Naar boven

Wist je dat?

blog

Geschreven op
woensdag 30 december
Geschreven door
Kerstin Jauk

Afstanden
Met een oppervlakte van bijna twee miljoen vierkante kilometer en een totale kustlijn van ruim 54,5 duizend kilometer is Indonesië een enorm eilandenrijk. De grootste eilanden van de archipel (welke Indonesië niet deelt met een ander land) zijn Sumatra, Sulawesi en Java. Het is dan ook niet geheel verrassend dat je tijdens het reizen op deze eilanden soms lang in de auto kunt zitten. Zo kunnen de autoritten tijdens onze bouwstenen op de drie grote jongens oplopen tot wel tien uur. Gelukkig reis je bij ons altijd comfortabel in je privé auto met een ervaren chauffeur, en is elke autorit in dit veelzijdige land weer een mooie ervaring.


En.. wist je dat wanneer je van ons kantoor in Leiden naar onze voorkeursaccommodatie in Ubud (Bali) zou lopen, je daar 3093 uur over zou doen? De afstand is namelijk 15405 kilometer, en het kost je daardoor 129 dagen non-stop lopen.

 

indonesie vervoer binnenlandse vluchtGaruda Indonesia
Daar waar KLM het pronkstuk van Nederland is voor de luchtvaartindustrie, is Garuda Indonesia de nationale trots van het Indonesische luchtruim. Garuda is een mythisch wezen in de Hindoeïstische mythologie. Deze half mens, half adelaar is het nationale symbool van Indonesië en mag daarom ook pralen op het logo van zijn gelijknamige luchtvaartmaatschappij. Garuda Indonesia is in 2015 uitgeroepen tot de nummer 8 in de top 100 beste airlines ter wereld. Bovendien gaf Skytrax vijf sterren aan Garuda Indonesia. En even tussen ons, deze kritische beoordelaar is in het geven van vijf sterren niet veel guller dan Dagobert Duck met zijn geld is. Slechts zeven maatschappijen op deze aardbol dragen deze eer.

En.. wist je dat Garuda Indonesia de enige maatschappij is die een directe vlucht uitvoert tussen Nederland en Indonesië? Van Amsterdam naar Jakarta en visa versa vliegen zij met een Boeing 777-ER die zonder tankstop de 11364 kilometer overbrugt. De vlucht duurt bijna veertien uur.

 

Biodiversiteit
Het natuurlijke ecosysteem in Indonesië is enorm divers, zowel in zee alsook op het land. Ongeveer zeventien procent van alle planten- en diersoorten ter wereld komt voor in en rondom de 17508 eilanden die het land telt. Met name de regenwouden herbergen veel leven. Helaas gaan er jaarlijks veel hectares verloren als gevolg van de aanleg van plantages, houtkappingen en mijnbouw. Met een wijde variëteit aan planten en dieren is het niet gek dat er ook zeldzame wezens tussen zitten. Zo vind je de bijzondere komodovaraan alleen in het wild in enkele reservaten op het eiland Flores en kleinere omliggende eilanden als Rinca en Komodo. Ik denk dat je Sherlock Holmes niet nodig hebt om uit te zoeken waar de naam van de reuzenhagedis vandaan komt.

En.. wist je dat je wilde orang oetans alleen kunt vinden in Sumatra en Borneo? Deze mensaap wordt helaas met uitsterven bedreigt door de ontbossing en door de verkoop als huisdier. Gelukkig zijn er op Sumatra en Borneo meerdere orang oetans opvangcentra opgezet in nationale parken.

 

Wil jij meer weten over Indonesië? Neem gerust contact op met onze reisspecialisten en bouw samen met ons jouw eigen Indonesië reis. Keer terug naar het Indonesië reisblog voor nog meer inspiratie.

background-pattern