ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Onze korte safari-reis

rondreis

 • Reisschema:
  Johannesburg - Panoramaroute - privéreservaat - Krugerpark - Pretoria
 • Reisduur:
  9 dagen / 8 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 755,- p.p. bij 2 personen
 • Autohuur:
  vanaf € 146,- voor een B-klasse premium cover
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 668,-
Zuid-Afrika is een gigantisch land waar je vaak grote afstanden rijdt. Maar wat als je niet zo veel tijd hebt? Dan is een bezoek aan Zuid-Afrika toch zeker geen gek idee. In een ruime week kun je rondom Johannesburg een perfecte ronde maken, langs mooie uitzichten op de Panaromaroute en wildparken voor de ultieme safaribeleving. Tijdens deze reis bezoek je een privéreservaat vol Big Five wild en ook het beroemde Krugerpark, waar je met je eigen auto op safari gaat. Je slaapt afwisselend in hotels, guesthouses of rest camps in het wildpark.
Decorative torn edge

Dag 1 – Vlucht naar Johannesburg, verblijf

De meeste reizigers kiezen voor een directe vlucht met KLM naar Zuid Afrika. Meestal kom je dan laat in de avond aan in Johannesburg. Wij hebben daarom je eerste overnachting geregeld in een lodge op circa vijf minuten van de luchthaven, buiten het drukke centrum van de stad. Na aankomst word je op de luchthaven opgewacht en naar je lodge gebracht. Op je ruime kamer kun je thee en koffie maken. De kamers hebben een moderne, eigen badkamer.

Decorative torn edge

Dag 2 – Auto ophalen, regio Blyde River

Reistijd circa 5,5 uur, 400 km

Na het ontbijt ontmoet je onze lokale vertegenwoordiger in het hotel.  Je neemt samen de route door. Eventuele vragen die je nog hebt, kun je stellen en je krijgt nog wat tips voor onderweg. De huurauto wordt vervolgens afgeleverd en je bent klaar om te gaan. Het links rijden is misschien wel even vreemd, maar na een paar bochten waren wij al snel gewend. Zodra je de stad uit bent, wordt het landschap weidser en heuvelachtiger. Er zijn veel mooie plekken voor een picknick en wandelingetje onderweg.

Je eindpunt van vandaag is de Blyde River-regio. Deze regio wordt gekenmerkt door groene heuvels en bananenplantages en je verblijft in een door ons geselecteerd guesthouse. Een guesthouse wordt veelal door de eigenaren zelf gerund en heeft maar een aantal kamers. Hierdoor hangt er een huiselijk sfeer en is er een persoonlijke service. In de omgeving zijn mogelijkheden om uit eten te gaan. Blyde River-regio ligt aan de rand van het Kruger Park en is hét uitgangspunt voor de Panoramaroute, waar je morgen de hele dag voor kunt uittrekken.

Decorative torn edge

Dag 3 – Panoramaroute met Blyde River Canyon

reistijd Panoramaroute: circa 200 km

Vandaag kun je de hele dag uitrekken voor de hoogtepunten van de Panoramaroute. Deze route staat bekend om de verschillende natuurverschijnselen en er zijn door eeuwen wind en erosie bizarre rotsformaties ontstaan. Na het ontbijt stapten wij in de auto richting de Blyde River Canyon, een uitgesleten kloof van op sommige plaatsen wel 700 meter diepte. Ook de ‘Drie Rondavels’ vonden wij de moeite waard, groene bergtoppen die lijken op de typisch Zuid-Afrikaanse hutjes. Op de route vind je ook Bourkes Luck Potholes. Door erosie zijn er gaten geslepen in de rotsen, net of je op Mars bent. Stops op de route voor uitzichten over het uitgestrekte landschap zijn er genoeg, zoals bijvoorbeeld Gods Window. Vanaf dit punt kun je met helder weer over het Kruger Park heen kijkend Mozambique zien liggen. Wil je graag actief bezig zijn? Dan kun je op de Panoramaroute gaan raften of hiken, vraag ons naar de mogelijkheden.

Wij vonden het leuk om voor de lunch naar het plaatsje Graskop te rijden. Bij Harrie’s Pancakes vind je de lekkerste pannenkoeken van de omgeving!

Decorative torn edge

Dag 4 – Blyde River Canyon – Privé-safaripark

Reistijd circa 1.5 uur, 45 km

Vandaag rijd je vanuit de Blyde River-regio naar je bushlodge in een van de privéreservaten rondom Kruger. Je verruilt de asfaltweg voor een hobbelige zandweg door de bush. Hier kun je direct je eerste kleine wild tegenkomen, dus houd je camera gereed en schrik niet als er een zebra de weg oversteekt. Je slaapt twee nachten in een privéreservaat dat tegen het Krugerpark aanligt. Hier liggen kleinschalige bushlodges en tented camps. Het zijn intieme en knusse plekjes, midden in de bush met maar enkele kamers of comfortabele safaritenten. ’s Avonds is het heerlijk toeven bij het knisperende kampvuur.

Decorative torn edge

Dag 5 – Op safari in privé-safaripark

Vandaag staat je rondreis geheel in het teken van safari. Onder begeleiding van een ervaren ranger maak je een game walk en game drive in een open safaritruck. Dit is dé manier om wilde dieren te spotten. Je staat vroeg op, maar hebt dan wel de meeste kans om dieren te spotten. Je ziet grote groepen antilopen, kleine zwijntjes en giraffes. Wie weet spot je zelfs een groep leeuwen, olifanten of een luipaard op jacht. Doordat je met een ervaren gids de bush in gaat, is de kans groter dat je ook de Big Five zult zien. Hij weet de sporen te lezen en vaak waar het wild zich ongeveer bevindt. Naast een camera en lege SD-kaart, namen we ook een verrekijker mee. Soms zijn de dieren tussen de bosjes verstopt en kun je ze met een verrekijker beter zien. Tussen de game-activiteiten door kun je bij het zwembad genieten van je boek met de bushgeluiden om je heen. Je verblijft in onze bushlodge op basis van volpension: ontbijt, lunch en diner zijn inclusief.

Decorative torn edge

Dag 6 – Privé-safaripark – Krugerpark

Reistijd circa 3 uur, 145 km

Na de bushintroductie van de afgelopen dagen kun je nu zelf aan de slag als ranger. Vanuit het privéreservaat rijd je naar het Krugerpark om nog een dag naar wild te zoeken. Bij de ingang van het park kochten wij een plattegrond om zelf de route uit te stippelen langs een of meerdere waterdrinkplaatsen; hier zit vaak veel wild bij elkaar. Je slaapt vannacht in een van de zuidelijk gelegen rest camps in een traditionele rondavel of bungalow. De rest camps hebben een bar, restaurant en winkeltje, dus het avondeten is zo geregeld. De campsites in de parken worden in Zuid-Afrika door de overheid gerund en zijn ingericht op veel toeristen. Je verblijft hier dan ook niet voor de gezellige sfeer of voor de bijzondere accommodatie, maar wél omdat je midden in het park zit en daardoor van zonsopgang tot zonsondergang wild kunt spotten.

Decorative torn edge

Dag 7 – Van Krugerpark naar Pretoria

Reistijd circa 5 uur, 430 km

Bij de eerste zonnestralen veeg je de slaap uit je ogen. De bush ontwaakt en de dieren zijn rond dit tijdstip het actiefst. Je kunt de ochtend beginnen met een zelfgeregeld ontbijtje in het camp. Je rijdt vandaag richting Pretoria, waar je vanavond overnacht. Het is een flinke afstand, dus we raden een vroege start aan. Een leuk bijkomend voordeel: het eerste deel van de route loopt door het Krugerpark, dus je gaat al wildspottend op weg.

In de middag kom je aan in Pretoria, waar je slaapt in een gezellig guesthouse in een rustige buitenwijk op tien minuten rijden van het centrum en op een half uur rijden van de luchthaven van Johannesburg.

Decorative torn edge

Dag 8 en 9 – Naar de luchthaven van Jo’burg

Dan is het tijd om terug te reizen naar de luchthaven van Johannesburg, vanuit Pretoria is het zoals gezegd nog een half uur rijden. Met een camera vol mooie foto’s van wilde dieren en ongerepte natuur is je korte Zuid-Afrika safari-reis tot een einde gekomen. Op dag acht vlieg je aan het eind van de dag naar huis, waar je de volgende ochtend aankomt.

Decorative torn edge
torn-edge

Onze korte safari-reis

Onze slaapplekken

background-pattern