Coronavirus

Algemene informatie

Coronavirus Griekenland

Veilig reizen naar Griekenland

We mogen weer! Griekenland staat deels op geel en zelfs deels op groen; er mag weer gereisd worden. Voordat je vertrekt informeren wij je over de actuele lokale Corona-maatregelen op je bestemming. Wijs op reis betekent dat je als reiziger zelf ook voorbereidingen treft om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt. Wij vinden het belangrijk dat je veilig in Griekenland blijft reizen.

Wat je precies moet regelen, voor vertrek of ter plaatse, kan van dag tot dag veranderen. Wij adviseren je dan ook om de website van het Verkeersbureau van Griekenland regelmatig te checken. Daarop vind je alle details en informatie die nodig zijn. Hierop vind je ook het registratieformulier dat je in moet vullen voordat je naar Griekenland reist.

Bovendien adviseren we je om voor je reisbestemming Griekenland de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Ze hebben bovendien een handige app, waarin je je reisbestemming als favoriet kunt aanmerken; geef je bovendien aan dat je notificaties wil ontvangen dan ontvang je een sms mocht er iets veranderen in de regels.

Onze Belgische reizigers adviseren we om de website van het Belgische Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten te houden voor de meest actuele reisadviezen.

Covid-19 maatregelen tijdens je Griekenland-reis

Je kunt naar Griekenland reizen met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) als:

 • Je 24 uur voor je reis een elektronisch PLF formulier hebt ingevuld, en;
 • Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
 • Je negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur, of;
 • Je negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur, of;
 • Je een bewijs van herstel van COVID-19 kunt laten zien (geldig gedurende 9 maanden vanaf de 20e dag na het eerste positieve resultaat).
 • Je hoeft dan niet in quarantaine na aankomst in Griekenland.
  Kinderen jonger dan 12 hoeven niet getest te worden.

  We willen je dringend adviseren om regelmatig bovenstaande websites te controleren. We merken dat de informatie vrijwel dagelijks verandert. Zo heb je de ene dag geen test nodig om met de ferry tussen de eilanden te reizen en de dag erna ineens wel.

  Griekenland rondreis

  Net als in Nederland heeft Griekenland een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

 • Net als in Nederland houdt je 1,5 meter afstand en schud je geen handen.
 • Het is verplicht een mondkapje te dragen in het ov, op ferries, in alle winkels, banken en overheidskantoren en in een aantal musea waar dit aangegeven staat.
 • Op de stranden zijn minder zonnebedden aanwezig en deze worden na gebruik schoongemaakt.
 • Musea en archeologische bezienswaardigheden zijn weer geopend.
 • Ja mag met 2 personen (of een gezin met kinderen onder de 18 jaar) in een taxi. In een huurauto mag je met maximaal drie personen reizen of met meer als het een gezin met kinderen onder de 18 jaar bent.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 4 jaar in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten.
 • Tijdens de vlucht

  Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

  Griekenland rondreis kookcursus

  We staan voor je klaar

  Wil je graag op rondreis door Griekenland zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Griekenland kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

  Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

  Meer informatie rondom het coronavirus vind je op www.riksjatravel.nl/coronavirus.

  ✔ Leuk extraatje: als je vóór 1 november 2021 een reis bij ons boekt krijg je van ons gratis het Super Flex-voorwaardenpakket ter waarde van €250 cadeau. Hiermee ben je gegarandeerd dat je gratis je reis kan annuleren of wijzigen tot 30 dagen voor vertrek.
  Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.