Naar boven

De 4 beste plekken voor een saté – in Indonesië natuurlijk

blog

Geschreven op
vrijdag 12 februari
Geschreven door
Kerstin Jauk

indonesie-lekkerste-sate-yogya-600x450De Indonesische keuken is beroemd, vooral in Nederland. Wie is er niet opgegroeid met bakken afhaalbami en wie kookt er niet zelf regelmatig een lekkere Conimex-boemboe met rijst? Nasi goreng, babi pangang en kipsaté met pindasaus zijn typische Indonesische gerechten die je ook in Nederland kunt krijgen. Maar het állerlekkerste Indonesische eten vind je natuurlijk in Indonesië zelf. Het liefst op een bijzondere plek, die het eten van je rijsttafel helemaal af maakt. Waar? Dit zijn onze vijf favoriete plekken voor een goede Indonesische saté.

 

indonesie-lekkerste-sate-bali-rijstveldMet uitzicht op de rijstvelden van Ubud

Ubud is het groene hart van Bali, waar tempelhuisjes tussen rijstterrassen liggen en locals aan het werk zijn met het planten of oogsten van de rijst. De leukste manier om de omgeving van Ubud te verkennen, is volgens ons per fiets. Lekker berg af, waardoor het niet te inspannend is en je optimaal kunt genieten van de mooie uitzichten. In het dorp Ubud vind je een boel geweldige eetcafé’s en restaurantjes, waar veelal biologisch, organisch en/of vegetarisch wordt gekookt. Onze favoriet voor de beste saté: restaurantje Three Monkeys in de hoofdstraat van Ubud, waar je eet in de buitenlucht met zicht op een knalgroen rijstveld.

 

indonesie-lekkerste-sate-warung-600x450Bij een warung op straat in Yogyakarta

Yogyakarta is een boeiende, drukke stad waar het wemelt van de fietsriksja’s, toeterende taxi’s en souvenirkramen. Ook vind je er overal warungs, typisch Indonesische straatstalletjes waar voor een paar euro de lekkerste dingen worden verkocht. Kies je kraampje slim uit, om ervoor te zorgen dat het eten vers is: het liefst een kraam waar het druk is, waar het eten vers voor je neus wordt gemaakt en waar wordt gewokt en gebakken in hete olie. Hier geen varkenssaté, want Java is islamitisch, maar de kipsateetjes vers van de gril zijn niet te versmaden!

 

 

indonesie-lekkerste-sate-tobameer-samosirSaté op Samosir

Het schiereiland Samosir met de traditionele Batakdorpjes ligt midden in het sprookjesachtige Tobameer, in het noorden van het eiland Sumatra. Door de mist die vaak boven het meer hangt en het groene landschap krijgt het geheel een magisch uiterlijk. Het eiland staat bekend om de Batakhuizen waar de mensen nog steeds in leven. Onze favoriete eetspot is restaurant Orari in het plaatsje Tuk Tuk, met een geweldig uitzicht over het meer. Verse kipsaté, rundvleessaté en zelfs tonijnsaté; het smaakt allemaal superlekker. Ook voor vegetariërs zijn er trouwens een boel gerechten te kiezen op de kaart.

 

 

indonesie-lekkerste-sate-jimbaranAan het strand van Jimbaran

Wat is er nou fijner dan met je voetjes in het zand, een koud Bintangbiertje in de hand, verse seafood op je bord, kijkend naar de ondergaande zon vanaf een strand in Bali? Inderdaad, helemaal niks. Het kan in Jimbaran, in het zuiden van Bali. Vanaf Sanur ben je er zo na een kort taxiritje. Hier vind je een hele rij restaurants met tafeltjes en stoelen in het zand, langs de waterlijn. Verse krab, gamba’s en sateetjes dus. Selamat makan, oftewel eet smakelijk!

 

Honger gekregen? Onze Indonesië reisspecialisten hebben zelf door het land gereisd en adviseren je graag uit eigen reiservaringen. Bekijk hier onze Indonesië reizen en ga zelf aan de slag!

Misschien is dit ook interessant:
Tips voor de Gili eilanden

Dieren spotten in Indonesië

Bali en Java tips volgens onze Facebook volgers
of keer terug naar ons Indonesië reisblog voor meer nieuwtjes over Indonesië.

background-pattern