Coronavirus

Algemene informatie

Coronavirus Griekenland

Veilig reizen in Griekenland is mogelijk

Reizen naar diverse landen binnen de Europese Unie is weer mogelijk. We merken dat er soms een aangepast reisadvies word afgegeven voor delen van een bestemming. Ook voor een deel van Griekenland is het reisadvies van Buitenlandse Zaken van geel weer naar oranje gegaan. Griekenland is dus nog steeds voor een deel te bereizen, met name het vasteland van Griekenland. De eilanden helaas niet meer. Mocht je een reis in het vooruitzicht hebben richting de Griekse eilanden, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard doen we dit op volgorde van vertrek.

De gezondheid én de veiligheid van onze reizigers staan natuurlijk te allen tijde voorop. We plannen reizen dan ook alleen als die twee pijlers gewaarborgd zijn. De gezondheidssituatie op het vaste land in Griekenland is op dit moment gelijk aan Nederland. Dat is een voorwaarde vanuit de overheid om op vakantie te kunnen gaan.

Voordat je vertrekt informeren wij je over de actuele lokale Corona-maatregelen op je bestemming. Wijs op reis betekent dat je als reiziger zelf ook voorbereidingen treft om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt.

Covid-19 maatregelen tijdens je Griekenland-reis

Net als in Nederland heeft Griekenland een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • Vanaf 8 september geldt er code oranje voor een deel van Griekenland, met name de eilanden hebben de code oranje gekregen. Het vasteland van Griekenland heeft nog steeds een code geel.
  • Vanaf 1 september hoeven reizigers uit Nederland geen negatieve Covid-19 test meer te overleggen bij aankomst in Griekenland.
  • Minimaal 24 uur voor aankomst dien je een elektronische gezondheidsverklaring in te vullen. Het invullen van dit formulier is verplicht. Als je dit niet doet riskeer je een boete of kan je geweigerd worden. Vul hier het Passenger Locator Form in. Bij aankomst in Griekenland worden reizigers steekproefgewijs getest op corona.
  • Net als in Nederland houdt je 1,5 meter afstand en schud je geen handen.
  • Het is verplicht een mondkapje te dragen in het ov, op ferries, in alle winkels, banken en overheidskantoren en in een aantal musea waar dit aangegeven staat.
  • Op de stranden zijn minder zonnebedden aanwezig en deze worden na gebruik schoongemaakt.
  • Restaurants zijn open, met afstand tussen de tafels.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil jij ook graag op reis? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je reis, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Griekenland kunt reizen ten tijde van corona. Bel of mail ons.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Meer informatie rondom het coronavirus vind je op www.riksjatravel.nl/coronavirus.