Riksja Travel Maleisië

Naar boven

Perhentian Island zee uitzicht

Perhentian Island Escape

bouwsteen

 • Reisschema:
  de Perhentians
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 229,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  april - oktober
De Perhentian Islands zijn zonder te overdrijven een paradijsje. Als je aan komt varen lachen de hagelwitte zandstranden, kraakheldere zee en wuivende palmen je al toe. Het ultieme ontspannen kan nu echt beginnen. Vergeet niet om een kijkje onder water te nemen. Wij vonden de onderwaterwereld verbluffend. Pak je snorkel en zwem de ene na de andere kleurrijke vis tegemoet. Met een beetje geluk spot je hier ook schildpadden. Ondanks dat je het misschien wel zou verwachten, zijn er op Pulau Perhentian geen luxe accommodaties. Wij hebben een kleinschalig en sfeervol chalet uitgekozen met eigen faciliteiten. Met een paar stappen lopen sta je in de azuurblauwe zee en kun je opzoek naar de meest kleurrijke vissen.
Perhentian Island op het strand
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Perhentian Island

Vanaf Kuala Besut vertrekt de boot naar Pulau Perhentian Besar. Het tropisch decor zie je vanaf de boot in de verte al opdoemen en binnen een half uur sta je met je voeten in het zand. De komende tijd kun je genieten van zon, zee en strand. Je overnacht in een eenvoudig maar sfeervol resort, gelegen aan een van de mooiste stranden van het eiland met een eigen koraalrif waar je naar hartelust kunt snorkelen. ’s Avonds kun je eten in het resort of in een van de omliggende accommodaties.

Decorative torn edge

Dag 2&3 – Relaxen op Perhentian

Je kunt in de ochtend rustig ontbijten en vervolgens neerstrijken op het witte strand voor het resort. De wind ritselt tussen de palmbladeren, je hoort het geluid van de golven en voelt de warme zon op je huid. In de middag kun je bijvoorbeeld per boot een snorkeltocht maken. Als je een snorkeltochtje boekt voor een halve dag  dan kun je in de ochtend alvast je snorkel, masker en flippers ophalen en het rif voor de deur van het resort verkennen. Je ziet bijzondere vissen met de felste kleuren. Bij de receptie van het resort kun je ook een wandeling door het stukje jungle op het eiland regelen waarbij je kans hebt op het spotten van aapjes, een kano huren of zeevissen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Perhentian Island

In de ochtend of begin van de middag vertrek je per boot terug naar Kuala Besut. Wil je wat langer genieten van de zon, zee en het strand? Dan kun je je verblijf verlengen zo lang je wilt.

Decorative torn edge

Tips

Beste reistijd: Zoals voor de gehele oostkust, van april t/m half oktober. Vanaf half oktober zijn de meeste resorts gesloten.

Geldzaken: Er zijn geen pinautomaten op de eilandjes. Zorg dat je op het vasteland genoeg contact geld pint. In de meeste resorts en duikscholen kun je met creditcard betalen.

Alcohol: De lokale bevolking aan de oostkust is er niet altijd op gesteld dat toeristen alcohol gebruiken. Op de eilandjes, de grotere resorts en enkele restaurantjes verkopen ze het echter wel. Wanneer je je in het openbaar begeeft, respecteer dan de wensen van de lokale bevolking.

Twee eilanden: De Perhentian Islands bestaan uit 2 eilanden: Perhentian Besar en Perhentian Kecil. Besar is iets groter en biedt sfeervolle maar eenvoudige accommodaties en faciliteiten. Verwacht hier geen luxe, dit is er op Pulau Perhentian simpelweg niet. Kecil is wat kleinschaliger en is meer een ‘backpacker party’ bestemming.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Perhentian Island Escape

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Perhentian Island Escape - Comfort

 • Reissom:
  € 275,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  overnachtingen in comfortabel strandresort inclusief ontbijt, boot Kuala Besut - Perhantians (retour)

Op de Perhentians’s vind je vooral eenvoudige slaapplekken. Met deze comfort versie regelen we een verblijf in een van de comfortabelere strandresorts voor je. Vanuit je hotelkamer sta je in een paar stappen op het strand.

Decorative torn edge
background-pattern