Naar boven

3x de wow-factor op Bali & Lombok

blog

Geschreven op
woensdag 2 maart
Geschreven door
Kerstin Jauk

Op Bali en Lombok vind je een boel adembenemende plaatjes, van knalgroene rijstvelden tot traditionele dansoptredens. We laten je 3x de wow-factor zien op deze eilanden.

Bali is zelfs voor de ervaren Azië-ganger vaak een verrassing. Zodra je de toeristische zuidkust met stranden namelijk achter je laat, sta je in spectaculaire rijstvelden met intense groentinten en authentieke cultuur. Vlakbij Bali ligt het eiland Lombok en de tropische Gili-eilanden. In Lombok komen relatief weinig toeristen, wat je een gevoel geeft in een stukje authentiek Indonesië te zijn beland. We nemen je mee naar plekken op Bali & Lombok die wat ons betreft de wow-factor bezitten.

1. Groen, groener, groenst Rijstvelden

 

We hadden wel eens een rijstveld gezien voordat we op Bali kwamen. Een groen veld, met sprietjes erop, waar een waterbuffel door het water ploegt. Maar eenmaal op Bali kreeg het begrijp ‘rijstveld’ een hele nieuwe dimensie, vooral in de regio rondom Ubud. Want wat liggen hier een prachtige rijstterrassen! Wel vijftig tinten groen, aangelegd in terrassen, omzoomd met palmbomen en vol lokale boeren met punthoeden die op het land werken. Alsof we in een schilderij waren beland.

Klik hier voor meer informatie over de Ubud (Bali) bouwsteen Cycling door het paradijs.

 

Waterpaleis2. Rituelen in het Waterpaleis

 

Op Bali is het hindoeïsme de heersende religie. Dit is verweven met elk aspect van het dagelijkse leven: vrouwen maken dagelijks kleine offermandjes voor de goden, elk huis heeft zijn eigen tempel en overal vind je geurende wierookstokjes. In het Waterpaleis in Tirtagangga kun je een aantal hindoeïstische rituelen van dichtbij meemaken. Je leert zelf een offermandje maken en kunt bij de tempel in sarong een traditionele ‘reinigingsceremonie’ meemaken. Sluit de ceremonie net als de Balinezen af met een bloem in het haar, en rijst op je voorhoofd geplakt. Helemaal zen.

Klik hier voor meer informatie over de bouwsteen Paleis tussen de heuvels in Tirtagangga, Bali.

3. Zonsopkomst op de Rinjani-vulkaanRinjani

 

Indonesië is het land van vulkanen: je vindt er meer dan 75 actieve vulkanen verspreid over alle eilanden. Op het eiland Lombok ligt de Rinjani-vulkaan, met zijn ruim 3700 meter een indrukwekkend exemplaar. Actievelingen met een goede conditie kunnen de Rinjani beklimmen. Na een flinke dag klauteren slaap je de eerste nacht op de kraterrand in tentjes, back to basic, maar veel bijzonderder kun je je slaapplek niet krijgen! Kruip rond een uur of twee de tent uit als je bij zonsopkomst op de top wilt staan. Je zware beklimming wordt beloond door een overweldigend uitzicht over alle bergtoppen… Wow!

Klik hier voor meer informatie over de bouwsteen Voetsporen op de vulkaan op Lombok: Rinjani vulkaan.

 

 

Wil jij zelf de wow-factor ervaren in Indonesië? Neem gerust contact op met onze reisspecialisten en bouw samen met ons de reis die je dichterbij brengt. Keer terug naar het Indonesië reisblog voor nog meer inspiratie.

 

background-pattern