Naar boven

Jungle expeditie Tabin

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tabin National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1.020,- p.p. bij 2 personen
Deze bouwsteen is voor iedereen die graag van het gebaande pad wil reizen en onontdekt Borneo wil zien. Het Tabin National Park ligt diep in de jungle gelegen, waarbij je de highlights achter je laat en je de ongerepte jungle van Borneo verkent. In een 4x4 cross je door het oerwoud, wat al een avontuur an sich is. Je spot onderweg apen, hagedissen, exotishe vogels en meer kleurrijke dieren. En met een beetje geluk kom je nog een olifant of orang-oetan tegen.
Decorative torn edge

Dag 1 – Lahad Datu – Tabin National Park

Na een autorit door de ongerepte jungle kom je aan op je slaapplek, bestaande uit bungalows. En niet zomaar bungalows: hier heb je voldoende luxe, met airconditioning en warm water. Eenmaal op je balkonnetje geniet je van de geluiden om je heen en van de serene rust. Ondertussen ontmoet je de gids die je meer vertelt over de rest van de dag. Na een snack is het tijd voor het echte avontuur: met een jeep cross je door de jungle, waarbij je op zoek gaat naar olifanten, orang-oetans en makaken. En hopelijk spot je ook nog een neushoornvogel.

Decorative torn edge

Na een tijdje stap je uit om de jungle verder te voet te verkennen. Door de dichte bossen loop je richting een modderige vulkaan, waar veel apen ontspannen. Met een gids stap je het gebied in en kun je het heilzame modder op je gezicht smeren. De apen kijken je in hun habitat verwonderd na. Daarna is het tijd om terug te keren naar je resort, waar je een frisse douche neemt en in slaap valt met de geluiden van de jungle.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf in Tabin National Park

Dankzij het geluid van apen en vogels, word je langzaam wakker en besef je dat je midden in de jungle bent. Voor wie interesse heeft, maakt een ochtendhike om de mooiste vogels te spotten. Bovendien zijn ook de rest van de dieren in de ochtend het meest actief. Onderweg bereik je een oase in de jungle voor een verkoelende duik. Met nieuwe energie keer je terug en heb je de rest van de dag vrij te besteden. Maak nog een ommetje of kies er juist voor om lekker niets te doen en te genieten van de comfortabele lodge.

Decorative torn edge

Dag 3 – Tabin Wildlife Resort – transfer Lahad Datu

Helaas is er alweer een einde gekomen aan twee nachten in het regenwoud van het Tabin National Park. Sta je een beetje vroeg op, dan heb je nog de kans om een laatste wandeling door het park te maken. Zoek de rivier op en maak nog een paar foto’s voordat je in de four wheel drive stapt en terugkeert naar Lahad Datu. Vanaf hier reis je door naar de volgende plek, afhankelijk van de bouwstenen die je hebt gekozen.

Wil je ook eens zien welk wild er aan de oevers van de rivieren komt om hun dorst te lessen? Reis dan door naar Sandakan voor een volgende junglebeleving per boot. Wil je liever op een bountystrandje bijkomen van je avontuur, dan is een tropisch toetje misschien wat voor jou.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Jungle expeditie Tabin

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Orang oetans Borneo
bouwsteen

Orang-oetans en cruisen met de jungleboot

 • Sandakan - Sepilok - Sukau
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 720,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Tropisch toetje Lankayan

 • Lankayan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 750,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern