Coronavirus in Noorwegen en Zweden

Algemene informatie

Coronavirus Noorwegen en Zweden

Veilig reizen in Noorwegen en Zweden

Wat betekent dat eigenlijk, veilig reizen in Noorwegen en Zweden? We leggen het je graag uit met duidelijke voorbeelden; zo weet je precies wat je kunt verwachten tijdens je reis. Het belangrijkste is dat de veiligheid van jullie, onze reizigers, altijd voorop staat bij Riksja. Wij zijn erop voorbereid om jou veilig op reis te laten gaan, ook in deze corona-tijd. En het fijne is dat je geen concessies hoeft te doen aan de beleving van je reis. Juist niet zelfs.

✔ Leuk extraatje: als je vóór 1 november 2021 een reis bij ons boekt krijg je van ons gratis het Super Flex-voorwaardenpakket ter waarde van €250 cadeau. Hiermee ben je gegarandeerd dat je gratis je reis kan annuleren of wijzigen tot 30 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Situatie in Noorwegen & Zweden

Op dit moment zijn er nog bepaalde inreisbeperkingen voor Noorwegen tenzij je volledig gevaccineerd bent. Bekijk de website van het Noors verkeersburo voor meer informatie en details.

Reizen naar Zweden is ook mogelijk, wanneer je beschikt over het EU Corona Certificaat (DCC) en dus volledig gevaccineerd of negatief getest bent. Kijk voor meer informatie en details op de website van het Zweeds verkeersburo.

Denemarken is ook open voor reizigers uit Nederland en België wanneer ze beschikken over het EU Corona Certificaat (DCC). Kijk voor meer informatie op de website van het Deens verkeersburo.

Tot slot zijn er zijn er voor reizen naar Duitsland op dit moment ook geen beperkingen voor Nederlanders of Belgen. Bekijk voor meer informatie de we website van het Duits verkeersburo.

Nederlanders adviseren wij voor reisadviezen per bestemming de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Belgen adviseren wij voor reisadviezen de website van het Belgische Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten te houden.

Rondreis Noorwegen - Autoweg

Reis met je eigen (huur)auto

Het fijne van Noorwegen en Zweden is dat je er met je eigen auto naar toe kunt. Dit is de meest corona-proof manier om te reizen vandaag de dag. De meeste reizigers varen over met de ferry en ook tijdens die overtocht is alles gedaan wat mogelijk is om ze veilig mogelijk te reizen. Zo is de capaciteit verlaagd, dragen de medewerkers mondkapjes, zijn bepaalde ruimtes gesloten, worden openbare ruimtes vaker schoongemaakt en krijg je in het buffetrestaurant kun je eten aangereikt. Het grootste voordeel om met je eigen auto te reizen is toch wel bagage: je kunt je hele auto volladen met alles wat je maar kunt bedenken. En zeker met het oog op het Scandinavische klimaat is dat best fijn. Bovendien kun je tijdens je rondreis stoppen wanneer je maar wil, een uitstap maken, een scenic route meepakken en je vakantie begint eigenlijk wanneer je de straat uit rijdt. Het allermooiste is nog dat reizen met de auto duurzamer is dan wanneer je het vliegtuig pakt. Natuurlijk kun je ook vliegen naar Noorwegen en Zweden; wij zorgen ervoor dat bij aankomst een huurauto voor je klaar staat.

Overnacht kleinschalig en beleef het land weg van de massa

Wij vinden niets leuker dan kleinschalig te overnachten, weg van de massa. Op die manier beleef je het land in zijn meest ultieme vorm. Bijkomend voordeel is dat je op die manier de drukte vermijd. Overnacht je in een huisje midden in de natuur of in een appartement? Dan kun je ervoor kiezen om zelf te koken en hoef je daarvoor de deur niet uit. Bovendien is je uitzicht vanaf je terras of balkon subliem. Ook de excursies zijn zo opgezet dat je het land optimaal beleeft: zo sta je ’s ochtends vroeg als eerste op de Trolltunga en beklim je de Preikestolen voor zonsopgang. Verken Oslo op de fiets en kajak over het Norangsfjord.

Noorwegen met kinderen - Sognefjord
Rondreis Noorwegen - mountainbike

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis, zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruit plannen? Wij staan voor je klaar. Om al je vragen te beantwoorden, je mogelijkheden te bespreken én natuurlijk hoe je straks veilig in Noorwegen en Zweden kunt reizen. We houden je graag op de hoogte en geven je een seintje wanneer je bestemming weer te bereizen is. Meld je hier aan voor dat seintje.

Je kunt ons bereiken via noorwegen@riksjatravel.nl óf telefonisch via +31 (0)71 516 20 30. Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan het blog over onze acht zekerheden.