Menu background

Naar boven

Van waterpot tot sari

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chandelao (tussen Udaipur en Jodhpur)
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 135,- p.p. bij 2 personen
Vrouwen in gekleurde sari's balanceren met waterpotten op hun hoofd, arbeiders werken met een kapmes op de velden en jij maakt je eigen pot bij een pottenbakkerij. Veel reizigers verblijven tijdens hun reis in de steden, maar het is ook leuk om je reis af te wisselen met een kijkje op het platteland. Verblijf in een historisch fort middenin het dorp Chandelao en ervaar de vriendelijkheid van de dorpsbewoners. De eigenaar van het fort neemt je mee op dorpssafari en stopt regelmatig voor een praatje.
noord india reizen platteland
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Udaipur naar Chandelao

In de ochtend reis je naar Chandelao, dit zal ongeveer 6 uur in beslag nemen. Onderweg bezoek je de jaïn-tempels van Ranakpur. Na je benen te hebben gestrekt, brengt je chauffeur je naar het platteland in India waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.

Je verblijft komende nacht in een 300 jaar oud fort middenin het dorp. De eigenaar is hier opgegroeid en heeft met veel liefde het fort opgeknapt. De kamers zijn eenvoudig, maar sfeervol en passen in de dorpssfeer. Vanuit het fort wandel je zo het dorp in. De kinderen spelen graag cricket en vinden het geweldig om te laten zien hoe goed ze zijn. Vrouwen kijken nieuwsgierig vanachter hun gekleurde sari toe terwijl ze langs lopen met hun kudde koeien.’s Avonds dineer je bij kaarslicht bij het fort en soms is er een muziekvoorstelling. Voor de dorpsbewoners is dit een feestje en ze komen graag meegenieten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Dorpssafari op het platteland

Na het ontbijt stap je in de jeep om samen met je gids (de eigenaar van het fort) het platteland te verkennen. Elke dorpssafari is net even anders, je gids past de route aan op de gebeurtenissen van de dag. De vriendelijke bewoners laten je graag zien hoe hun dagelijks leven eruit ziet en voor je het weet zit je aan de thee tussen de geiten. Vrouwen balanceren met grote waterpotten op hun hoofd. Je komt langs scholen, lemen huisjes, een weverij en pottenbakkerij. Hier kun je zelf een pot maken. Dat was niet zo makkelijk als het lijkt, maar het zorgde wel voor een grote glimlach bij de helpende pottenbakker.

In de middag staat er een heerlijke lunch in het fort op je te wachten. Hierna vervolg je je reis in Rajasthan en pak je de bouwsteen Kamelen en kastelen weer op bij dag 4 met een verblijf in de blauwe stad Jodhpur.

Decorative torn edge

Duurzaam reizen in India

De eigenaar van het fort is erg betrokken bij zijn geboorteplaats en de omliggende dorpen. Hij heeft voor toiletten en elektriciteit in de omgeving gezorgd en heeft een computercentrum opgezet voor kinderen uit de buurt om ze te leren met computers om te gaan. Met het project Sunder Rang biedt hij werk aan 20 vrouwen die prachtige sieraden en kleding maken. In het atelier naast het fort kun je een kijkje nemen en eventueel wat kopen. Het geld gaat direct naar de vrouw die het gekochte product heeft gemaakt. Het hotel is energiezuinig en gebruikt water wordt hergebruikt voor de besproeiing van de planten in de tuin.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Kamelen en kastelen in Rajasthan

 • Jaipur – Pushkar – Udaipur - Jodhpur
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 433,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge