Naar boven

Rustig aan in Kuching

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kuching
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 99,- p.p. bij 2 personen
Kuching, wat letterlijk 'kat' betekent in het Bahasa Malayu, wordt ook wel 'Cat City' genoemd. Het is een stad met een rijke historie en een mix van moderne structuren en ouderwetse charme. Kuching wordt verdeeld door de rivier Sarawak. In het zuiden vind je een commerciële woonwijk die wordt gedomineerd door Chinezen, terwijl de noordkust een Maleis karakter heeft met oude kampung huizen langs de rivier.Je verblijft 2 dagen in Kuching, deze stad is tevens de uitvalsbasis voor onze bouwstenen in Sarawak. In deze bouwsteen word je van de luchthaven opgehaald en zijn 2 hotelovernachtingen inbegrepen. De belangrijkste Kuching bezienswaardigheden zijn te voet of per taxi goed bereikbaar. Wandel langs de levendige waterfront, bezoek de Chinese tempels of breng een bezoek aan de vertederende Orang-Oetans.
kat stad kuching borneo
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Kuching Borneo

Je wordt opgehaald van de luchthaven en naar je hotel gebracht. Dit hotel ligt midden in het centrum van Kuching. Het hotel is een modern gebouw met uitzicht over de stad en de jungle in de verte. Vanuit je hotel loop je makkelijk naar de restaurants om de hoek waar de Maleise roti met curry saus op het menu staat en je een koude lemon juice kunt bestellen. Hierna kun je eindeloos wandelen langs de levendige ‘waterfront’. Dit is dé ontmoetingsplaats van Kuching, waar je heerlijk kunt smullen bij één van de vele gezellige eettentjes. De typische, met reclame beschilderde taxibootjes nemen je graag mee over de Sarawak rivier waar je een goed uitzicht hebt over de stad. Je zit ook vlak bij een Chinese tempel met een grote draak bij de ingang. Als je een uurtje over hebt kun je hier zo naar binnen lopen. Als je meer te weten wilt komen over de cultuur van Borneo dan is een bezoek aan het Sarawak Museum de moeite waard.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf in Kuching

Je bent vandaag vrij om te doen waar je zin in hebt. Wij vinden het een aanrader om het Semenggoh Orang Utan Sanctuary te bezoeken, dit ligt op een uurtje rijden van Kuching. Deze opvang is opgericht om de orang oetans te beschermen en ze voor te bereiden op een leven in het wild. De dieren leven in een groot junglegebied waar ze alle ruimte hebben om rond te slingeren. Het hoogtepunt vinden wij voedertijd. De bananen worden door de verzorgers neergelegd op de houten vlonder. Het is muisstil. Langzaam hoor je wat geritsel in de verte. De bomen zwiepen heen en weer als de eerste orang oetans aan komen slingeren. Eenmaal op de voederplek nemen ze alle tijd voor hun maaltje en kun je ze van dichtbij bewonderen. Heel indrukwekkend!

Wil je de orang oetans in Kuching bezoeken, laat het dan weten aan onze reisspecialisten. Wij plannen deze excursie graag voor je in.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Kuching

Vandaag is de laatste dag van je verblijf in Kuching. Na het ontbijt vervolg je je Borneo rondreis. Ontdek Sarawak verder met de bouwsteen Neusapen en rotskusten van Bako NP, je verblijft in de jungle op zoek naar neusapen. Trek hierna verder de jungle en leer de lokale bevolking kennen met de bouwsteen Thuis bij de koppensnellers.

Kun je geen genoeg krijgen van Kuching? Geen probleem, na de bouwstenen van Sarawak kom je terug in Kuching om je reis te vervolgen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rustig aan in Kuching

Deze bouwsteen is goed te combineren met

strand borneo bako national park
bouwsteen

Neusapen en rotskusten van Bako

 • Bako National Park
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 255,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Thuis bij de koppensnellers

 • Menyang Tais - Sarawak
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 535,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Groene meren en verborgen watervallen bij Batang Ai

 • Kuching - Batang Ai - Kuching
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 580,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
wandeling Borneo vakantie
bouwsteen

Fladderende vleermuizen van Mulu

 • Gunung Mulu National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern