Naar boven

Aan boord in de baai van Saint-Malo

bouwsteen

 • Reisschema:
  Saint-Malo, Bretagne
 • Reisduur:
  4 dagen, 3 nachten
 • Activiteit:
  oesterproeverij, wandelroute met handige travel app
 • Reissom:
  vanaf € 374,- p.p. bij 2 personen
 • Hoogtepunten:
  ✓ Saint-Malo is een ommuurde havenstad in Bretagne
 • ✓ Wandel naar Dinard met onze travel app
 • ✓ Verwen je zintuigen met Bretonse crêpes
France Saint-Malo
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Bretagne

Als Bretagne de eerste bestemming is in je Frankrijk rondreis, dan rijd je in zo’n 9 uur vanuit Utrecht naar Saint-Malo. Anders rijd je vanaf Tours in 3 uur of vanuit La Rochelle in 4 uur naar deze voormalige piratenstad aan de Smaragdkust. De naam van deze kust is vernoemd naar het smaragdgroene water dat de stad omringt. Ben je redelijk op tijd aangekomen bij je comfortabele hotel in het hart van Saint-Malo? Wandel aan het eind van de middag over de stadsmuren voor de mooiste uitzichten over de kanaaleilanden Jersey en Guernsey. Je kunt ook al wat wandelen door de straten van de stad op zoek naar het kasteel of ontspan vandaag bij mooi weer aan één van de mooiste stranden in de regio.

Decorative torn edge

Dag 2 – De baai ontdekken

Met een gids bezoek je de oesterbedden van Cancale in een geweldige setting: de baai van Mont-Saint-Michel en de eilanden van Cancale. Je gids is een voormalige oesterkweker en nu bioloog en kan alles vol passie vertellen over oesters kweken. Middenin de drukte van tractors en boten zie jij van dichtbij met hoge laarzen welke reis een oester van begin tot het eind op het bord maakt. Het einde van het proces is ook het einde van je tour; een oesterproeverij met wijn. Als de weersomstandigheden de tour niet mogelijk maken kunnen we een alternatief bezoek aan een oesterboerderij voor je regelen. De tour duurt ongeveer anderhalf uur.

 

Decorative torn edge

De rest van de dag is het tijd om te wandelen in de omgeving. Met meer dan 350 kilometer aan wandelpad is er genoeg te ontdekken. Een wandeling die wij zelf erg leuk vonden is die van Saint-Malo naar Dinard; een 14 kilometer lang pad langs een dramatische kustlijn dat je brengt langs het in de Tweede Wereldoorlog getroffen Alte, de haven van Saint-Servan en de Britse villa’s uit de Belle Epoque in de badplaats Dinard. Om niet te verdwalen en alles te leren over de regio regelen wij een handige app voor je die inclusief zit. In de app lees je alles over de regio en wat je langs deze kustlijn niet mag missen. Vanaf Dinard kom je gemakkelijk met een bus weer terug in Saint-Malo en ‘s zomers kun je met de boot over, dit is ook een leuke ervaring!

Decorative torn edge

Dag 3 – Bretagne verkennen

Van de historische straten van het ommuurde Dinan tot de prehistorische megalieten van Carnac en van de oesterbedden van Cancale tot het middeleeuwse kasteel van Josselin, Bretagne zit vol met bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen. Een extra nachtje is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Zeker als je ook nog een bezoek wil brengen aan de beroemdste bezienswaardigheid van Frankrijk: Mont-Saint-Michel. Dit ligt op nog geen uur rijden van Saint-Malo in Normandië. Het rotsachtige eilandje met daarbovenop een abdij met puntige torens brengt je in één klap terug in de middeleeuwen. Ooit begon het met een kapel op de top van het eiland die gebouwd werd na een visioen van Aartsengel Michaël. Later hebben de Engelsen tevergeefs geprobeerd de versterkte abdij te veroveren. Na de Franse Revolutie werd het zelfs een gevangenis, maar in de 20e eeuw werd de abdij weer teruggegeven aan de Benedictijnen. De Benedictijnse monniken houden hier nog altijd diensten.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit Bretagne

Nadat je de nodige appelciders en crêpes hebt geproefd in Saint-Malo is het tijd om de Bretonse keuken te vervangen voor één van de vele andere Franse regionale keukens. Ben je nog niet klaar met het water op gaan? In Loire en Dordogne trotseer je de rivieren al peddelend in een kano of bezoek de volgende havenstad La Rochelle. Is Saint-Malo het einde van je rondreis? Dan rijd je in zo’n 9 uur naar Utrecht. 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Aan boord in de baai van Saint-Malo

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Peddelen langs Loire kastelen

 • Tours, Loire-vallei
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 298,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Prehistorische grotten van de Dordogne

 • Dordogne, regio Sarlat-la-Canéda
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 392,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Geheimen en wijnen in Bordeaux

 • Bordeaux
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 378,- bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
La Rochelle
bouwsteen

Het anker lichten in La Rochelle

 • La Rochelle
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 427,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern