Naar boven

Tien feitjes over Indonesië

Tien feitjes over Indonesië

blog

In dit blog delen wij 10 feitjes over Indonesië. Voor jouw Indonesië-reis is het leuk om op de hoogte te zijn van lokale gewoontes en leuke feiten over de cultuur. Bekijk onze Indonesië-bouwstenen waar je alle leuke weetjes in realiteit kan bewonderen. Liever een complete rondreis? Bekijk dan onze Indonesië-rondreizen.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 7 februari
Geschreven door
Kerstin Jauk

1 . De rijsttafel is door de Nederlanders geïntroduceerd in Indonesië. Indonesiërs eten alleen een rijsttafel bij feestelijke gelegenheden, zoals de Ramadan. Met onze bouwsteen Kom je bij mij eten? kun je traditioneel Indonesisch koken en eten bij de locals thuis.

2 . Op Bali (wil je hier naar toe? Kijk eens bij onze Bali-reizen) moeten de baby’s het eerste half jaar van de grond gehouden worden. Zij mogen deze niet raken. Na een half jaar gaat dit moment gepaard met een grote ceremonie. Een zwangere vrouw mag niet in de tempels komen, zij wordt als onrein gezien.

3 . Indonesië ligt in het zuidoosten van Azië. Het is een land met 17.480 eilanden. Het merendeel van deze eilanden zijn onbewoond, ongeveer duizend eilanden zijn er bewoond. Indonesië is een uitgestrekt land met 3 verschillende tijdseenheden.

Feitjes over Indonesië - rijstterras
Feitjes over Indonesië - Borobodur

4 . Er is buiten de toeristische plaatsen nergens gekoelde drank te koop. De Indonesiërs drinken frisdrank graag lauw.

5 . In totaal wonen er nu zo’n 115 miljoen mensen op Java. Het bijzondere is dat dit bijna de helft is van alle inwoners van Indonesië. Lees verder over onze Java-reizen.

6 . Wanneer je door locals bent uitgenodigd om een hapje te komen eten, wacht je totdat de gastheer begonnen is met eten. Indonesiërs bereiden altijd meer eten dan nodig is. Alle borden netjes leegeten, zoals bij ons, is dus niet nodig. Het betekent zelfs dat je nog honger hebt… Voor je het weet staan er weer drie schalen!

7 . Indonesië is een lange tijd een kolonie geweest van Nederland. Hierdoor hadden Nederlandse handelaren het alleenrecht op specerijen. Zij verkochten het en werden hier ontzettend rijk mee. Wil je meer leren over deze geschiedenis? Lees dan onze blog over Indonesië in de koloniale tijden!

8 . Eet altijd alleen met je rechterhand. Je linkerhand is onrein. Die gebruiken Indonesiërs om zich te wassen. Eten en mensen of dingen aanraken doe je dus met je rechterhand.

9 . Het traditionele Indonesische toilet is een hurktoilet, met iets verhoogde voetsteunen. Je zult er ook een haak aantreffen waar je je pantalon aan kunt hangen. Vaak is er geen toiletpapier, maar een kraan die je in staat stelt je te wassen.

10 . Woorden die hetzelfde zijn als bij ons: stempel, emmer, koelkast, spandoek, stopcontact, wastafel, wortel, sandaal, tas, kalkoen en antenne.

Ben je na het lezen van deze feitjes geïnteresseerd geworden in een reis naar Indonesië? Neem dan een kijkje bij onze kant-en-klare individuele rondreizen of puzzel zelf je reis in elkaar met onze Indonesië-bouwstenen.

Feitjes over Indonesië - cultuur

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern