Naar boven

Pader eiland bij Flores Indonesie

Fan van Flores! 4 hoogtepunten van dit ongerepte Indonesische eiland

blog

Geschreven op
maandag 26 juni
Geschreven door
Kerstin Jauk

Veel mensen denken bij Indonesie vooral aan Bali, Java of Sumatra. Maar Indonesië heeft meer, véél meer eilanden dan alleen deze bekende drie. Flores is één van de andere Indonesische eilanden, en wij zijn fan! In dit blog vertellen we je alles over dit prachtige en nog relatief onbekende eiland.

Wat te doen in Flores?

huisje op flores indonesie

#1.

Een van de hoogtepunten waar je tijdens een bezoek niet omheen kunt, is de ongerepte natuur. Het adembenemende vulkanische landschap, de watervallen en — spinnenweb —  rijstvelden die je onderweg tegen komt, zullen je versteld doen staan. Tijdens een bezoek aan een van de traditionele dorpen, maak je kennis met de gastvrije bevolking van dit mooie eiland.
Duiken of snorkelen in Flores Indonesie

#2.

De Pemana bountyeilandjes voor de oostkust van Flores zijn perfect om te snorkelen en duiken. Geniet van koraal dat nog vol kleur en leven is. Dobber rustig in het water tussen alle vrolijk gekleurde vissen en wie weet spot je ook een zeeschildpad.

vulkaanmeer op flores indonesie

#3.

Een ander hoogtepunt van Flores, is de Kelimutu vulkaan. Centraal op het eiland ligt het Kelimutu National Park. Op de top van de Kelimutu vulkaan vind je drie kratermeren die ieder een eigen kleur hebben. Dit komt door de verschillende mineralen in het water. Ben je van plan om Flores te bezoeken, breng dan zeker een bezoekje aan deze sprookjesachtige plek.
indonesie reizen flores - komodo

#4.

Heb je trouwens ooit een draak in het echt willen zien? Op Komodo eiland kom je behoorlijk in de buurt. Dit heuvelachtige eiland tussen Flores en Sumbawa, is het onderkomen van de reusachtige komodovaraan. Deze bijzondere dieren kunnen maar liefst drie meter lang worden! Je bezoekt dit eiland met een gids die voor de zekerheid altijd een stok bij zich heeft om de dieren op afstand te houden. Dit spannende avontuur vonden wij één van de hoogtepunten van Indonesië. Wil je dit zelf meemaken? Ga met Riksja mee op zoek naar de Dragon!

Hoe reis je naar Flores Indonesië?

Besloten dat je Flores niet wil missen? Vanuit Bali of Lombok kun je gemakkelijk een vlucht naar Flores nemen. Vlieg bijvoorbeeld op Maumere om je Flores reis te starten met wat ontspanning op de Pemana eilanden.

Wat is de beste reistijd Flores?

De beste tijd om Flores te bezoeken is tussen mei en oktober. Van november tot en met februari is het regenseizoen en vallen er regelmatig korte, maar heftige buien. Gemiddeld is het het hele jaar een graad of 29 en ook het zeewater is zo’n 28 graden. In de bergen kan het —  vooral ’s nachts —  een stuk kouder zijn.

Onze reis naar Flores Indonesië

Reisspecialist Kerstin vertrok in april 2018 naar Flores. Vol inspiratie kwam ze terug. Dit zijn haar eerste indrukken van het eiland van vulkanen, traditionele dorpen en ongerepte stranden.

div”
data-cycle-prev=”.prev-5771″
data-cycle-next=”.next-5771″
data-cycle-pause-on-hover=”true”>

<img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/flores-highlights-snorkelen.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Eén van de hoogtepunten van Flores: de kleurrijke onderwaterwereld.

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/riksja-indonesie-flores-reisblog.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

De Trans Flores Highway verbindt oost met west langs vulkanen, stranden en dorpjes. Het asfalt is doorgaans prima, maar een stuk rechte weg is moeilijk te vinden.

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/riksja-indonesie-flores-reis.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Typisch voor Flores zijn de mensen: donkerder dan op Java en Bali, met kroeshaar of rasta dreadlocks en een gulle lach.

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/indonesie-waarom-flores-reisblog.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Overal waar je komt op Flores is het eerste wat je aangeboden wordt een kopje ‘ kopi’ (koffie).

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/flores-reis-blog-vulkanen.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Flores telt maar liefst 13 vulkanen. Na een volgende bocht doemt alweer een andere vulkaan op.

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/flores-reis-comfort.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Wie zegt dat de hotels in Flores basic zijn? Het kan, maar het hoeft niet.

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/flores-reisblog-highlights.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Ook kenmerkend voor Flores: wevende vrouwen op de veranda.

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/indonesie-daarom-flores-reisblog.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Koffiebonen, mais, kokosnoot of graan dat aan de kant van de weg ligt te drogen.

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/reis-flores-hoogtepunten-zonsondergang.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Een (bijna) dagelijks terugkerend fenomeen op Flores: gloeiend rode zonsondergangen.

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/indonesie-reisblog-typisch-flores.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Opvallend in het katholieke Flores vonden wij de betegelde grafstenen in de voortuin. Deze worden handig gebruikt om koffie op te drinken of de oogst op te laten drogen.

” /><img src=”https://www.indonesieonline.nl/wp-content/uploads/sites/51/2017/06/indonesie-reisblog-flores-traditioneel.jpg” alt=”” title=”” data-cycle-desc=”

Flores kent nog echt authentieke dorpen vol rituelen en tradities. Dit dorp is alleen te voet te bereiken. Wij bleven er een nacht slapen en vonden dit één van de meest bijzondere homestays ooit.

” />

Nieuwgierig geworden? Kijk bij onze Flores bouwsteen welke leuke hotelletjes en activiteiten op Flores zij ontdekten.

Terug naar het Indonesië reisblog overzicht.

background-pattern