Naar boven

Bali Indonesie

Nieuwe visumregels Indonesië

blog

Geschreven op
vrijdag 17 juli
Geschreven door
Kerstin Jauk

kinderen makassar sulawesi indonesie
Een toeristenvisum in Indonesië.. hoe zat het ook al weer? Onlangs zijn de visumregels in Indonesië gewijzigd. Vanaf nu krijgen houders van een Nederlands of Belgisch paspoort die voor toeristische redenen naar Indonesië gaan een gratis visum. Dit visum is geldig voor maximaal 30 dagen en het is niet mogelijk het visum te verlengen of om te wisselen voor een ander type visum. Een meevaller dus! Want voor 35 US dollars per persoon geniet je Indonesië meerdere keren van verse Rendang, pisang goreng, een ijskoud Bintang-biertje of een verse fruitshake.

 

 

Hoe kom ik aan een gratis visum?klm toestel

Het gratis visum is alleen te verkrijgen op onderstaande luchthavens:

  • Jakarta (Soekarno-Hatta Airport)
  • Bali (Ngurah Rai Airport)
  • Medan (Kualanamu Airport)
  • Surabaya (Juanda Airport)
  • Batam (Hang Nadim International Airport)

 

Houd er rekening mee dat je als reiziger naar Indonesië in het bezit dient te zijn van een paspoort dat tenminste nog 6 maanden geldig is vanaf de aankomstdatum en bij het kunnen aantonen van een return ticket. Voor het visum is geen foto nodig.

 

bali candidasa vrouw oostkustKom je aan op een andere luchthaven?

Dan koop je op de luchthaven een ‘visa on arrival’, waarmee je 30 dagen in Indonesië kunt blijven. De kosten van dit visum bedragen 35 US dollars per persoon. Er kan worden betaald met euro’s, waarbij het wisselgeld in Rupiah wordt teruggegeven. We raden je aan om tenminste 35 US dollars in cash mee te nemen om moeilijkheden of een slechte wisselkoers te voorkomen.

 

 

 

Blijf je liever nog langer in Indonesië?minangkabauers huisstijl indonesie

Het verlengen van een ‘visa on arrival’ is mogelijk op de internationale luchthavens en bij het immigratiekantoor in Kuta op Bali. Het duurt ongeveer 7 werkdagen voor je het verlengde visum krijgt. Je kunt het visum eenmalig voor 30 dagen verlengen en de kosten hiervan bedragen ook 35 US dollars. De maximale verblijftijd in Indonesië is 60 dagen.

 

Ben je nog bezig met het maken van je reisplannen?
Kijk bij onze Indonesie reizen en Indonesië rondreizen
of
Ga terug naar ons overzicht van Indonesie reisblog
background-pattern