Riksja Family Costa Rica

Naar boven

Top 5 nationale parken in Costa Rica

blog

Wie Costa Rica zegt, zegt natuurparken. Costa Rica is rijk aan prachtige natuurparken door het hele land. Exotische planten, ongerepte regenwouden en rokende vulkanen staan op je te wachten tijdens jouw individuele rondreis door Costa Rica met jouw kinderen. En dan kun je ook nog veel verschillende dieren spotten, zoals de felgekleurde gifkikkers, neusberen en apen.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 7 december
Geschreven door
Nienke van der Maar

1. Tortuguero NP

Tortuguero National Park is dé plek tijdens jouw Costa Rica-rondreis waar je samen met de kinderen per boot kunt varen over de rivierkanalen door het weelderige tropische woud en ook nog eens dieren kunt spotten. Wist je dat het park een belangrijke broedplaats is voor de zeeschildpad? In de zomerperiode komen de zeeschildpadden ’s avonds en ’s nachts aan land om eieren te leggen. Daarnaast leven er ook krokodillen en panters in het moeras. Zijn jouw kinderen niet bang in het donker? Dan is de nachtwandeling door het regenwoud ook zeker een aanrader. Onderweg kom je kikkers en slangen tegen. Dit park heeft zeker een grote indruk achtergelaten, zowel bij de ouders als bij de kinderen.

2. Corcovado NP

Corcovado National Park is het meest afgelegen National Park van Costa Rica, maar zeker de moeite waard om naartoe te reizen. Het park staat bekend om Costa Rica’s meest ongerepte stukje wildernis. Het is dé plek om wild te spotten in één van ‘s werelds meest diverse jungle. Zijn jullie echte avonturiers? Dan is deze plek zeker een must! Met een gids kun je het regenwoud intrekken. Met zijn scherpe ogen en gehoor spot hij snel de dieren in de jungle voor je. Wij hebben onze ogen uitgekeken. Wij zagen er vogels, vlinders, kaaimannen een miereneter en een tapir en drie verschillende apenfamilies. Naast het spotten van dieren kun je hier ook genieten van de natuur, want je ziet er vele tinten groen. Kortom: een fantastische plek!

3. Boca Tapada NP

Het dorpje Boca Tapada ligt in een onontdekt stukje van Costa Rica. Vinden jouw kinderen het leuk om exotische vogelsoorten te spotten? Dan ben je in Boca Tapada zeker aan het goede adres. Naast het enorme regenwoud zijn hier ook hele leuke excursies te boeken en kun je authentieke grensdorpjes bezoeken. Wij hebben hier ook een enorm gave lodge. Omringd door jungle en gelegen aan de lagune hoor je de vele dierengeluiden. Als je met je bagage door de tuin richting de receptie loopt, weet je het meteen. ‘Ik ben in een waar paradijs beland.’

4. Manuel Antonio NP

Manuel Antonio heeft een lang, mooi en langzaam in zee aflopend zandstrand met veel schaduw. Ideaal dus voor een vakantie met het gezin. Het strand is zeker een pluspunt, maar je kunt hier ook heel veel verschillende dieren spotten. Vanaf de heuvels heb je uitzicht op de Grote Oceaan, waar je dolfijnen en walvissen kunt spotten. Daarnaast zijn er vele soorten vlinders, landkrabben en vogels. Boven in de bomen klauteren de apen rond en hangen de luiaards aan de takken. De kinderen kijken hun ogen uit in het nationale park. Dit populaire park is een ideale afsluiter van je rondreis.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern