Flaneren & kajakken op kleurrijk Bonaire

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kralendijk, Bonaire
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteit::
  Kajaktour
 • Reissom:
  € 355,- p.p. (bij 2 personen)
Dit is je bonte Caribische strandbeleving tijdens het eilandhoppen in de Antillen. Kleurrijke vogels als papegaaien en flamingo’s maken van Bonaire een plek om in alle rust te genieten van blauwe baaien, koude drankjes en de tropisch warme zon. Geniet lekker lui van een goed boek en een cocktail aan een blauw baaitje. Nergens in het zuiden van de Caribbean ervoeren we de ontspannen sfeer zoals op Bonaire.

Je hotel is handig gelegen vlakbij het strand en Kralendijk, de vrolijk gekleurde hoofdstad van dit kleine eiland. Als actief tussendoortje regelen we een kajaktour door de mangroven. Lekker makkelijk, dan hoef je dit zelf ter plaatse niet meer te regelen. Kortom, dit is je ideale relaxplek mét actieve afleiding in de Caraïben.

Dag 1 – Kralendijk, aankomst

Misschien is dit niet de start van je Antillenreis en vlieg je vandaag van het levendige en toeristische Curaçao naar Bonaire. Eenmaal aangekomen in Bonaire’s hoofdstad Kralendijk word je opgewacht door de beheerder van het kleurrijke appartementen waar je de komende vier nachten verblijft. Hij komt van het eiland en je kunt met allerhande vragen over het appartement of eilandtips bij hem terecht.

Je appartement ligt op een paar minuten van het strand. In de tropische tuin ligt het zwembad en vliegen kolibri’s en de lora, een zeldzame papegaaiensoort die alleen op Bonaire leeft. Je appartement is simpel, maar beschikt over een compleet ingerichte keuken, tv, geldkluis en bijna geluidsloze airco door heel het huis. Het linnengoed is aanwezig en voor het afspoelen van zwem- en duikspullen is er een buitendouche. Soms heet een onschuldige gekko aan het plafond van het entree je welkom.

Dag 2 t/m 4 – Strandluieren en aangenaam uitstapje

Doe het de komende dagen lekker rustig aan en ga mee in de flow van de Bonaireanen. Binnen een paar minuten lopen ben je in het gezellige centrum van Kralendijk. Hier hangt een typisch Caribisch sfeertje tussen de vrolijk gekleurde huisjes en wuivende palmbomen. Het tempo van het leven is laag en Bonaireanen genieten volop. In het centrum vind je winkels voor je boodschappen als je zelf wilt koken, knusse restaurants en een shoppingmall. ’s Avonds klinken salsaklanken van live bands vanuit barretjes waar tot in de late uurtjes wordt gedanst.

Lekker strandluieren doe je op een paar minuten lopen vanaf je appartement. Zoek een rustig plekje uit en geniet van een heerlijk verkoelend zeebriesje, de azuurblauwe zee en kleine koraalstranden. Om meer natuur op te snuiven ga je naar het zuidelijke deel van het eiland. Rond de zoutmeren broeden roze flamingo’s en zie je witte huisjes van de vroegere slavenbevolking.

Als aangename afwisseling regelen we één dezer dagen een kajaktour door het mangrovebos, zodat je hier zelf ter plaatse niet meer naar om hoeft te kijken.

Na het ontbijt word je opgehaald en naar het mangrovecenter gebracht, waar de gids al op je staat te wachten. Stap in een felgekleurde kajak en zodra je de slag te pakken hebt, peddel je in een kleine groep 2 uur door de schitterende natuur. Trek je zwemkleding van te voren vast aan, want met een beetje geluk is er tussendoor ook tijd om te snorkelen. Vergeet je ook niet in te smeren met zonnebrandcrème, want op het water verbrand je snel. Wij zagen de meest kleurrijke visjes door krioelende wortels in het ondiepe water spartelen.

Dag 5 – Vertrek van Bonaire

Je ontspannen verblijf op Bonaire zit er vandaag op. Voor veel reizigers is Bonaire de afsluiter van het eilandhoppen in de Antillen en vlieg je terug naar Nederland. Per transfer word je naar de luchthaven gebracht voor de intercontinentale vlucht. Als je vlucht in de avond vertrekt, kun je voor de meerprijs van €30,- nog de hele dag gebruik maken van je appartement. Je komt dan de volgende dag aan in Nederland. Vanuit het vliegtuigraampje vang je nog een laatste glimp op van de afwisselende eilanden in de azuurblauwe zee…

Je kunt ook doorvliegen naar Curaçao waar je na je start in het kleurrijke Willemstad per huurauto Langs lagunes en verborgen baaien naar het minder toeristische Westpunt rijdt. Of sluit op Curaçao heerlijk af aan het strand van Jan Thiel.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met