Menu background

Naar boven

Prinsheerlijk paleis op het platteland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Deogarh
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 193,- p.p. bij 2 personen
Waan je voor een nacht prins of prinses en slaap in dit mooie Maharadja paleis. Je verruilt de drukke steden voor even met een verblijf op het platteland. Verken de omgeving te voet en per trein; we regelen tickets voor een treinrit met een oude trein uit de jaren '30. Onderweg zie je dromerige dorpjes, ossenkarren en het plattelandsleven van deze regio. Even tijd om te ontspannen. Neem een duik in het zwembad, drink een drankje op de binnenplaats of regel een massage.
Paleis India Deogarh
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Deogarh

Je bereikt Deogarh vanuit Jaipur of Pushkar in zo’n 3 uur. Gelijk bij aankomst in het paleishotel voelden we de bijzondere sfeer door de vriendelijke Maharadja familie. Toen we de poort binnenkwamen stond men al klaar om ons te voorzien van een koud drankje en een doekje om ons even op te frissen. De kamers in het paleishotel zijn allemaal anders, maar elke kamer is in koloniale stijl ingericht. Verwacht geen grote luxe maar wel een sfeervol onderkomen in een historisch gebouw met antieke meubelen, schilderijen en mozaïeken.

Vanaf het dakterras van het paleis heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Op de binnenplaats kun je genieten van een lekker kopje thee en een verfrissende duik in het zwembad. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid voor massages of ayurveda behandelingen in de spa.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op ontdekkingstour door het vorstendom

Na het ontbijt ga je op ontdekkingstour. Met de lokale trein uit de jaren ’30 maak je zo’n 2 uur een rit door een afwisselend bos- en heuvellandschap. We kwamen langs kleine dorpjes waar de tijd leek te hebben stilgestaan. In de trein zitten voornamelijk lokale Indiërs die graag (zij het met handen en voeten) een praatje met je maken.

In de middag eindigt deze bouwsteen. Je neemt afscheid van je paleishotel en reist verder naar het zuiden, waar je in zo’n 3 uur naar Udaipur reist en daar verder gaat met de bouwsteen Kamelen en kastelen in Rajasthan.

Of reis eerst verder naar het fort van Chittorgarh met de bouwsteen Curry koken met de locals, waar je lekkere Indiase curry leert maken tijdens de kookcursus in je gezellige hotel dat binnen de muren van het fort ligt.

Decorative torn edge

Of nog een nachtje blijven…?

Heb je tijd, dan kun je hier een tweede nacht plannen. In de middag maak dan je op eigen gelegenheid een wandeling door het dorp Deogarh. Struin door kleine straatjes waar je heilige koeien en ossenkarren tegenkomt. Een oude man met gele tulband leest de krant in een kruidenwinkeltje, een vrouw in een roze sari balanceert een waterkruik op haar hoofd en nieuwsgierige kinderen in witte schooluniformen gaan graag met je op de foto.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

india fort chittorgarh familie
bouwsteen

Slapen in Chittorgarh fort

 • Chittorgarh (tussen Pushkar en Udaipur)
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 112,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kamelen en kastelen in Rajasthan

 • Jaipur – Pushkar – Udaipur - Jodhpur
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 433,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge