Naar boven

Avontuur in het regenwoud van Danum Valley

bouwsteen

  • Reisschema:
    Lahad Datu - beschermd natuurgebied Danum Valley - Lahad Datu
  • Reisduur:
    3 dagen / 2 nachten
  • Reissom:
    Vanaf € 1.300,- p.p. bij 2 personen
Ontdek het ongerepte regenwoud en speur naar het wildlife van Borneo tijdens deze bouwsteen in het weelderige beschermde natuurgebied Danum Valley. Met een oppervlakte van meer dan 40.000 hectare is dit beschermde tropische regenwoud de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan wildlife, waaronder de beroemdste inwoner van Borneo - de orang-oetan. Je slaapt in een eco-lodge en verkent de omliggende jungle met deskundige gidsen. De kosten lijken misschien behoorlijk hoog, maar het omvat al uw maaltijden en het is een absoluut onvergetelijke regenwoudervaring.
Decorative torn edge

Dag 1 – Lahad Datu – Danum Valley

Bij aankomst op de luchthaven van Lahad Datu word je verwelkomd voor je reis naar het weelderige Danum Valley. Met een oppervlakte van meer dan 40.000 hectare is dit beschermde tropische regenwoud de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan wildlife, waaronder orang-oetans en proboscisapen, zeldzame dieren zoals de Borneo Dwergolifant en de nevelpanter, met meer dan 120 soorten zoogdieren en meer dan 300 vogelsoorten. Je slaapt in een eco-lodge in het hart van Danum Valley, in je eigen met ventilator gekoelde houten chalet met eigen badkamer. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Na een korte introductie ga je het bos in voor een begeleide wandeling en trotseer je de hoogten van het 300 meter hoge luifelpad. Na het diner in de lodge ga je op een nachtelijke rit op zoek naar nachtdieren.

Decorative torn edge

Dag 2 – Dieper het regenwoud in

Deze ochtend word je wakker door de geluiden van de jungle. Na het ontbijt ga je met je gids op pad voor een trektocht langs de “Coffin Trail”. Het pad leidt door het regenwoud naar een oude begraafplaats van de lokale stammen, waar je overblijfselen van houten doodskisten kunt zien. Je vervolgt de weg bergopwaarts langs het pad voor een indrukwekkend vogelperspectief op de Danum Valley, voordat je op tijd terugkeert naar de lodge voor de lunch.

’s Middags ga je opnieuw op jungletocht op zoek naar wildlife. Als je geluk hebt, kun je zelfs een glimp opvangen van een olifant of een orang-oetan, dus houd je ogen goed open. Na het diner vertrek je voor een andere begeleide nachtwandeling.

Decorative torn edge

Dag 3 – Danum Valley – Lahad Datu

Je avontuur in het regenwoud eindigt vandaag. Je hebt de ochtend vrij voor een laatste junglewandeling, en na een laatste lunch reis je terug naar Lahad Datu om je reis in Borneo voort te zetten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Avontuur in het regenwoud van Danum Valley

background-pattern