Coronavirus

Algemene informatie

Coronavirus Italië

Veilig reizen in Italië

Wat betekent dat eigenlijk, veilig reizen in Italië? We leggen het je graag uit zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens je reis. Het belangrijkste is dat de veiligheid van jullie, onze reizigers, altijd voorop staat bij Riksja.

In ons reisprogramma hebben we hier dan ook volop aandacht aan besteed. Zo reis je individueel en met eigen huurauto, en slaap je op kleinschalige slaapplekken. Ook hebben we nog meer individuele activiteiten toegevoegd en wandelroutes met een navigatie-app.

Zo ga je veilig op reis, ook in deze corona-tijd. En het fijne is dat je geen concessies hoeft te doen aan de beleving van je reis. Juist niet zelfs.

Situatie in Italië en onderweg naar Italië

We raden aan om als reiziger zelf ook voorbereidingen te treffen om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt.

Reizen naar Italië is mogelijk, wanneer je beschikt over het EU Corona Certificaat (DCC) en dus volledig gevaccineerd of negatief getest bent. Omdat de maatregelen regelmatig worden aangepast, raden we je aan om de website van het Italiaans verkeersburo te bekijken voor meer informatie en details. Je vindt daar ook het online registratie formulier wat je dient in te vullen voor aankomst.

Ook zijn er voor reizen naar Duitsland op dit moment geen beperkingen voor Nederlanders of Belgen. Bekijk voor meer informatie de we website van het Duits verkeersburo.

Nederlanders adviseren wij voor reisadviezen per bestemming de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden en Belgen de reisadviezen van de website van het Belgische Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten te houden.

Toscane Slaapplek
regio

Covid-19 maatregelen tijdens je Italië-reis

Net als in Nederland heeft Italië een eigen set regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

  • Je dient minimaal 1 meter afstand te houden, je handen regelmatig te wassen en geen handen te schudden.
  • Het is verplicht binnen en buiten een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen vanaf 6 jaar.
  • De restaurants zijn gewoon open. Het is verplicht een mondkapje op te hebben als je een restaurant binnenkomt en als je opstaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Het kan zijn dat bij binnenkomst je temperatuur wordt gemeten en je gevraagd wordt je handen te desinfecteren.
  • In de hotels is het verplicht een mondkapje te dragen. Het kan zijn dat bij binnenkomst je temperatuur wordt gemeten en je gevraagd wordt je handen te desinfecteren.
  • Het is aan te raden om bezienswaardigheden en restaurants van te voren te boeken.

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Met minder handbagage stap je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

Italië reizen

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Italië kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

Je kunt ons bereiken via italie@riksjatravel.nl of telefonisch via +31 (0)71 891 01 34.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Mocht je meer informatie willen rondom het coronavirus, dan kun je terecht op www.riksjatravel.nl/coronavirus/ of bellen met je reisspecialist.

✔ Boek vóór 1 oktober 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.