Naar boven

Wie zijn wij?

frankrijk glooiende heuvels

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Frankrijk-bouwstenen en Frankrijk-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Frankrijk. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Frankrijk en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Frankrijk duurzaam reizen.

Riksja Travel - Frankrijk specialist

Ons team van Frankrijk-experts heeft samen met lokale partners bouwstenen en rondreizen samengesteld, waarbij je zelf naar smaak excursies of alternatieve accommodaties kunt toevoegen. We bieden alleen bouwstenen aan die we zelf het leukste vind. Soms zijn dit wat bekendere plekken in Frankrijk, andere keren nemen we je meer naar verborgen parels. Je kunt ze direct online boeken of toch nog bespreken met onze specialisten voor specifieke tips of vragen. Zo kun je met eigen invulling op reis gaan om Frankrijk te herontdekken. Wij vinden het ook belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Riksja Travel is lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

frankrijk rondreis bretagne
Foto Frankrijk

Lisanne Saarloos

Na jaren kampeervakanties en een tijdje in Frankrijk te hebben gewoond, was ik verkocht aan het land. Ik reis dan ook geregeld terug voor de heerlijke wijn, te smullen van een crêpe, cultuur te snuiven (wat zijn die Fransen daar trots op!) of om gewoon weer even Frans te praten. Van de kalkrotsen in het noorden, surfen aan de Atlantische kust tot rondrijden door het prachtige landschap van de Gorges du Verdon: Frankrijk is zo divers. Het mooiste van Frankrijk? De mensen zelf, want wat zijn dat een levensgenieters. Bourgondisch en alles net een tikkeltje langzamer. Je l’adore!

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

background-pattern