Bali en Java tips van Facebook volgers

blog

Geschreven op
vrijdag 5 september
Geschreven door
Kerstin Jauk
Delen op social media

tips bali en java indonesie
Via Facebook vroegen we onze volgers om hun tips voor een Bali reis en Java reis met ons en onze reizigers te delen. Omdat wij zoveel handige, leuke en originele reacties ontvingen, hebben wij hieronder een overzicht gemaakt. Wij zijn zelf vaak op Bali en Java geweest, maar door alle tips van onze Facebook volgers kregen wij direct zin om nog een keer te gaan… Reizen: wij krijgen er nooit genoeg van en onze volgers ook niet, zo blijkt uit hun enthousiaste reacties. Ga jij binnenkort naar Bali en/of Java? Doe dan je voordeel met de tips hieronder.

 

 

ongerept bali pemuteran indonesieTips ongerept Bali – Pemuteran

Van alle reacties werd het rustige noorden van Bali het vaakst genoemd. Veel reizigers vinden het leuk om de wat minder toeristische plekjes van Bali te ontdekken. Pemuteran is een rustige kustplaats die ideaal is gelegen om te snorkelen of duiken bij het naastgelegen eilandje Menjangan. Je wordt omringd door koraal en kleurrijke vissen. De reacties die onze volgers geven:

Esther: “Pemuteran in het noorden. Niet toeristisch en fantastisch.”

Ingrid: “Pemuteran, bij Menjangan eiland kun je prachtig snorkelen en duiken. Paradijs.”

Wilma: Geef mij het noorden maar, daar beleef je het echte Bali.”

 

waterval munduk bali indonesieTips voor Bali – Wandelen in de natuur

Bali is een eiland met groen rijstvelden, kleine plattelandsdorpen en watervallen die te voet te bezoeken en te beleven zijn. Onze Facebook volgers vinden de wandelingen die zij maakten een aanrader voor andere Bali reizigers.

Ingrid: “In Munduk hadden wij gids Newman die ons na een prachtige wandeling de mooie watervallen heeft laten zien.”

Katja: “Een wandeltocht door de rijstvelden van Ubud is prachtig.”

Pauline: “In Tirtagangga kun je super mooi wandelen. De lokale bevolking laat je de mooiste bossen en rijstvelden zien. Voor een klein prijsje gaat een inwoner met je mee en laat je heel veel moois zien.”

 

indonesie bali dansTips voor Bali – Ubud

Ubud is een stad die midden in de rijstvelden ligt, hier waan je je dan ook op en top op Bali. Naast culturele activiteiten zoals het bijwonen van een Barongdans of Kecakdans kun je hier ook op de fiets de omgeving verkennen of een lokaal project (school/kinderopvang) bezoeken.

Signe: “In Ubud ben ik naar twee verschillende dansen geweest. Erg leuk om er naar één of meerdere te gaan, je kunt overal kaartjes kopen. Ik heb een dag een fiets gehuurd om rond te touren in de omgeving van Ubud. Ik ben naar onder andere naar Tirta Ampul en Goa Gajah geweest, prima te doen op de fiets.”

Desiree: “Ga een bezoekje brengen aan Sjaki-Tari-Us in Ubud – een particulier initiatief, schooltje/opvang voor verstandelijk gehandicapten. Opgezet door een Nederlander. Leuk om te zien en ze runnen er ook een klein cafeetje.”

 

java ijen vulkaan indonesieTips voor Java – Yogyakarta en Ijen

Nele: “Ga zeker eens langs het viavia cafe in java. Hier zijn lokale studenten die je kunnen meenemen naar het platteland met de fiets, zo heb je na 5 min fietsen een heel ander yogyakarta gezien. Je kan dan een dag op de fiets en mee kroepoek maken, rijst oogsten en lokale hapjes eten! Aan prambahnan, pik een avondje theater mee in het amfitheater. Zalige setting en erg local! Have fun!!!!”

Chantal: “In Yogyakarta naar de Angklung muziekschool gaan om een voorstelling bij te wonen die de kinderen die daar leren voor jullie geven.”

Gastenkamers De Weide Wereld: “Op Java Ijen vulkaan/plateau in de vroege ochtend beklimmen, een mooiere ervaring dan Bromo voor ons.”

 

bali jimbaran vis indonesieBovenstaande is slechts een greep uit de vele reacties die wij kregen. En, omdat wij naast de cultuur, natuur en bevolking van Indonesië ook erg van het lekkere eten houden, sluiten wij af met een culinaire tip (Bali – Jimbaran): Bachatera: “En natuurlijk niet te vergeten, als je ervan houdt om vis te eten, dan is Jimbaran the place to be voor een seafood dinner bij zonsondergang.”

Wil je alle reacties en tips teruglezen? Kijk dan op onze Riksja Travel Facebook pagina.

Heb je zelf leuke ervaringen, tips of foto’s van je Indonesië reis? We zouden het leuk vinden als je deze met ons wilt delen en kun je mailen naar info@indonesieonline.nl.

 

 

Wil je zelf naar Java of Bali? Bekijk onze Indonesië bouwstenen en plan je Indonesië reis.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van onze blogberichten: Indonesië reisblog.