Riksja Griekenland

Naar boven

Bouwstenen Peloponnesos

Bouw je eigen Peloponnesos-reis

Bouwstenen zijn korte individuele Griekenland-reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Griekenland-reis samenstellen. Ook kun je één van onze individuele Griekenland-rondreizen kiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Bekijk dan onze kaartpagina. Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat het ons dan weten.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Griekenland specialisten helpen je graag verder.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Onze bouwstenen op de Peloponnesos

De Peloponnesos

De Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Vanaf Athene rijd je er met je eigen huurauto in zo’n 3 uur naar toe of je reist vanuit Galaxidi in een kleine vier uur, via de brug in het noorden, naar Dimitsana. De Peloponnesos heeft een bergachtig landschap met toppen tot meer dan 2000 meter. Het is er dus heerlijk koel in de zomer.

Poros
Griekenland Peloponnesos, Dimitsana

Wat zijn de hoogte punten van de Peloponnesos

Dimitsana is een van de mooiste bergdorpen van de Peloponnesos, gelegen op ongeveer 1000 meter hoogte. Het is een van de leukste plekken om te wandelen tijdens je verblijf op de Peloponnesos. Je wandelt van klooster naar klooster, dwars door een groene kloof.
Voor een siësta moet je in Gialova zijn. Het is een oase van rust met heerlijke terrassen aan het water. Het zandstrand, dat langzaam afloopt in zee, is ook ideaal voor een vakantie met kinderen. Je kunt de omgeving ook goed op de fiets verkennen.

Nafplion is dé sfeervolle uitvalsbasis voor de Leeuwenpoort van Mycene en het amfitheater van Epidaurus. En wat niet veel reizigers weten is dat je bij Nafplion één van de oudste ouzofabrieken van het land kunt bezoeken, wij kunnen een korte rondleiding voor je regelen. Met proeverij uiteraard.

En de zonsondergangen op Itilo beach zijn magisch!

Welke eilanden kun je bezoeken tijdens je rondrit over de Peloponnesos?

Kythira ligt in het zuiden, onder het schiereiland. Hoewel het een groot eiland is kom je hier geen massatoerisme tegen. Wat wel? De typische witte met blauwe huizen, afgelegen baaien en prachtige natuur met bossen, kloven en grotten.

Poros is een klein eiland, het is maar 33km2, een brug verbind twee kleinere eilanden. Ondanks dat Poros maar klein is, is Poros-stad heerlijk om rond te struinen met z’n vele terrasjes, winkels en architectuur. Loop helemaal naar boven naar de klokkentoren om zo vanaf het hoogste punt van de stad van het uitzicht te genieten.

Peloponnesos, Poros

Veel gestelde vragen over de Peloponnesos

  • Hoe reis je naar de Peloponnesos?
  • Hoe reis je over de Peloponnesos?
  • Met welke andere regio('s) kan ik de Peloponnesos combineren?
  • Wat is een logische route door deze regio?

Bekijk ook onze andere regio's

background-pattern