Naar boven

Top 8 snorkel- en duikplekken in Indonesië

blog

Als je een rondreis maakt door Indonesië, dan is er één activiteit die je absoluut niet mag overslaan. Het onderwaterleven ontdekken met je snorkel en/of duikfles. Indonesië kent een van de mooiste snorkel- en duikplekken op aarde. Je vindt er nog kleurrijk koraal, enorme diversiteit aan vissen, manta’s en schildpadden. Waar je dan moet zijn? Dat zochten we voor je uit! Dit is de top 8 beste snorkel- en duikspots van Indonesië.
Decorative torn edge
snorkelen indonesie

#1 Duiken en snorkelen in duikersparadijs Bunaken

Hét duikersparadijs van Sulawesi vind je in het meest noordelijke puntje van het eiland. Verscholen in mangrovebossen ligt het kleine eiland Bunaken. Witte stranden, palmbomen en de mooiste riffen van Indonesië vind je hier. In het water kom je ongetwijfeld nemo’s, papegaaivissen en zeepaardjes tegen. Het is hier ook mogelijk om je duikbrevet te halen, plan daarvoor wel wat extra tijd in je reisschema. Naast duiken kun je hier natuurlijk ook heel goed snorkelen. Hoewel Bunaken vooral is ingericht voor duikers, hebben we een mooie accommodatie gevonden waarbij het niet alleen om duiken draait. Zo geniet je ook van het lokale leven en de relaxte eiland sfeer.

snorkelen indonesie

#2 Snorkelen van het gebaande pad in Zuid-Sulawesi

Het plaatsje Bira ligt in het zuiden van het eiland Sulawesi en is een plek die nog niet is ontdekt door Westerse toeristen. Je vindt er een van de meest ongerepte koraalriffen ter wereld. Het water is kristalhelder en je vindt er baracuda’s, kogelvissen en schildpadden. Een ideale plek dus om te gaan snorkelen of te duiken. Reis je met Riksja? Dan ga je met een ervaren gids en een oude vissersboot het water op en vaar je naar de beste snorkelspots van de omgeving.

snorkelen indonesie

#3 Ontdek kleurrijk koraal bij de Pemana eilanden

Voor de kust van Flores liggen een aantal bounty-eilanden ook wel de Pemana eilanden genoemd. Je vindt er witte stranden en kleurrijk koraal. De duik- en snorkelplekken zijn hier minder bekend, maar niet minder mooi! Het is een mooie ongerepte plek die je zeker niet mag overslaan als je gek bent op duiken en/of snorkelen.

Duiken en snorkelen Indonesie

#4 Ga snorkelen en overnacht op een onbewoond eiland

In het noorden van Lombok vind je de bekende Gili-eilanden; Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Maar wist je dat in het zuiden van Lombok ook Gili-eilanden zijn te vinden? Weliswaar minder bekend, maar zeker net zo mooi. En minder bekend betekent ook minder toeristen! Rondom de eilanden kun je goed snorkelen in het heldere water. En reis je met Riksja? Dan regelen we een overnachting op een van de onbewoonde Gili-eilandjes. Hoe meer van het gebaande pad wil je het hebben?

Duiken en snorkelen Indonesie

#5 Haal je duikbrevet op Gili Air

Van de drie bekende Gili-eilanden is Gili Air de beste plek om te snorkelen of te gaan duiken. Je vindt er de beste snorkel- en duikspots en er hangt een gezellig sfeertje op het eiland. Je kunt er ook voor kiezen op een tour te doen waarbij je gaat snorkelen rondom alle drie de eilanden. Net waar je zelf zin in hebt! Ook Gili Air is een goede plek om te je duikbrevet te halen. Plan daarvoor genoeg ruimte in je reisschema.

Duiken en snorkelen Indonesie

#6 Spot reuze manta's tijdens het snorkelen op Nusa Lembongan

Het eiland Nusa Lembongan ligt vlakbij de Zuidoost-kust van Bali en is de ideale plek om reuzemanta’s te spotten. Met een boot vaar je naar een van de baaien waar de zee rijk is aan plankton. Reuzemanta’s zijn gek op plankton dus grote kans dat je ze spot! Niet alleen onder water is Nusa Lembongan een aanrader, ook boven water is er genoeg te beleven. We regelen een tour waarbij je met gids en kano door de mangrovebossen vaart.

#7 Snorkel in beschermd natuurgebied van Bali

Een van de mooiste koraaltuinen van Bali vind je in het noordwesten van het eiland. Vanuit het vissersdorpje Pemuteran vaar je naar het onbewoonde eiland Menjangan. De plek is een beschermd natuurgebied en heeft een rijk onderwaterleven. De plek dus om je snorkelbril op te zetten en/of je duikfles op te doen. Reis je met Riksja? Dan regelen we een gave overnachting in het vissersdorp. Vanaf het strand duik je zo het water in en vind je een uitgestrekt koraalrif.

Duiken en snorkelen Indonesie

#8 Ontdek de beste snorkelspot van Sumatra

Cubadak is een eilandje vlakbij Sumatra waar duikers over de hele wereld naartoe komen. Op dit ongerepte eiland vind je witte zandstranden, palmbomen en supermooi koraalrif. Reis je met Riksja? Dan regelen we een bungalow op, volgens reizigers, het meeste mooie strand van Sumatra. Vanaf hier duik je zo met snorkel en al de zee in.

Nog meer inspiratie opdoen. Lees meer blogs:

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen:

background-pattern