Riksja Family Costa Rica

Naar boven

De jungle van Boca Tapada – onze nieuwste ontdekking

blog

Met mijn zoons van 2 en 4 jaar maakte ik (Nienke, Riksja Family-reisspecialist Costa Rica) dit afgelopen jaar een complete rondreis door Costa Rica. Naast de vele highlights van het land, wilde ik ook wat nieuwe plekjes ontdekken. In het noorden van Costa Rica in de buurt van de Nicaraguaanse grens ligt een mooi stukje jungle dat niet in ieders reisplan voorkomt. Het prachtige natuurparadijs: Boca Tapada.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 7 december
Geschreven door
Nienke van der Maar

Het kleine dorpje ligt op een uur rijden van Pital. Hier kochten we nog wat snacks en daarna reden we al hobbelend een uur door de ananasplantages. De bewoonde wereld steeds verder achter ons latend. Onze auto parkeerde we bij aankomst op de parkeerplaats van de lodge en met een klein bootje vaarden we naar de overkant. Een bagagewagentje reed ons naar de receptie van de lodge en met grote ogen keken mijn jongens al om zich heen. Onze eerste ontmoeting met de jungle en de kleine neusberen in de tuin.

Om even op te frissen van de reis en de tour bij de ananasboer namen we eerst een duik in het zwembad. Deze ligt prachtig omringd door groen en een kolibrietje vloog er vrolijk rond. We konden daarna meteen aan tafel schuiven, want alle maaltijden in de lodge zijn inbegrepen. Een bord met groente, een visje en aardappels, bijna net als thuis. We aten er goed van.

Omdat we nog moesten wennen aan het tijdsverschil met Nederland lagen we vroeg op bed, en werden we ook vroeg wakker. Om 4:30 uur ontwaakt de fauna van Boca Tapada en hoorden we heel veel vogels en brulapen. Vanaf onze veranda keken we uit over de lagune en de jungle die erachter ligt. Alles nog verhuld in dauw. Met het koffiezetapparaatje in de kamer maakten we een vers bakkie koffie en genoten we van dit prachtige tafereel. De kids een cakeje uit de supermarkt van Pital.

Het Costa Ricaanse ontbijt staat vroeg voor je klaar. Onze wandeling werd in de middag gepland, waardoor we in de ochtend weer lekker konden plonzen in het water. We hebben het terrein ook verder ontdekt en je vindt hier gratis kano’s om op de lagune te varen (pas op voor de kaaimannen!) en een leuk wandelpad om het meer. Hoog in de boomtoppen ontdekten we ook de vier ruime boomhutten. Een flinke klim naar boven en daarom geschikt voor de kids vanaf 8 jaar.

In de middag was onze wandeling met de gids. In een klein groepje liepen we door de jungle en kregen we in het Engels uitleg over de vogels (er zijn hier 325 soorten!), de spinnen en de andere dieren van de jungle. Een groep van neusberen en agoeti’s snoepten van de bananen uit de bananenplantage waar we doorheen liepen. Aan het einde van de wandeling was er nog de mogelijkheid om een boompje te planten. Daarna lekker genieten van een Pina Colada tijdens happy hour (2=1).

Mijn vriend liep daarna nog een rondje in het donker met de nachtwandeling. In een klein clubje uitgerust in lange broeken en zak- en hoofdlampen. Hij zag wat meer kruipdieren als spinnen, torren en kikkers. Wij kozen ervoor om ons verblijf hier met nog een dag te verlengen, omdat wij net aan onze reis begonnen waren en hier goed konden ontspannen en acclimatiseren. Dat is zeker gelukt. Een bijzondere plek en met veel plezier kijken wij hier op terug. Een plekje die ik alle andere reizigers ook zeker aanraad!

Boca Tapada is goed te combineren met Sarapiqui en la Fortuna.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern