Menu background

Naar boven

Slapen in Chittorgarh fort

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chittorgarh (tussen Pushkar en Udaipur)
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 112,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  1 juli t/m 30 april
 • in mei en juni is het fort gesloten
Bovenop een berg in Rajasthan ligt fort Chittorgarh. Binnen de muren van het fort vind je een wirwar van straatjes met tempels, paleizen én jouw onderkomen voor deze nacht. Het hotel wordt zichtbaar met liefde gerund door een gastvrije Indiase familie. De leukste manier om de bouwwerken binnen het fort te verkennen vinden wij per gehuurde fiets; zo ben je lekker snel en flexibel.
india fort chittorgarh familie
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Pushkar naar fort Chittorgarh

Vandaag reis je in zo’n 2 a 3 uur van Pushkar naar Chittorgarh. Het meest interessante deel van Chittorgarh is het oude stadsdeel dat binnen de muren van het fort ligt. Fort Chittorgarh is het grootste fort van Rajasthan en naast die van Jaisalmer het enige dat nog wordt bewoond. Dit is voor één nacht jouw thuis.

Eennmaal binnen de muren van het fort begeef je je in nauwe slingerstraatjes met wit- en blauwgeverfde huisjes. In één van deze huisjes hebben we een guesthouse gevonden dat door een vriendelijke familie wordt gerund die je bij aankomst hartelijk welkom heet. Je slaapt hier één nacht in een knus ingerichte kamer. Neem vooral een kijkje op het dakterras, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Chittor, zoals de stad in de volksmond genoemd wordt. Wij vonden het een heerlijk plekje om de dag af te sluiten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Bezoek fort Chittorgarh en vervolg van de reis

In de ochtend verzorgt de familie het ontbijt. Daarna kun je op eigen gelegenheid de bezienswaardigheden binnen fort Chittorgarh bekijken. Je kunt daarvoor via het guesthouse een fiets huren (ca. € 3,- per fiets). Zo ben je lekker snel en flexibel. We raden je aan om op tijd te vertrekken, zodat je de hitte voor bent. Bezoek bijvoorbeeld de Kambha Shyam tempel en het Rama Kumbha paleis. Vergeet ook de toren niet; deze kun je ook beklimmen zodat je van boven het hele complex kunt overzien.

Na 2 à 3 uur kom je weer terug bij je guesthouse en is het tijd om je klaar te maken voor het vervolg van je Rajasthan reis: je pakt de bouwsteen Kamelen en kastelen weer op bij dag 2 met een verblijf in de stad aan het water: Udaipur.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Slapen in Chittorgarh fort

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Kamelen en kastelen in Rajasthan

 • Jaipur – Pushkar – Udaipur - Jodhpur
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 433,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern