Naar boven

Treinreizen door Frankrijk

Algemene informatie

trein rondreis in frankrijk
treinreizen frankrijk

Treinen in Frankrijk

Hoe reis je met de trein in Frankrijk?

Als reizen met de auto de makkelijkste manier is om door Frankrijk te reizen, is de trein misschien wel de leukste. Treinreizen door Frankrijk is een charmante en duurzame manier van het land ontdekken. Bovendien ben je op sommige routes sneller met de trein dan met de auto. Veel van onze bouwstenen zijn met de trein te bereiken, zeker wanneer je onze treinrondreis bekijkt.

Afstanden

Vanaf Schiphol ben je in ongeveer 8 uur met de trein in Saint-Malo (overstappen bij Parijs-Montparnasse en Rennes), 6 uur Tours (overstappen bij Parijs-Massy Palaiseau), 8 uur La Rochelle (overstappen bij Parijs-Montparnasse), 8 uur Bordeaux (overstappen bij Parijs-Montparnasse) en 7 uur Straatsburg (overstappen bij Parijs-Gare de l’Est).

Tussen bovenstaande steden zit meestal tussen de twee en vier uur met de trein, dat is ongeveer net zo snel als met de auto.

Trein en huurauto

Een combinatie tussen de trein en een huurauto is ook een leuke manier om het land te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld in 8 uur met de trein naar Bordeaux en vanuit daar een auto huren om bijvoorbeeld een rondje Bordeaux, Frans-Baskenland en Dordogne te doen. Zeker handig als je zelf geen auto hebt! Mocht je nog tijd overhebben dan kun je op de terugreis een paar nachten verblijven in de Loire-vallei.

background-pattern