Riksja Travel Maleisië

Naar boven

Geld in Maleisië

Voorbereid op reis

Thee velden Maleisië

Geldzaken in Maleisië

In Maleisië betaal je met de Maleisische Ringgit (RM). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Ringgit nog even te bekijken, omdat de wisselkoers hevig aan het schommelen is. Een zogenaamde ‘converter’ kan hierbij helpen.

Je vindt bijna overal pinautomaten waar je gewoon met je bankpas (met Cirrus teken) geld kunt pinnen. Vergeet niet bij je bank te regelen dat je in het buitenland kunt pinnen. Verblijf je op de eilanden aan de oostkust? Dan is het goed om er rekening mee te houden dat je hier niet kunt pinnen. Doe dit dus alvast op het vaste land. Overigens kun je hier vaak wel met een creditcard terecht. Verder is het handig om wat euro’s mee te nemen voor het geval de pinautomaten onverhoopt storing hebben. Euro’s worden bij bijna alle wisselkantoortjes geaccepteerd. Ook creditcards worden op veel plekken geaccepteerd, maar dan met name Visa en Mastercard.

Ringit

Maleisië is over het algemeen een veilig te bereizen land. Wij adviseren wel om niet te veel waardevolle bezittingen mee te nemen als je op pad gaat. Bijna alle hotels die Riksja Maleisië boekt hebben een kluis in de kamer, of anders bij de receptie. Laat nooit waardevolle spullen onbeheerd op je kamer achter.

Tijdens je reis regelt Riksja Maleisië de grote transfers en ook zijn sommige maaltijden inbegrepen. De kleine transfers, zoals bijvoorbeeld een taxi van je hotel naar een treinstation, regel je zelf. Deze transfers zijn voordelig ter plaatse te regelen. Wij vinden het ook leuk om op deze manier in contact te komen met de Maleise bevolking en onze onderhandelings-skills te testen. In Maleisië kan je in gedachten houden dat je per dag, per persoon ongeveer 25 euro kwijt bent aan kleine transfers en maaltijden.

background-pattern