Naar boven

Dennis Storm in Yogyakarta voor 3 op reis

blog

Geschreven op
vrijdag 18 maart
Geschreven door
Kerstin Jauk

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië, gelegen op het eiland Java. Veel reizigers vinden Jakarta maar een grote en stinkende stad en eerlijk gezegd kunnen wij ons daar wel in  vinden. Laten we het anders zeggen: Jakarta is zeker niet de leukste stad van Java; dat is naar onze mening Yogyakarta! Deze culturele stad ligt midden op Centraal-Java en hier vind je Nederlandse overblijfselen, een levendig stadscentrum en prachtige tempels en vulkanen in de omgeving.

 

Het levendige centrum van Yogyakartabecakfietsers yogyakarta rondreis indonesie

Dennis Storm bezoekt voor het programma ‘3 op reis’ de stad Yogyakarta, zoals je ook kunt doen met onze bouwsteen: Biking to Borobudur. In het centrum van de stad vind je de hoofdstraat Malioboro, waar je vele souvenirshops en een lokale markt van drie verdiepingen treft. Hier ligt ook het Kraton, oftewel het sultanpaleis, en Fort Vredeburg dat gebouwd werd door de Nederlandse kolonisten.

 

Dennis Storm in YogyakartaDe tempels Borobudur en Prambanan

Yogyakarta is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan twee beroemde tempelcomplexen die in buurt liggen. De Borobudur is een boeddhistische tempel die honderden jaren overwoekerd is geweest door de jungle. Dennis vertelt je meer over de geschiedenis van de tempel. Met Indonesië online bezoek je de tempel op een bijzondere manier: je gaat er per fiets naartoe! Een bezoek aan de Prambanan-tempel is ook een bezoek waard; deze is juist hindoeïstisch en ziet er daarom heel anders uit dan de Borobudur.

 

Zonsopgang bij de Bromovulkaanjava bromo vulkaan

Dennis reist vanuit Yogyakarta door naar de Bromovulkaan, om hier de zonsopgang mee te maken. Dat kun jij ook doen, met onze bouwsteen: Expeditie Bromo. Met een jeep rijd je dan door het barre woestijnlandschap naar de top. Helaas heeft Dennis lichte pech als hij bij de Bromovulkaan staat… Hopelijk heb jij meer geluk!

 

Bekijk ons blog voor meer info over Yogyakarta:

 

Wil je zelf Yogyakarta ontdekken? Neem eens een kijkje bij onze Indonesië-rondreizen, waarbij een verblijf naar Yogyakarta vaak is opgenomen als je het eiland Java aandoet. Onze Indonesië-reisspecialisten helpen je graag een reis te kiezen die past bij jouw wensen.

 

 

background-pattern