Riksja China & Tibet

Naar boven

Reisadvies

Algemene informatie

Strand in China?

De vraag die we van veel reizigers krijgen: is er in China strand? (ja) en kan ik aan het eind van mijn rondreis door China een aantal dagen uitrusten aan het strand? (ja, maar….)

China heeft een kustlijn van 14.500 kilometer, waarvan een gedeelte in een tropische klimaatzone ligt. In principe voldoende gelegenheid dus om je rondreis in een strandstoel aan een tropisch strand af te sluiten. Wij bieden in China strand aan op Hainan eiland (op ongeveer twee uur vliegen van Guilin of Guangzhou)

Het eiland Hainan

Hainan heeft de mooiste stranden van China met wit poederzand, palmbomen, een tropisch klimaat en diverse watersportmogelijkheden. Sanya Bay, een populaire plek op Hainan, ligt op de zuidpunt van het eiland en promoot zichzelf als het ‘Hawaï van China’, niet helemaal onterecht, want de sfeer hier is er een van ‘sun, sea and surf’.

Nadeel is wel dat je er alleen heen kunt vliegen. Dat levert al gauw een kostenpost op van 300 a 400 euro per persoon per retourvlucht. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Hoe past het strand in de route?

Wij nemen het strand niet op in de standaardrondreis. Een nadeel is bijvoorbeeld dat het niet fijn op de route past , aangezien het eiland heel zuidelijk likt en je er alleen heen kunt vliegen. Dat levert al gauw een kostenpost op van 300 a 400 euro per persoon per retourvlucht. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Een ander punt is dat de stranden doorgaans niet (direct) op de route liggen. De meeste reizigers reizen van Beijing via het zuiden naar Hongkong of Shanghai.

Ga je voor het eerst naar China? En heb je een week of drie waarin je veel wilt zien, dan is een aantal dagen strand al snel een verlenging van een dag of vier waarbij ook twee binnenlandse vluchten komen. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Andere relax opties

We kunnen ons voorstellen dat je toch graag een relax momentje zoekt in de reis door China. De drukte van de steden is fijn om te combineren met een ontspannen plek. Graag geven we je hieronder twee opties die we zelf prettig hebben ervaren tijdens onze reizen.

Ontspannen tussen de karstbergen

In het zuiden van China liggen de karstbergen. Wij kiezen ervoor om hier een accommodatie te kiezen die niet in de stad ligt, maar juist te midden van de karstbergen aan de rivier. Tijdens het verblijf in deze groene omgeving heb je de kans van alles van de omgeving te ontdekken of juist te ontspannen aan de oever van de rivier en een goed boek erbij te pakken. Wij kunnen hier zeker een aanraden een extra nacht of twee in te plannen.

Hong Kong

Maar er is toch ook strand in Hongkong? Ja, dat klopt. Hierin adviseren we je het volgende: Boek een hotel op Kowloon en vanuit hier een dagtrip maken naar de stranden Repulse Bay of Shek O op Hongkong eiland of naar het Sai Kung schiereiland.

Ook hier is wel weer een ‘maar’. Je kunt hier namelijk best zwemmen, maar het water is niet helder en de stranden zijn niet zoals op Hainan. Wil je echt even niets? Dan bieden wij in Hongkong een hotel met zwembad aan waar je ook dat ene boek kunt uitlezen…

Kortom: echt een strandbestemming kent China wel, maar is vaak niet gemakkelijk in de reis in te plannen. Niet om je af te schrikken maar wel om je eerlijk te informeren. We willen het je dan ook niet afraden maar wel met de juiste verwachtingen er naar toe sturen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op of vraag je strand verblijf in China bij ons aan.

background-pattern