Op Robinson avontuur

bouwsteen

 • Reisschema:
  Hoi An - Cham-eilanden
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 220,- p.p. bij 2 personen
 • € 160,- p.p. bij 4 personen
 • Reisperiode:
  maart - augustus
 • Activiteit:
  vissen en wildkamperen op eiland met gids
Deze bouwsteen is een soort mini Expeditie Robinson, alleen dan zonder camera’s, complotten en ontberingen. Gewoon even offline en verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi. Het draait hier niet om survival en je hoeft zeker niet op een houtje te bijten. Je slaapt in een fatsoenlijke tent en er gaat een ervaren gids met je mee die ’s avonds ook een lekkere barbecue voor je klaarmaakt. Voorafgaand aan deze mini-expeditie slaap je een nacht in een sfeervol hotel met zwembad in Hoi An.

Voor de bouwsteen – historisch Hoi An

Het sfeervolle stadje Hoi An vormt de uitvalsbasis voor deze mini-expeditie. Je verblijft in een kleinschalig hotel met zwembad op korte afstand van het strand en het oude centrum dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Maak een wandeling door het stadje, langs tempels en de oude pakhuizen die tegenwoordig omgetoverd zijn tot boetiekjes, cafés of restaurants. De eeuwenoude tempelruïnes van My Son, op een uur rijden van de stad, zijn ook zeker een bezoek waard. Vanavond in ieder geval op tijd naar bed, want de volgende ochtend begint het avontuur pas echt.

Dag 1 – Cham-eilandexpeditie

Een speedboot brengt je samen met andere dagjesmensen naar het hoofdeiland waar een gemeenschap van voornamelijk vissers woont. Hier bezoek je kort de markt en stap je vervolgens over op een traditionele houten vissersboot. De kapitein neemt je mee naar een van de onbewoonde eilanden van de Chamarchipel. Hier ga je al snorkelend de onderwaterwereld verkennen. Na een lunch aan boord ga je op open zee vissen. Wat er gevangen wordt gaat diezelfde avond op de barbecue. En als je niks vangt? Geen probleem, de gids zorgt wel voor wat lekkers op de grill.

Later op de middag, als de dagjesmensen terugkeren naar het vaste land en de zon wat minder fel begint te schijnen, keer je terug naar het hoofdeiland. Op het uiteinde van een van de mooiste stranden op het eiland bouw je vervolgens het kamp op. Een heerlijk rustig plekje, maar met het voordeel dat je op een paar minuten lopen toch gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen die er voor de dagjesmensen zijn neergezet. Helaas hebben ze ook hier last van plastic afval dat aanspoelt, dus voordat we de tenten opzetten houden we eerst een grondige beach cleanup. Zodra de zon in de zee is gezakt, is het tijd om het vuur aan te steken en te barbecueën. ’s Avonds deel je verhalen rond het kampvuur en kijk je uit over een hemel vol sterren. Moe maar voldaan, duik je je tent in.

Dag 2 – Terug naar de bewoonde wereld

Eerlijk is eerlijk, wij hadden zelf niet de beste nacht van ons leven. De geluiden uit de bosjes en het breken van de golven op het strand hielden ons wakker. Maar bijzonder was het zeker. In alle rust kom je de tent uit en neem je nog een duik in zee. Na een eenvoudig ontbijt en een laatste wandeling over het strand is het tijd om de tenten in te pakken en alles op te ruimen. Op het moment dat de dagjesmensen arriveren, stap je op de speedboot terug naar Hoi An. Het is mogelijk om dezelfde dag door te reizen naar je volgende bestemming, maar veel reizigers kiezen ervoor om nog een extra nacht in Hoi An te verblijven, om bij het zwembad van het hotel bij te komen van het avontuur of het sfeervolle centrum verder te verkennen.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met