Coronavirus

Algemene informatie

Coronavirus Griekenland

Veilig reizen in Griekenland

Begin november is bekendgemaakt dat het reisadvies voor Griekenland is aangepast van geel naar code oranje. Dit houdt in dat je Griekenland (zowel het vasteland als de eilanden) niet mag bezoeken voor niet-noodzakelijke reizen. Dit reisadvies is tijdelijk en kan weer veranderen. We houden de adviezen in de gaten en mocht het land weer op geel gaan dan kunnen we weer reizen aanbieden en kunnen we, zeker ook last minute, een reis voor je organiseren.

Voordat je vertrekt informeren wij je over de actuele lokale Corona-maatregelen op je bestemming. Wijs op reis betekent dat je als reiziger zelf ook voorbereidingen treft om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt.

Covid-19 maatregelen tijdens je Griekenland-reis

Net als in Nederland heeft Griekenland een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • Reizigers uit Nederland hoeven GEEN negatieve Covid-19 test meer te overleggen bij aankomst in Griekenland.
  • Reizigers hoeven bij terugkomst uit Griekenland NIET in quarantaine in Nederland.
  • Minimaal 24 uur voor aankomst dien je een elektronische gezondheidsverklaring in te vullen. Het invullen van dit formulier is verplicht. Als je dit niet doet riskeer je een boete of kan je geweigerd worden. Vul hier het Passenger Locator Form in. Bij aankomst in Griekenland worden reizigers steekproefgewijs getest op corona.
  • Net als in Nederland houdt je 1,5 meter afstand en schud je geen handen.
  • Het is verplicht een mondkapje te dragen in het ov, op ferries, in alle winkels, banken en overheidskantoren en in een aantal musea waar dit aangegeven staat.
  • Op de stranden zijn minder zonnebedden aanwezig en deze worden na gebruik schoongemaakt.
  • Restaurants zijn open, met afstand tussen de tafels.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil je graag op rondreis door Griekenland zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Griekenland kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Meer informatie rondom het coronavirus vind je op www.riksjatravel.nl/coronavirus.

✔ Boek vóór 1 juni 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.