Naar boven

Sinabung vulkaan

Vulkaan Sinabung Sumatra

blog

Geschreven op
donderdag 13 februari
Geschreven door
Kerstin Jauk

vulkaan sinabung indonesie
Indonesië, een archipel met ontelbaar veel eilanden en ook een groot aantal vulkanen. De ene vulkaan is actiever dan de andere en niet alle vulkaanuitbarstingen hebben direct effect op bewoners en/of toeristen. De laatste paar maanden komt de Sinabung vulkaan regelmatig voor in het nieuws en dat is, helaas, niet voor niets.

Wat is de situatie?

De Sinabung vulkaan, gelegen op het eiland Sumatra, is sinds september na drie jaar weer actief geworden. In 2010 kostte een uitbarsting van Sinabung aan twee mensen het leven. Voor de uitbarsting in 2010 was de vulkaan al vierhonderd jaar niet meer actief. Begin februari (2014) heeft een nieuwe uitbarsting van deze vulkaan aan zeker elf mensen het leven gekost. Bewoners in de regio zijn eerder geëvacueerd en mogen af en toe terug naar hun huis. Er is veel schade en de huizen dienen opnieuw opgebouwd te worden. De bewoners hopen dat de vulkaan snel rustig wordt, zodat zij hun leven weer kunnen oppakken.

vulkaan sinabung sumatraNaast dat wij meeleven met de bewoners in de regio van Sinabung, letten wij natuurlijk ook op de veiligheid van onze reizigers. Wij hebben regelmatig contact met onze lokale agent in Indonesië. Bij veranderingen in de situatie worden wij opnieuw door onze agent op de hoogte gebracht en zo bekijken wij regelmatig de status van onze reizen. Uitgangspunt is de veiligheid van de reizigers.

Sumatra kent grote afstanden. De dichtstbijzijnde plaats die onze reizigers bezoeken is Berastagi, gelegen op 30 kilometer van Sinabung. Deze plaats is momenteel veilig om te bezoeken. Hetzelfde geldt voor Medan (de luchthaven, op 70 kilometer afstand), Bukit Lawang (bouwsteen Slapen bij de apen, op 163 kilometer afstand) en Samosir (bouwsteen Sprookje in Samosir, op 188 kilometer afstand). Op dit moment vinden onze reizen plaats zoals gepland en is het niet nodig om de route aan te passen. Mocht dit in de (nabije) toekomst wel zo zijn, dan nemen wij contact op met onze reizigers om de wijzigingen te bespreken.

Bekijk onze bouwstenen: Sumatra-reizen.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

background-pattern