5x waarom een roadtrip in Nederland een goed idee is!

blog

Leven we in een tijd waar corona een grote rol speelt? Ja. Kunnen we nu verre reizen maken? Nee, momenteel niet. Kun je toch ultieme vrijheid ervaren, weg van de massa? Absoluut. Met heel veel liefde hebben we, speciaal voor alle mensen die graag in de reisstemming willen blijven, Riksja Roadtrips ontwikkeld. Stap de auto of camper in en ga op avontuur. Muziekje aan terwijl je onderweg bent naar die nog onontdekte plek midden in de natuur dat klinkt als een perfecte roadtrip, toch? Het grootste voordeel? Je hoeft niet per se ver van huis om de mooiste plekken te ontdekken. We geven je nog 5 andere redenen waarom een roadtrip door Nederland een goed idee is.

#1 Roadtrippen kan coronaproof

We hoeven je het niet uit te leggen, momenteel wordt ons (reis)leven beïnvloed door Covid-19. Een roadtrip maken is juist nu ideaal omdat je individueel reist, in eigen land en op plekken komt midden in de natuur waar weinig andere mensen te vinden zijn. Een ideale combinatie om toch nog even eruit te zijn, maar wel op een verantwoorde manier. Wil je meer weten over reizen in corona-tijd? Bekijk dan onze coronapagina.

#2 Laat je verrassen door de Nederlandse natuur

Oké, we geven het toe, ook wij gaan liever naar het buitenland om te genieten van de bergen, bijzondere kliffen, dieren in het wild, wereldwonderen of immense jungles. Maar als de coronacrisis ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat er ook heel veel moois dichtbij huis te vinden is. Word wakker midden in het weiland terwijl de zon langzaam door de mist opkomt, wandel over de heide en door de bossen en laat je verrassen hoe mooi de Nederlandse natuur is.

#3 Roadtrippen met een positieve impact

Hoewel we van al onze reizen de CO2-uitstoot compenseren, scheelt het natuurlijk enorm dat je bij een roadtrip niet het vliegtuig in hoeft te stappen. Ideaal dus als je van reizen houdt, maar niet altijd het vliegtuig wilt pakken. Daarnaast slaap je op een kleinschalige manier bij mensen in hun achtertuin, waardoor je direct contact hebt met ‘locals’. We vinden het dan ook belangrijk dat al onze reizen betekenisvol zijn, zowel voor jou als voor de wereld om je heen. We maken duurzame reizen met een positieve impact en met oog voor mens en planeet. Ook als de reis dichterbij huis wordt gemaakt.

#4 Een roadtrip maken is ook last-minute een goed idee

In deze onzekere tijden is het logisch dat je een vakantie niet goed durft te plannen. Maar heb je zin om volgende week er even tussenuit te gaan, dan ben je bij Riksja Roadtrips aan het goede adres. Of je nu met je eigen tent of de camper gaat of wilt overnachten op unieke slaapplekken. Wij kunnen last-minute leuke slaapplekken voor je regelen.

#5 Flexibel

Omdat we bij Riksja zelf ook allemaal reizigers zijn, denken we graag met je mee. We hebben daarom een actie lopen om je tegemoet te komen. Als je tussen 15 september & 1 december 2020 een reis bij ons boekt, hoef je géén aanbetaling te doen. Daarbij heb je de zekerheid van gratis annuleren tot 45 dagen voor vertrek. Ook kun je tot 30 dagen voor vertrek kosteloos wijzigingen aanbrengen in je vertrekdatum of zelfs je reisbestemming. Lees alles over deze actie hier.