Menu background

Naar boven

Borrelen en vulkaanstoofpot in Furnas

bouwsteen

 • Reisschema:
  Furnas, Ilha São Miguel
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  hiken met onze insidertips over São Miguel
 • Reissom:
  vanaf € 209,- p.p. bij 2 personen
✓ Hike langs het immense groenblauwe kratermeer Lagoa das Furnas
✓ Borrelende modderpoeltjes, stomende zwavelbronnen en geisers
✓ Warmwaterbronnen met geneeskrachtige eigenschappen
✓ Bezoek de enige thee plantage van Europa
✓ Proef vulkaanstoofpot 'Cozido das Furnas'
Decorative torn edge

Dag 1 – Slapen in de krater van Furnas

Net als alle andere eilanden van de Azoren heeft São Miguel een vulkanische oorsprong. Er is geen betere plek om hier iets van mee te krijgen dan in het plaatsje Furnas in het oosten van het eiland. Wat Furnas bijzonder maakt is dat het bovenop een actieve vulkaan ligt. Geen zorgen, de laatste keer dat er een uitbarsting was, was in het jaar 1630.

Vanuit Ponta Delgada kunnen we ervoor zorgen dat er een huurauto voor je klaarstaat, of we regelen een transfer (beide optioneel). Als je de krater binnenrijdt, komt de zwavelgeur je tegemoet en zie je overal borrelende modderpoeltjes, stomende zwavelbronnen en geisers. De hortensia is een bloem die veel voorkomt op het eiland en het hele jaar door bloeit. Je zult die onderweg al veel zien. Je verblijft de komende nachten in een comfortabel hotel middenin het groen in Furnas. Omdat je op ruim 800 meter hoogte verblijft, zal je merken dat het hier ’s avonds wat sneller afkoelt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandelen langs het kratermeer

Furnas lijkt één grote tropische tuin, ontstaan door de vruchtbare vulkanische grond en het vochtige klimaat. Vandaag heb je alle tijd om de omgeving te verkennen. Je krijgt van ons tips mee voor een wandeling in de omgeving. Een populaire plek is het groenblauwe kratermeer Lagoa das Furnas, waar je het wandelen tussen varens, kleurrijke bloemen en dichte bossen kunt afwisselen met zwemmen in vijvers of badderen in modderpoelen. Er zijn verschillende routes rond en bij het meer.

In de buurt van je hotel liggen vele warmwaterbronnen die geneeskrachtige eigenschappen hebben. In je hotel kunnen ze tips geven welke bron het beste bij jou past. Maar ze zijn ook fijn om even te ontspannen en te genieten van het mooie uitzicht. Ook een ideale activiteit voor een regenachtige dag.

Decorative torn edge

Hoewel de omgeving van Furnas al veel bijzondere zwem- en badderplekken heeft, ligt in de buurt ook een mooi strand. Bij het rustig gelegen Praia Moinhos kun je een duik in zee combineren met een wandeling naar watervallen en mooie uitzichtpunten.

Op het eiland vind je ook de enige theeplantage van Europa. De plantage Cha Gorreana kun je bezoeken. Wandel er over de plantage, bezoek het museum en zie hoe thee verbouwd wordt.

Sluit de dag dan af met een lokale Cozido das Furnas, een vulkaanstoofpot die urenlang gestoofd wordt in de vulkanische grond. De plek waar dit gebeurt ligt bij Lagoa das Furnas en heb je vanmorgen wellicht gezien. Verschillende soorten vlees, groenten en kruiden verdwijnen hier in een pan wat door de natuurlijke warmte van de vulkanische grond stoomt wordt. Bij de meeste restaurants in Furnas staat het op de menukaart, dus vraag er zeker naar als je er bent.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Furnas (of toch nog even niet?)

Na het ontbijt stap je weer in de auto en rijd je terug naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis. Of vervolg je reis door de Azoren. In de omgeving is veel te zien en te doen, dus raden we een extra nachtje zeker aan. Je zal je hier niet snel vervelen. Laat het ons weten als we een extra nacht voor je kunnen inplannen.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Borrelen en vulkaanstoofpot in Furnas

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Easy going Ponta Delgada

 • Ponta Delgada
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 258,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Lissabon Portugal
bouwsteen

Lissabon: met een local de stad in

 • Lissabon
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Azoren Terceira
bouwsteen

Boa comida op Terceira

 • Ilha Terceira
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 214,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Vulkanische wijnen op Pico

 • Ilha do Pico
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 209,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge