Naar boven

Geheimen en wijnen in Bordeaux

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bordeaux
 • Reisduur:
  4 dagen, 3 nachten
 • Activiteit:
  outdoor escape game, handige travel app
 • Reissom:
  vanaf € 378,- bij 2 personen
 • Hoogtepunten:
  ✓ Bordeaux is de hoofdstad van de wijn en oesters
 • ✓ Ontrafel het geheim van Goya tijdens een outdoor escape game
 • ✓ Leer alles over wijn in het middeleeuwse St. Emilion of bij stadsmuseum La Cité du Vin
 • ✓ Beklim de hoogste zandduin van Frankrijk met spectaculaire uitzichten
 • ✓ Optioneel: ontdek de stad op de fiets, doe mee aan een food tour of proef oesters bij Cap Ferret
Decorative torn edge

Dag 1 – Bonjour Bordeaux

Vandaag zit er weer een reisdag op om Bordeaux te bereiken. Vanuit de Dordogne, Frans-Baskenland of La Rochelle doe je er zo’n 2,5 uur over. Kortom, voor onze bouwstenen ligt Bordeaux vrij centraal. De stad is beroemd vanwege zijn wijnen, maar eenmaal daar wandel je door de straten in een gedurfde ambiance van een typische studentenstad met millennial hi-tech start-ups en historische, stijlvolle architectuur. Combineer hier veel eten en wijn proeven en cultuur snuiven met pauzes in één van de vele hippe koffietenten. Je verblijft in een modern hotel in het centrum van de stad of in een kleinschalige B&B net buiten het centrum. 

Decorative torn edge

Dag 2 – Outdoor escape game in Bordeaux

Leer Bordeaux kennen terwijl je een outdoor escape room en speurtocht probeert op te lossen. Op 16 april 1828 overleed de Spaanse kunstenaar Francisco de Goya. Toen 52 jaar later zijn graf werd geopend om hem te verplaatsen naar zijn geboortestad in Spanje, werd duidelijk dat zijn schedel verdwenen was. Aan jou de taak om deze schedel in anderhalf uur te vinden aan de hand van de hints die je weet te vinden. Speelser de stad verkennen is onmogelijk. Weet jij het geheim te ontrafelen?

De rest van de dag slenter je door het historische centrum langs de kathedraal van Sint-André, leer je alles over wijn in het interactieve museum La Cité du Vin of proef je oesters op één van de vele markten. Wij vonden de overdekte markt Marché des Capucins hiervoor een leuke plek.

Decorative torn edge

Dag 3 – Wijn in St. Emilion

Wie wijn zegt, zegt Bordeaux en andersom. Rondom de stad bevind je je in een heus wijnparadijs. Ten noordwesten van de stad vind je de Medoc-regio, vol met wijngaarden. Op een 50 minuten rijden vanaf Bordeaux naar het oosten vind je Saint-Émilion. Dit is zeker geen verborgen parel, maar in dit middeleeuwse dorp kun je wel heel toegankelijk wijn proeven. Voordat je aan de wijn begint is het leuk om in de omgeving te wandelen, bij het toeristenkantoor hebben ze gratis kaarten voor wandelroutes. 

Al genoeg wijn gedronken tijdens je Frankrijk rondreis? In een uur rijd je naar Dune du Pilat, de hoogste zandduin van Frankrijk van wel 115 meter hoog. Vanaf hier heb je niet alleen een geweldig uitzicht over de zee en het land, maar ook het gevoel alsof je je in een woestijn bevindt. 

Decorative torn edge

Optioneel: op de fiets door Bordeaux of op culinaire ontdekkingstocht 

Nu in de afgelopen jaren steeds meer moeite wordt gestopt om auto’s te weren uit het centrum van Bordeaux is het des te leuker geworden om de stad te verkennen op de fiets. Bordeaux zit vol met gezellige parken en pleinen die met de fiets een stuk makkelijker te bereiken zijn. Onze travel app met de leukste bezienswaardigheden en routes zit standaard al inbegrepen in je rondreis. 

Bordeaux en culinair geniet zijn synoniemen van elkaar. Daarom hebben wij een aantal leuke excursies voor je gevonden; leer culinair Bordeaux kennen tijdens een interactieve rally, ga met een gids naar Cap Ferret om alles te leren over oesters en te proeven of laat een local je kennismaken met alle hotspots van Bordeaux en eet en drink je buikje vol.

Decorative torn edge

Dag 4 – Au revoir Bordeaux

De tijd tussen je bonjour en au revoir is snel gegaan, maar één ding weet je zeker. Hier wil je weer eens terugkomen. Geniet in de ochtend van een heerlijke Franse koffie in je favoriete koffietent voordat je vertrekt naar het zuidelijker Frans-Baskenland of vervolg je reis naar de Dordogne, Loire of La Rochelle.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Geheimen en wijnen in Bordeaux

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Fietshuur

 • Reissom:
  € 18,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  fietshuur

In Bordeaux vind je veel gezellige parken, markten en bezienswaardigheden die te voet best ver uit elkaar liggen. Huur daarom een fiets met travel app, zodat je alles binnen handbereik hebt en ook nog eens alles leert over de route die je fietst. Haal je huurfiets op en installeer de Travel App die wij voor je hebben samengesteld en fiets in rustig tempo langs musea, kerken, markten, het Saint-Michel district en de Triangle d’Or. Neem je je eigen fiets mee naar Frankrijk? Onze Travel App zit sowieso al inbegrepen in je reis.

Decorative torn edge
markt-kaas-bordeaux
Variant
2

Culinaire rally door Bordeaux

 • Reissom:
  € 25,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  culinaire tour door Bordeaux

Om het culinaire Bordeaux te leren kennen nemen we je met op een culinaire rally door de stad. Aan jou de taak om met een app op je telefoon de beste eettentjes en proeverijen te vinden met bijzondere delicatessen om te proberen. Zo leer je alles over Bordeaux aan de hand van al je zintuigen, in je eigen tempo. Durf jij deze uitdaging aan?

Decorative torn edge
Variant
3

Bordeaux door je maag

 • Reissom:
  € 38,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Delicatessen tour

Liefde gaat door je maag en dus is het tijd om verliefd te worden op Bordeaux. Met een local ga je op pad om steeds meer vlinders in je buik te krijgen: langs delicatessenwinkels, koffietentjes en lokale markten. Van het gebakje canelé tot sterke koffie en van wijn tot macarons. De tour duurt ongeveer 4 uur en bevat zes proeverijen die je doet in kleine groepen met internationale reizigers.

Decorative torn edge
Variant
4

Oesterproeverij in aan de Cap Ferret

 • Reissom:
  € 65,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  oesterproeverij

Het beboste Cap Ferret, zo’n anderhalf uur rijden vanaf Bordeaux, is het toneel van jouw oester- en lekkernijen proeverij. Samen met een lokale gids wandel je onder het genot van vele anekdotes langs het beroemde oesterdorp en kijk je uit over de kaap vanaf de mooiste panorama uitzichtpunten. Tijdens de tour leer je alles over oesters kweken en bezoek je een oesterhut. Na 2,5 uur weet je precies hoe oesters gekweekt worden en hoe je de lekkerste oester kunt proeven. De rondleiding doe je samen met een groep van maximaal 15 andere internationale reizigers en wordt gegeven in het Engels.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Prehistorische grotten van de Dordogne

 • Dordogne, regio Sarlat-la-Canéda
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 392,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Aan boord in de baai van Saint-Malo

 • Saint-Malo, Bretagne
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 485,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
frans-baskenland-surfen-biarritz
bouwsteen

Wie de bal kaatst in Frans-Baskenland

 • Frans-Baskenland
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 533,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
La Rochelle
bouwsteen

Het anker lichten in La Rochelle

 • La Rochelle
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 427,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern