Riksja Family Costa Rica

Naar boven

De gaafste activiteiten in de Costa Ricaanse jungle

blog

Costa Rica kent tal van jungles. Maar wat kun je daar allemaal doen? En wat mag je echt niet missen? Wij hebben onze tofste activiteiten voor de jungles van Costa Rica onder elkaar gezet.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 7 december
Geschreven door
Nienke van der Maar

1. Wauw Corcovado

In het zuiden van Costa Rica vind je het nationale park Corcovado. Tijdens een dagtrekking kun je de natuur van Corcovado ontdekken. Je stapt in een boot en vaart in zo’n anderhalf uur naar het park toe. Tijdens de boottocht spot je al brulapen en kaaimannen, maar het échte avontuur start pas bij aankomst: te voet verken je de omgeving, waarbij je de kans hebt om tapirs, kleurrijke vogels, miereneters, vier apensoorten en meer te zien. Houd je ogen en oren dan ook goed open, want de dieren zijn werkelijk overal te vinden. Bij het eiland uit de kust van Corcovado ga je snorkelen en zie je de onderwaterwereld van dichtbij.

2. Het onontdekte stukje jungle

En als je dan toch al in Costa Rica bent, sla dan het dorp Boca Tapada in het uiterste noorden zeker niet over. Dit dorpje ligt in de jungle aan een rivier wat zorgt voor vele kleuren tinten groen en vele dierengeluiden. Agoeti’s, neusberen, vogelspinnen, kaaimannen, toekans, giftige kikkers en meer: je kunt het zo gek niet bedenken of je komt ze hier tegen.

3. Met de boot naar het schildpadstrand

Lekker met het gezin varen door de overweldigende, tropische natuur. Tortuguero is dé plek tijdens je Costa Rica reis met kinderen waar je per boot over de rivierkanalen door het weelderige tropische woud kunt ‘glijden’ en natuurlijk dieren kunt spotten. En goed te combineren met een bezoekje aan het schildpaddenstrand. Hier leggen de schildpadden van juli tot en met oktober hun eieren. Daarnaast kun je nog genoeg andere dieren spotten. Met de ervaring van de lokale gids is er een hele grote kans dat je apen, luiaards, kaaimannen, rivierotters en toekans tegenkomt.

4. Met je apen naar het strand

Manuel Antonio National Park is in tegenstelling tot de andere nationale parken in Costa Rica drukker en toeristischer. Hier is het de hoogste tijd om heerlijk te ontspannen op het strand. Op de stranden in en buiten het park kun je heerlijk een duik nemen in het water en verder de hele dag luieren. Wil je toch meer actie? Dan kun je de vele dieren vergezellen door een wandeling te maken over de trail die gedeeltelijk langs de kust loopt. Aapjes, luiaards, wasberen, leguanen en verschillende soorten vogels komen voorbij. Op eigen houtje bevind je je in afwisselende landschappen; van diep tropisch regenwoud tot uitzicht over de blauwe zee met rotseilanden met prachtige, witte stranden ervoor.

5. Avontuurlijk Monteverde

In Monteverde kun je je avontuurlijke “ik” zeker uitdagen. Je kunt namelijk net zoals Tarzan & Jane van de ene boomtop naar de andere boomtop zweven aan een zipline. Hoe gaaf! Het is oorspronkelijk ontwikkeld door een bioloog in Costa Rica om snel van boom naar boom te kunnen gaan. Je zweeft soms wel op vijftig meter hoogte, dus dat is zeker garantie voor een hoop adrenaline in je bloed. Iedereen, zonder te veel hoogtevrees, kan het. Je moet minimaal zes jaar oud zijn. Let’s go!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern