ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Zuid-Afrikaans ontbijt

blog

Wat is nu typisch een Zuid-Afrikaans ontbijt? Het is duidelijk te merken dat de Engelse invloeden hier hun werk hebben gedaan. Wat eigenlijk niet mag ontbreken zijn eieren. Verrast? Nee, misschien niet.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 17 december
Geschreven door
Wendy Zwinkels
Zuid-Afrikaans ontbijt

Wel mag je op veel plaatsen je voorkeur opgeven voor een gebakken, gekookt of gepocheerd ei, roerei of zelfs een omelet. Ze draaien er hun hand niet voor om. Ze bakken er spek, tomaat, champignons en een worstje bij om maar een voorbeeld te noemen. Met een schep witte bonen in tomatensaus erbij is je maaltijd compleet.

Not your cup of tea? Wees gerust, er wordt meestal ook toast geserveerd met wat beleg zoals jam, kaas en ham. Naast toast hebben accommodaties vaak yoghurt met muesli/cruesli en vers fruit staan. Als je geluk hebt krijg je wat extra’s, zoals een mandje met muffins of afgebakken broodjes. Mijn ervaring is dat er altijd wel iets tussen zit wat je lekker vindt. Mocht je een speciaal dieet hebben, geef dit van tevoren door zodat ze hier rekening mee kunnen houden tijdens je Zuid-Afrika reis.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern