Naar boven

Bouwstenen vaste land (incl. Peloponnesos)

Bouw je eigen reis over het Griekse vaste land (incl. Peloponnesos)

Bouwstenen zijn korte individuele Griekenland-reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Griekenland-reis samenstellen. Ook kun je één van onze individuele Griekenland-rondreizen kiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Griekenland specialisten helpen je graag verder.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Onze bouwstenen op het Griekse vaste land (incl. Peloponnesos)

Het vaste land van Griekenland

Na slechts 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam zet je voet op Griekse bodem, in Athene. Een relaxed begin van je reis in een toch wel drukke, maar fijne stad. Veel reizigers kiezen ervoor om door te reizen naar een van de eilanden, maar wist je dat het grootste deel van het land nog altijd op het vaste land ligt? Wie een rondreis over het vaste land van Griekenland maakt, duikt de echte geschiedenis van de oude Grieken in. Zo vind je de beroemde Acropolis in Athene; reis je verder landinwaarts dan ontkom je niet aan de tempelruïnes bij Delphi en aan de (UNESCO) rotskloosters bij Meteora.

Dimitsana rondreis Griekenland

De Peloponnesos

De Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Vanaf Athene rijd je er met je eigen huurauto in zo’n 3 uur naar toe of je reist vanuit Galaxidi in een kleine vier uur, via de brug in het noorden, naar Dimitsana. De Peloponnesos heeft een bergachtig landschap met toppen tot meer dan 2000 meter. Het is er dus heerlijk koel in de zomer.

Wat zijn de hoogtepunten van de Peloponnesos?

Dimitsana is een van de mooiste bergdorpen van de Peloponnesos, gelegen op ongeveer 1000 meter hoogte. Het is een van de leukste plekken om te wandelen tijdens je verblijf op de Peloponnesos. Je wandelt van klooster naar klooster, dwars door een groene kloof.
Voor een siësta moet je in Gialova zijn. Het is een oase van rust met heerlijke terrassen aan het water. Het zandstrand, dat langzaam afloopt in zee, is ook ideaal voor een vakantie met kinderen. Je kunt de omgeving ook goed op de fiets verkennen. En de bakermat van de Olympische Spelen, Olympia, is natuurlijk een must om te bezoeken.

Haven van Gialova, Griekenland
praktische informatie griekenland

Je kunt niet naar de Peloponnesos zonder Olympia te bezoeken. Hier ligt de bakermat van de Olympische Spelen. Wandel tussen de oude theaters, trek een sprintje op de lange afstands-baan en bewonder de ruïnes. Nafplion is dé sfeervolle uitvalsbasis voor de Leeuwenpoort van Mycene en het amfitheater van Epidaurus. En wat niet veel reizigers weten is dat je bij Nafplion één van de oudste ouzofabrieken van het land kunt bezoeken, wij kunnen een korte rondleiding voor je regelen. Met proeverij uiteraard.

De eilanden

Ook bij het vasteland en de Peloponnesos vind je karakteristieke en schilderachtige eilanden. Itilo en Kythira liggen ten zuiden van de Peloponnesos en staan bekend om de beroemde torenhuizen, zeeschildpadden, groene bergen en watervallen en mooie wandelingen. Agistri, Aegina en Poros liggen op korte vaarafstand van Athene: kleine eilanden omringd door een kraakheldere zee. Én vaak het startpunt van een zeilweek. Het fijne van deze eilanden is dat je zelfs in een korte vakantie tóch kunt eilandhoppen.

Zeilen | Riksja Griekenland
Autohuur Griekenland

Unieke plekken op het vaste land

Bij je vertrek uit Athene staat er een huurauto voor je klaar. Gewapend met onze routebeschrijving en kaart van de omgeving start je roadtrip. Vanuit Athene waai je alle windrichtingen op. De goed onderhouden snelwegen gaan al snel over in bergwegen met indrukwekkende uitzichten. Kies je voor een Riksja Travel roadtrip over het vaste land van Griekenland, dan laten we je bruisende steden ontdekken, we sturen je langs landschappen die nooit vervelen en je duikt het rijke verleden van Griekenland in.

Relaxt begin in Athene

Onze chauffeur zet je af bij je hotel in de gezellige wijk Plaka. We kiezen bewust voor een start van je reis in deze wijk. In Plaka en het daarnaast gelegen Monastiraki vind je namelijk tal van lokale restaurants en cafés en het leuke is dat je hier zowel toeristen als lokale Grieken tegenkomt. Plaka is een doolhof van smalle straatjes en wanneer je deze dagen op pad gaat zie je het grote contrast met het moderne Athene. De stad ontdekken doe je natuurlijk het beste met een inwoner van Athene zelf, dat kunnen we voor je regelen.

Meer oudheden

Vanuit Athene bereik je in zo’n drie uur het gemoedelijke Galaxidi. Het bekende Delphi ligt op zo’n 30 minuten rijden hier vandaan. Volgens de oude Grieken was Delphi het centrum van de wereld. Pelgrims reisden naar Delphi om het beroemde orakel te raadplegen. Die voetsporen volg je hier. Doordat we een slaapplek regelen dichtbij Delphi, kun je hier ’s morgens als een van de eerste zijn. Het is dan nog niet zo warm en je bent de dagjesmensen voor.

Net zo bijzonder zijn de talloze kloosters die in Meteora te vinden zijn. Door jarenlange wind- en watererosie is deze indrukwekkende natuur ontstaan, later zijn daar de kloosters bovenop gebouwd. Het lijkt of de kloosters zweven en dat is ook precies wat Meteora betekent: zwevend. Via onze handige app ga je te voet naar het klooster Agia Triada.

Griekenland
Griekenland, Evia

Onontdekte pareltjes

Waarom het schiereiland Evia en het daarboven gelegen Pilion bijna niet bezocht worden door toeristen is ons een raadsel. Evia is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt ten oosten van Athene. Met 680 kilometer aan kustlijn, prachtige stranden tussen olijfgaarden en nog traditionele dorpen is het een heerlijke stop in je reis. Pilion is voor wandelaars en natuurliefhebbers een prachtig berggebied op het vasteland van Griekenland. Hier, in de rustige Griekse dorpjes, wordt echt nog vastgehouden aan eigen tradities en gewoontes. ’s Avonds proef je de lokale gerechten in de Griekse tavernes, het kan maar zo dat je hier gerechten proeft die je nog niet kent.

Veel gestelde vragen over het Griekse vaste land

  • Hoelang is het vliegen naar Athene, de start van je reis?
  • Is het vaste land van Griekenland geschikt voor een reis met kinderen?
  • Hoe reis je over het vaste land van Griekenland?
  • Met welke andere regio('s) kan ik het vaste land combineren?
  • Wat is een logische route over het vaste land van Griekenland?

Bekijk ook onze andere regio's

background-pattern