Naar boven

Internationale vluchten naar indonesie

blog

Geschreven op
donderdag 15 januari
Geschreven door
Kerstin Jauk

Wanneer je je reis naar Indonesië gaat plannen zul je allerlei keuzes maken; welke eilanden te bezoeken, welke plaatsen niet over te slaan en natuurlijk ga je ook op zoek naar de beste internationale vluchten naar Indonesië. Er zijn allerlei maatschappijen te kiezen en ook verschillende routes. Wij helpen je graag door de meest gebruikte maatschappijen en hun routes op een rij te zetten.

 

Malaysia Airlines

Deze maatschappij vervoert je, met een overstap, naar de eilanden Sumatra, Java en Bali. Je vliegt van Amsterdam via de wereldstad Kuala Lumpur. Vaak is dit een prettige korte overstap zodat je niet veel tijd op de luchthaven hoeft door te brengen. Ook tussen Indonesië en Kuala Lumpur vliegt Malaysia Airlines een aantal keer per dag waardoor je verschillende aansluitingen kunt vastleggen. De kortste overstappen zullen het eerste volgeboekt zijn, waardoor je vaak voordeliger uit bent wanneer je een vlucht met een langere overstap boekt.

Een leuke optie op deze vluchten kan zijn om op de heen- of terugreis een stopover van een aantal nachten in Kuala Lumpur in te plannen. Wij kunnen dit voor je in je ticket meenemen zodat je de tijd hebt om deze wereldstad te ontdekken.

Op de vluchten van Malaysia Airlines is het na het boeken van je ticket beperkt mogelijk om tegen meerkosten van zo’n €40 per persoon per enkele reis stoelen met meer beenruimte, aan de nooduitgang, vast te leggen. Wij informeren je hier graag over als de tickets zijn geboekt.

 

KLM

Wanneer je een reis maakt naar Java en/of Bali en het fijn vindt om rechtstreeks te vliegen dan zal het vliegen met KLM waarschijnlijk je eerste voorkeur hebben. Houd er wel rekening mee dat deze vlucht niet geheel rechtstreeks gaat. De brandstoftank is niet groot genoeg om voldoende kerosine mee te nemen voor de hele oversteek waardoor je een korte tankstop zal maken, meestal is dit in Kuala Lumpur of Singapore. Vaak kun je even het vliegtuig uit om je benen te strekken, maar soms vragen ze ook om in het vliegtuig te blijven zodat jullie snel weer verder kunnen naar jullie eindbestemming. Na het bijtanken stijg je weer met hetzelfde vliegtuig op, op weg naar Java of Bali. Op de terugweg maak je dezelfde tankstop voor je terug naar Amsterdam vliegt.

Als je niet perse rechtstreeks wilt vliegen, maar KLM wel een erg prettige maatschappij vindt, dat is het ook mogelijk om met een overstap op Singapore te vliegen met KLM, deze vluchten met een overstap zijn vaak een stuk voordeliger.

Onze ervaring is dat veel mensen ook kiezen voor het vliegen met KLM zodat er frequent flyer punten gespaard kunnen worden of dat je zelfs (deels) op punten kunt vliegen en hierdoor een voordelig ticket hebt. Neem zeker even contact op met KLM als je je punten wilt inzetten, zij kunnen dan de tickets voor je in orde maken. Met je frequent flyer nummer kunnen wij het natuurlijk voor je in orde maken dat je ook op deze vluchten weer punten spaart.

Een ander voordeel van het vliegen met KLM is dat het (beperkt) mogelijk is om stoelen te reserveren met extra beenruimte, de zogenoemde “comfort klasse”. Met je credit card kun je, na ontvangst van je ticket van ons, bij KLM je stoelen upgraden naar deze klasse.

 

Singapore Airlines

Singapore Airlines vervoert je naar de eilanden Sumatra, Java, Bali en Sulawesi. Op deze vluchten maak je een overstap in Singapore, de thuishaven van deze maatschappij.

Deze maatschappij staat bekend om de goede service aan boord. Mensen die ervaring hebben met Singapore Airlines geven voor een goede service vaak de voorkeur aan het vliegen met deze maatschappij. Bij je stoel heb je een voetensteuntje en natuurlijk krijg je een persoonlijk entertainmentsysteem. Dit is ook bij de andere maatschappijen het geval op de intercontinentale vluchten naar Indonesië.
Als je het leuk vindt om een tussenstop te maken in Singapore dan is dit goed te combineren wanneer je vliegt met Singapore Airlines. Wij kunnen dit voor je in je ticket opnemen, laat het dus vooral weten als je interesse hiernaar uitgaat.

Garuda Indonesia

Deze maatschappij kan je nagenoeg naar alle plaatsen in Indonesië brengen. Voor de intercontinentale vluchten vanaf Amsterdam brengt Garuda Indonesia je onder andere naar Sumatra, Java en Bali. Voor de binnenlandse vluchten kun je bijna naar elke luchthaven met Garuda Indonesia.

Garuda Indonesia is de enige maatschappij die rechtstreeks (dus zonder tankstop) naar Jakarta vliegt. Zij hebben hiervoor speciale brandstoftanks ontwikkeld die het mogelijk maken de oversteek in een keer te maken.

Een ander pluspunt van het vliegen met deze maatschappij is dat je het visum al aan boord van de vlucht kunt kopen. Je hoeft daarom op de luchthaven niet meer in de (vaak lange) rij bij de douane.

Lees op onze vluchtenpagina meer over de internationale vluchten naar Indonesië.

 

Ga terug naar het Indonesië reisblog voor meer informatie en inspiratie.
background-pattern