Riksja China & Tibet

Naar boven

Raise the red lantern in Pingyao

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pingyao
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 380,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. Zhenguo tempel en transfer
✓ Waan je in de Ming dynastie

✓ Unesco Werelderfgoed

✓ Courtyard huizen
Pingyao
Decorative torn edge

Dag 1 – Beijing – Pingyao

De meeste reizigers komen vanuit Beijing naar Pingyao. Deze bouwsteen begint dan ook bij vertrek uit Beijing. Tegenwoordig reis je snel en gemakkelijk met de Chinese bullet train. We reserveren op tijd een transfer naar het treinstation, je hebt zo nog de tijd om wat te eten en wat snacks in te slaan op het station.

Je maakt kennis met je (vaak Chinese) medereizigers en vertrekt met de hogesnelheidstrein vanaf station Beijing-West. We reserveren tweede klas plaatsen en voordat je het weet arriveer je vier uur later in Pingyao. Er gaan twee treinen per dag, een ochtendtrein (08.00 u) en een middagtrein (15.30 u) die op basis van beschikbaarheid worden geboekt. Kijk hier voor meer informatie over treinreizen in China. We kunnen ook een nachttrein inplannen, maar dan ben je 12 uur onderweg.

Decorative torn edge

Pingyao, aankomst

Afhankelijk van welke trein er is geboekt kom je rond het middaguur of in de avond aan in Pingyao Old Town. Onze lokale agent staat klaar om je naar het dichtbij gelegen hotel in het ommuurde centrum te brengen. Je slaapt in een sfeervol, courtyard hotel. Zoals de meeste huizen in Pingyao is dit gebouwd in lokale stijl, dus met veel trappetjes, doorkijkjes en een patio. Kamers zijn klein maar sfeervol en volledig uitgerust met fan, airco, douche en wc, tv en koelkastje.

Dwaal vandaag en morgen door de smalle straten van het compacte centrum. Je ziet hier veel details: overal leuke, kleine poortjes, tuintjes, tempels en doorkijkjes voorzien van rode lantaarns. Vanaf de klokkentoren heb je een goed uitzicht over de hele stad. Het viel ons op dat veel restaurants op tijd dicht gaan, dus ga niet te laat op zoek naar een eetgelegenheid.

Decorative torn edge

Dag 2 – Pingyao, Qiao Family Compound

Sta je vroeg op, dan zie je Pingyao wakker worden en ben je veel van de Chinese toeristen voor die de oude stad met vlagen kunnen overspoelen. Zo ontdek je steeds weer nieuwe pleintjes, tempeltjes en binnenplaatsen. De omgeving van het Ming stadje Pingyao is naar onze mening niet erg interessant, maar de uitzondering hierop is de oude, boeddhistische Zhenguo lotustempel. Je combineert per privéauto de tempel van Zhenguo met het courtyard-huis van de familie Qiao, met 25 pleintjes en 300 kamers. Het is tegenwoordig een museum en ligt ten noorden van Pingyao. De bekende film ‘Raise the Red lantern’ werd hier opgenomen. Wat toeristisch opgesteld, maar het huis en de tentoongestelde attributen zijn interessant.

Wil je het rustig aan doen, plan dan verder niets en dwaal nog een middag door de vele straatjes of ga uitgebreid uit eten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

Vandaag verlaat je Pingyao en als je verder reist naar Xi’an dan proberen we rond 10.00 uur de bullet train naar Xi’an te reserveren (en anders reis je vier uur later die kant op). We brengen je naar het station en je checkt op tijd in voor je supersnelle treinrit (niet inbegrepen in deze bouwsteen). Drie uur later kom je aan op het treinstation van Xian en kun je kiezen voor de bouwsteen Kleisoldaten en Drumtorens. Je bezoekt dan het Terracotta leger in Xi’an.

Kies je voor een andere route richting bijvoorbeeld Chengdu, dan kunnen we een transfer voor je verzorgen naar Taiyun airport en vlieg je naar verder naar het zuiden. Twijfel je over wat het beste bij jouw persoonlijke wensen aansluit, overleg dan met onze China reisspecialist.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Raise the red lantern in Pingyao

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Terracotta leger Xi'an
bouwsteen

Kleisoldaten in Xi’an

 • Xi’an
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
datong klooster china
bouwsteen

Hangende tempels van Datong

 • Datong
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
temple of heaven beijing china
bouwsteen

Ni Hao! Welkom in Beijing

 • Beijing
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 440,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Avontuur op de Chinese Muur!

 • Jiankou
 • 2 dagen
 • vanaf € 375,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern