Coronavirus

Algemene informatie

Coronavirus Italië

Veilig reizen in Italië is mogelijk

We mogen weer! Inmiddels is bekendgemaakt dat het reisadvies voor Italië is aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat er weer gereisd mag worden.

Er zijn veel maatregelen in Italië versoepeld, en toch vinden we het belangrijk dat je veilig in Italië blijft reizen. In ons reisprogramma hebben we hier dan ook volop aandacht aan besteed. Zo reis je individueel en met eigen huurauto, en slaap je op kleinschalige slaapplekken. We raden aan om als reiziger zelf ook voorbereidingen te treffen om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt. Onze reisspecialisten zijn goed op de hoogte, vraag ze gerust om advies. En verder; genieten van je reis!

Covid-19 maatregelen tijdens je Italië-reis

Net als in Nederland heeft Italië een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • Na een verblijf in Italië hoef je bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. De testverplichting voor reizen van Nederland naar Italië blijft gelden. Bij aankomst in Italië dien je nog steeds een negatieve testuitslag laten zien, die niet ouder mag zijn dan 48 uur. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 2 jaar.
  • Bij aankomst op Sicilië en in Puglia dien je een gezondheidsverklaring af te leggen.
  • Je dient minimaal 1 meter afstand te houden, je handen regelmatig te wassen en geen handen te schudden.
  • Het is verplicht een mondkapje te dragen in gesloten ruimtes zoals het ov, musea en andere bezienswaardigheden. Dit geldt voor iedereen vanaf 6 jaar. Het is niet verplicht een mondkapje te dragen als je over straat loopt.
  • De restaurants zijn gewoon open. Het is verplicht een mondkapje op te hebben als je een restaurant binnenkomt en als je opstaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Het kan zijn dat bij binnenkomst je temperatuur wordt gemeten en je gevraagd wordt je handen te desinfecteren.
  • In de hotels is het verplicht een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. Ook is het belangrijk minimaal 1 meter afstand te houden.
  • Het is aan te raden om bezienswaardigheden en restaurants van te voren te boeken.
regio

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Italië kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Je kunt ons bereiken via italie@riksjatravel.nl of telefonisch via +31 (0)71 891 01 34.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Mocht je meer informatie willen rondom het coronavirus, dan kun je terecht op www.riksjatravel.nl/coronavirus/ of bellen met je reisspecialist.

Italië reizen
✔ Boek vóór 1 juli 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.