Naar boven

Griekenland met kinderen, zeker doen!

blog

Wil je samen met je kinderen naar Griekenland, maar niet twee weken bivakkeren op een resort? Dan ben je bij Riksja Family aan het juiste adres. We zijn zelf al talloze keren naar Griekenland geweest met onze gezinnen en zoeken altijd naar een balans tussen relaxen, vakantie vieren, leuke activiteiten ondernemen én veel van een land zien. En Griekenland biedt veel diversiteit en beleving. De wegen zijn goed, dus je kunt prima met een eigen huurauto op pad. Tel daar het heerlijke klimaat en het lekkere eten bij op en je familievakantie is compleet. Ultiem relaxed of actief: het kan allemaal. We geven je onze redenen waardoor we steeds weer opnieuw kiezen voor Griekenland met ons gezin.
Decorative torn edge
Griekenland met kinderen - eten

#1 Griekenland is om je vingers bij af te likken

Griekenland is letterlijk smullen! Van het klimaat, van de vriendelijke bevolking èn van het eten. Wij vinden de Griekse keuken heel kidsproof: geen heftige smaken of onbekende gerechten. Eten neemt bij de Grieken een belangrijke plaats in, het is een gezellig samen zijn. Je hoeft je dus zeker niet bezwaard te voelen wanneer je met je kinderen een taverne binnen stapt. En in vrijwel iedere taverne is, naast de traditionele salades, moussaka en verse vis of vlees, ook pasta of pizza te vinden.

Griekenland met kinderen - Olympia

#2 Olympische steden

Wie een paar dagen rondreist door Griekenland waant zich in de tijd van de Romeinen. Dat begint al in Athene, met zijn eeuwenoude zuilen en poorten middenin de binnenstad. Vergeet daarbij de indrukwekkende Akropolis niet. En wie echt de geschiedenis van de oude Grieken in wil duiken, reist door naar Delphi en Olympia. Met de routebeschrijving die je van ons mee krijgt rij je er in zo’n drie uur naar toe. Daag elkaar uit in het stadion waar de Grieken zelf, 3000 jaar geleden, streden tijdens de Olympische spelen.

Griekenland met kinderen - Dimitsana

#3 Heerlijke natuur

De eeuwenoude historie is op zich al reden genoeg voor een vakantie in Griekenland, maar wist je dat je in Griekenland ook plekken hebt die heel groen zijn? En waar je echt de bergen in gaat? Het dorpje Dimitsana ligt midden in dit gebied. Zeker in de zomer is het fijn om het warme binnenland en de hete stranden af te wisselen met een paar dagen in deze koele bergen. Zin in nog meer natuur? Kies dan voor eilandhoppen langs de Cycladen. Wij weten hier de groene- en minder toeristische eilanden te vinden.

Griekenland met kinderen - eilandhoppen

#4 Eilandhoppen en meer

Natuurlijk vind je in Griekenland de fijnste stranden, van toeristisch tot bijna verlaten. Plof daar zeker neer voor een paar dagen relaxen! Maar Riksja zou Riksja niet zijn als we niet op ieder eiland ook de leukste activiteiten voor jou en je gezin geselecteerd hadden. Laat je mee voeren langs heldere snorkelplekken en BBQ op een onbewoond eiland, vaar in een kajak langs de kust of maak een fietstocht met onze handige route-app. Ook op andere plekken hoef je niet stil te zitten: leer Griekse pita maken, ga raften door groene kloven of laat de gids je meenemen langs ondergrondse schatten. Bekijk hier onze eilandhop reis door Griekenland.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern