Naar boven

Madeira met kinderen

Unieke individuele rondreizen

madeira met kinderen

Madeira is het ideale eiland voor een korte vakantie met kinderen. Met comfortabele, kleinschalige slaapplekken, zoals quinta’s, stadsappartementen, vaak met zwembad, kun je het eiland altijd ontspannen verkennen.  Je vindt er ook tal van avontuurlijke activiteiten. Wat dacht je van canyoning, surfen, mountainbiken of walvissen spotten? Onze Madeira reizen zijn individuele rondreizen die we aan de hand van onze bouwstenen hebben opgebouwd. Wij hebben de Madeira bouwstenen (korte reisprogramma’s van twee tot vier dagen) zo gecombineerd dat ze goed bij elkaar passen.

Wil je liever advies op maat? Laat ons dan je wensen en reisideeën weten, via ons reisvoorstel op maat.

Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele familiereizen op Madeira

Goed om te weten

Slaapplekken

Wij werken op Madeira vooral met kleinschalige hotels, guesthouses en appartementen die bijna allemaal over familiekamers beschikken. Om je wat comfort te bieden werken we vaak met zwembaden. In de bouwsteen of in je reisplan lees je of je een zwembad bij je verblijf kunt verwachten.

Reisperiode

Madeira is het hele jaar te bezoeken en het klimaat is vrij stabiel. Vooral in de meivakantie en zomervakantie is het handig om vroeg te boeken, de slaapplekken voor families zijn beperkt beschikbaar. Alle excursies kun je ook het hele jaar doen, inclusief dolfijnen en walvissen spotten.

Madeira zuidkust quinta
madeira rondreis met kinderen-2

Leuke plekken voor een Madeira vakantie

Hoewel Madeira klein is, kent het eiland ook veel variatie. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van verschillende plekken op Madeira gericht op kinderen.

Funchal: levendig en ontspannen
Voor levendige straten is Funchal de ideale bouwsteen. Doe rustig aan en pak met het hele gezin een terrasje in de zon, bezoek de lokale markt waar je kinderen hun ogen zullen uitkijken en ga met de kabelbaan naar Monte.

Santana: wandelen en avontuur
Bij Santana – in het noorden van het bloemeneiland – vind je kliffen en levadas waar je langs kunt wandelen. Voor kinderen is vooral het wandelen langs levada’s leuk, omdat je niet veel hoeft te klimmen en je in prachtige, groene omgevingen wandelt. Hier kun je ook mountainbiken, canyoning doen en zwemmen in natuurlijke rotsbaden.

Porto da Cruz: Surfen

Wie graag wil leren surfen te midden van een spectaculair landschap, zal zich thuis voelen in Porto da Cruz. De golven hier zijn goed bekend, vooral vanwege hun relatieve kalmte, waardoor ze perfect zijn voor beginners om de basis van de sport onder de knie te krijgen.

Ponta do Sol: ontspanning en Zonnen

Na een actieve tijd op Madeira is het tijd om te ontspannen in het zuiden van het eiland. Terwijl de noordelijke regio’s snel in de schaduw van de bergen vallen, lijkt de zon de hele dag door te schijnen in het zuiden. Verblijf in het zuiden in onze glampingaccommodatie of in een sfeervolle quinta met een bananenplantage.

Porto Santo: Strand en ijsjes

Hoewel Madeira niet bekend staat om zijn zandstranden, afgezien van een paar kunstmatige stranden bij Calheta, is Porto Santo een ideale bestemming voor wie naast wandelen ook wil ontspannen op uitgestrekte zandstranden. Dit tweede eiland van Madeira is bereikbaar met een vaartocht van 2,5 uur.

surfen-madeira-porto-da-cruz

Veel gestelde vragen over Madeira

  • Hoe reis je op Madeira?
  • Hoe lang is het vliegen naar Madeira?
  • Hoe betaal je op Madeira?
  • Heb je voor Madeira een visum nodig?
  • Wat is de beste reistijd voor Madeira?
background-pattern