Naar boven

Zeilen | Riksja Griekenland

Hijs de zeilen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Zeilen in de Saronische Golf
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 895,- per persoon
 • Vertrek:
  Elke zaterdag tussen 24 april en 22 oktober
✓ Je zeilt over de blauwe zee van de ene haven naar de andere
✓ Wanneer het anker uitgaat duik je in de diepblauwe zee
✓ Val op het ritme van de golven in slaap
✓ Actief meezeilen of juist luieren in het zonnetje
✓ Je hebt geen zeilervaring nodig
✓ Je verkent de Saronische Golf, vanuit Aegina
Decorative torn edge

Dag 1 – Start van je zeilvakantie

Vanuit Athene is het ongeveer een uur reizen naar Piraeus, waar je de ferry pakt naar Aegina. Is je zeilavontuur het laatste onderdeel van je fly-drive door Griekenland, dan kun je je huurauto inleveren bij de haven van Athene. Wanneer dit het begin van je reis is, of wanneer je al een lange reisdag achter de rug hebt, adviseren we je om een overnachting in Athene in te plannen. We regelen met veel plezier een leuk hotel voor je, met uitzicht op de Acropolis. Eenmaal aangekomen in de haven van Aegina stap je aan boord van je schip; je zeilavontuur gaat beginnen! Je vertrekt trouwens vandaag nog niet, maar ontmoet de schipper en de andere reizigers. De schipper vertelt over de tocht en daarna ga je samen een hapje eten in één van de taverna’s in de haven. Hierna praat je na op het dek en geniet je van je eerste nacht aan boord van het schip.

 

Decorative torn edge

Zeilen in de Saronische Golf en de Golf van Hydra

De Saronische Golf is de zee die in de kom onder Athene ligt. De eilanden Aegina, Angistri, Poros en Salamina zijn de bewoonde eilanden in dit gebied en daarnaast zijn er nog tal van onbewoonde, kleinere eilandjes. Op het vasteland van de Peloponnesos zijn plekken als Vathi, Epidavros en Korfos leuke bestemmingen om naartoe te varen. Aan de zuidkant loopt de Saronische Golf over in de Golf van Hydra, maar ook dit wordt vaak nog beschouwd als de Saronische Golf. In dit gebied liggen de eilanden Hydra en Dhokos. Die laatste is onbewoond, maar een prachtige plek om voor anker te overnachten. Het fijne van de Saronische Golf? Gegarandeerd wind, maar toch een beschutte ligging, zodat de wind niet té sterk is.

Decorative torn edge

In de zomermaanden vaart er een behoorlijk aantal grote flottieljes rond, wat de havens vol en gezellig maakt. Soms moet je daardoor wel een beetje creatief zijn om een plekje te vinden/creëren. Er zijn namelijk zo goed als nergens havenautoriteiten aanwezig om je hiermee te helpen. Iedereen zoekt zelf de plekjes die voor hun jacht geschikt zijn en na een beetje passen en meten vindt meestal iedereen wel een prima plekje.  Buiten het hoofdseizoen is het een stuk rustiger en is er vrijwel altijd een plek aan de kade te vinden. De Saronische Golf heeft vele verschillende havens. Grote boulevards rond het dorp, kleine vissershaventjes, mooie baaien om voor anker te gaan en alles daartussenin. Wanneer je een week gaat zeilen, is dit gebied perfect om je elke dag iets nieuws te laten beleven. Ga je langer zeilen, dan kun je via de Golf van Hydra naar de Argolische Golf varen om zo een langere tocht te maken.

Decorative torn edge

Een inkijkje

Je vaart mee met het moederschip van een flottielje reis. Je vaart met een aantal verschillende zeiljachten dezelfde route; de schipper van je zeilschip brengt jullie niet alleen naar de mooiste plekjes, maar ondersteunt ook zeilers die een eigen jacht hebben gehuurd. Terwijl jullie het ’s ochtends nog even rustig aan doen, krijgen de overige zeilers een briefing met tips voor onderweg. Als iedereen is vertrokken, rond een uurtje of half 11, varen ook jullie de haven uit voor een mooie zeiltocht op zee. Je vaart dagelijks zo’n vier à vijf uur in totaal. Het ontbijt en de lunch zijn aan boord aanwezig, maar maak je zelf klaar. Rond een uurtje of vier gooi je het anker uit bij je overnachtingsplek en ontmoet je de andere zeilers. Er is dan nog alle tijd om de omgeving te ontdekken, te relaxen, én om de zee in te duiken. ’s Avonds wordt er over het algemeen met het flottielje samen gegeten in een lokaal restaurantje. Maar: niks is verplicht. Vrijheid, blijheid dus!

 

Decorative torn edge

Voorbeeldroute zeilen in Griekenland

Dag 2 – Schip ahoy!

Na het ontbijt en de briefing van vanmorgen en hijs je de zeilen. Vandaag vaar je in een paar uur naar een baai in het zuidwestelijke puntje van het eiland Agistri. Onderweg stop je op een mooi plekje voor een lekkere lunch aan boord en is er tijd om je snorkel en flippers aan te trekken om de onderwaterwereld te ontdekken. Daarna vaar je verder, naar een kleine haven, waar je boot met lange lijnen wordt vastgemaakt aan een boom en een rotsblok, een meter of 10 van de kant. Er is hier helemaal niks, behalve één overheerlijk visrestaurantje. Geniet van je vers bereid visje en een prachtige zonsondergang met je zeiljacht op de voorgrond.

Decorative torn edge

Dag 3 – Naar Poros

Wanneer je wakker wordt kun je kiezen uit douchen of een frisse duik in zee. Na het ontbijt duikt één van jullie de zee in om de lijnen los te maken, waarna het anker wordt opgehaald en je richting Poros koerst. Dit is een vulkanisch eilanden vol dennenbomen, citroenbomen en olijfbomen. Om elke hoek ligt weer een andere verscholen baai om te zonnen of te zwemmen. Of kies voor een wandeling door bruisend Poros-stad en geniet onderweg van een lekker ijsje. ’s Avonds geniet je van typisch Griekse Lamb Kleftiko, Moussaka en Stifado. Drie gerechten die ze hier ontzettend goed kunnen bereiden.

Decorative torn edge

Dag 4 – Naar Aegina

Het volgende eiland wat je gaat ontdekken is het eiland Aegina. We leggen aan in een klein en rustig dorpje aan de zuidkant, Perdika. Omdat het hier rustig is, is dit dé plek om te ontspannen. De haven is er vrij open, waardoor je vanaf je jacht zo in het frisse water plonst en een prachtige zonsondergang kunt zien. Ook vandaag stoppen we onderweg voor de lunch op een mooi plekje. Omdat de flottielje begeleider (de schipper van jullie zeilboot) bij jullie aan boord zit, kan die leuke weetjes delen, stoppen op plekjes die niemand anders kent en natuurlijk alvast de nieuwe bestemming en activiteiten delen.

Decorative torn edge

Dag 5 – Epidaurus

Vandaag zeil je naar het vasteland, waar je overnacht in de haven van het gezellige dorp Epidaurus. Maar voordat je de haven invaart gaat je boot voor anker in de baai. Eerst genieten van de lunch en daarna een frisse duik in zee. Of leg je handdoek neer op het dek en geniet van het zonnetje terwijl de boot zachtjes deint op de golven. Aan het einde van de middag vaar je de haven in en zoek je met je boot een plekje op tussen de andere boten, aan de kade. Het Epidaurus amfi-theater, ook wel Epidavros, is het best bewaarde én mooiste oude open luchttheater van Griekenland. Overleg met je kapitein of je er een bezoek aan kunt brengen. Wij waren erg onder de indruk van het theater, de akoestiek en de omgeving, dus het is het zeker waard.

Decorative torn edge

Dag 6 – Richting Methanon, het vulkanisch schiereiland

Wanneer je gisteren geen tijd meer had om Epidaurus te bezoeken kun je met je schipper overleggen om dit vanochtend te doen, voordat jullie verder varen. En dat is ook het voordeel wanneer je aan boord zit met de schipper. Jouw boot vertrekt als laatste, dus je hebt in de ochtend nét wat meer tijd om even je eigen ding te doen. Vandaag richting Vathi op het schiereiland Methanon. Dit schiereiland bestaat uit 27 vulkanen waarvan je er eentje gaat beklimmen. Aan het eind van de middag, wanneer de ergste hitte voorbij is, brengt een pick-up je het eerste deel van de berg op. Het is vervolgens nog een half uurtje klimmen en wandelen om de top te bereiken. Eenmaal terug in de haven kun je dineren in een restaurant direct achter je jacht, aan een tafel recht voor de loopplank van je boot. In het kleine dorpje is verder niet veel te beleven, dus ga lekker uitbuiken op het voordek en geniet van de zonsondergang.

 

Decorative torn edge

Dag 7 – Land in zicht!

Vandaag is de laatste dag van je zeiltrip. Vind jij het ook zo lekker om ’s ochtends de zee in te duiken en fris wakker te worden? Vandaag is je laatste kans, voordat je weer terug zeilt naar Aegina. Met wat geluk zwemmen dolfijnen een stukje met je mee. Je overnacht nog steeds op de boot vandaag, waarbij de boot in de haven ligt. Vanavond ga je voor de laatste keer met elkaar uit eten in een lokale taverne en kijk je terug op een fantastische zeilweek.

Decorative torn edge

Dag 8 – Einde van je zeilweek

Wanneer je wakker wordt is het tijd om in te pakken en afscheid te nemen. Vaak moet je rond 10 uur van de boot af zijn, maar dat mag natuurlijk ook eerder, wanneer je bv. in de middag al je terugvlucht naar huis hebt gepland. Is dit het begin van je vakantie? Dan kun je alle kanten op: pak de ferry naar de Cycladen en ga eilandhoppen, of huur een auto en verken de Peloponnesos of het vasteland. Nog meer dan voldoende tijd? Ga dan eilandhoppen op de Ionische Eilanden.

Decorative torn edge

Verschillende regio’s

Je kunt met ons alle kanten op; we bieden namelijk het flottielje zeilen in verschillende regio’s in Griekenland aan. Hierboven vind je een beschrijving van zeilen in de Saronische Golf; een route van één week. Je kunt echter ook kiezen om twee weken te gaan zeilen in de Argolische Golf: de Peloponnesos speelt hier de hoofdrol met vele leuke havens. Porto Heli, Koiladhia, Nafplion, Astros, Leonidio (Plaka), Yerakas en Monemvasia zijn allemaal opties die tot de Argolische Golf behoren. In de Ionische Golf kun je een week zeilen bij Lefkas óf twee weken gaan zeilen en Lefkas en Zakynthos combineren met elkaar. Heb je drie weken de tijd? Zak dan de Cycladen af. Staat je ideale route er niet bij? Laat het ons weten, zodat we navraag voor je kunnen doen.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Hijs de zeilen

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Grieks begin in oud Athene

 • Athene
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Haven van Gialova, Griekenland
bouwsteen

Grieks siësta-moment in Gialova

 • Gialova
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 240,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

De torenhuizen van Itilo

 • Itilo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 180,- per persoon (bij 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Lefkas | Riksja Griekenland
bouwsteen

Krijtrotsen en droomstranden

 • Lefkas
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 255,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Ouzo nippen in Nafplion

 • Nafplion
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Andros Cycladen eiland
bouwsteen

Andros: stille wateren, groene gronden

 • Andros
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 190,-- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern