Naar boven

Bali surfen

Surfen op Bali

blog

Wil jij leren surfen in Indonesië? Ik neem je mee op een surftrip in Indonesië. Je staat op je surfboard en voelt het water onder je door schieten. Het is alsof je danst op het water. De eerste keer dat je surft, zal je direct deze energie in je opnemen. Of je nou nog op je plank ligt, zit, of al kan staan. Het is een heerlijk gevoel! Je bent een met de natuur en denkt verder nergens anders aan. Als je gaat surfen in Bali zie je het eiland opeens in een geheel ander perspectief. De mooie kliffen in het zuiden van Bali kan je op geen andere manier zo goed bezichtigen. Je hoort het water tegen je surfplank klotsen en droomt weg terwijl je naar de goede surfers kijkt. Je denkt ‘Dit wil ik ook!’
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 24 augustus
Geschreven door
Kerstin Jauk

Boek jouw surfles op Bali of Lombok

Ik haal je direct uit je droom, want het kan. In Indonesië kan je dit gevoel onbeperkt in je opnemen want de golven zijn er goed. Met Riskja Indonesië kan je surfen op Bali in Sanur tijdens onze bouwsteen ‘Stranden van het zuiden’ en surfen in Lombok tijdens onze bouwsteen ‘Kuta’s surfparadijs’. Dit zijn mooie surfspots voor beginners. Vanuit de surfschool neemt de surf instructeur je mee naar het perfecte strand voor jouw surfles. Hij zal rekening houden met je niveau van surfen en de surfcondities op die dag. Voor de beginners zullen de golven klein zijn en niet zo krachtig. Maak je dus maar geen zorgen, onderwater koppeltje duikelen zal niet zo snel gebeuren!

De eerste golf waarvoor je peddelt gaat hoogstwaarschijnlijk niet goed, en lacht de coach je heel hard uit. Daarna komt hij direct naar je toe om je te helpen bij de volgende golf. Je peddelt en voelt het warme water langs je handen glijden. De kracht van de golf komt achter op de surfplank waardoor je even een beetje omhoog wordt gelift. Je begint snelheid te krijgen en de adrenaline raast door je lichaam. Je surft! Je beseft dat je nog steeds op je plank ligt en je surfcoach achter je aan roept: “STAND UP! STAND UP!” Oja, oja, je moet ook nog opstaan! Je herhaalt in je hoofd de theorie die de coach op het strand al had uitgelegd. “Handen bij je borst, opdrukken en voeten naar voren zetten”. Voordat je het door hebt sta je op je plank en schreeuw je het uit van geluk! “Ik surf!”

Surfen op Bali is zo slecht nog niet. Een aantal minuten na je eerste golf, is jouw glimlach nog steeds niet van je gezicht te halen. Maar nu is het tijd voor je tweede golf. Terwijl je in de verte tuurt, op zoek naar de golven, zie je een kopje van een zeeschildpad boven komen. Hij komt steeds dichterbij maar is dan plotseling weer verdwenen. Oh oh, wel opletten! De volgende golf komt eraan. Nu moet je wel sneller opstaan. Je peddelt, de golf geeft je een zetje en.. en… en… je staat!!

Na twee uur surfen ben je moe en zijn je vingers gerimpeld van het water. Gelukkig zijn er bij de surf stranden van Sanur en Kuta Lombok genoeg cafeetjes waar je een verfrissende koude kokosnoot kan halen.

Bali surfen

Surfen in Indonesië; kan ik dat wel?

Surfen in Indonesië is een leuke ervaring. Na een of twee dagen surfen in Indonesië kan je het al redelijk onder de knie hebben. Het maakt niet uit hoe fit- of hoe oud je bent. Als je mij vraagt “Waarom moet ik gaan surfen op Bali of surfen op Lombok?” Dan zeg ik: “Indonesië heeft goede instructeurs, je hebt een prachtig uitzicht vanaf het water en er is geen gedoe met wetsuits vanwege de comfortabele watertemperatuur. Let op: Smeer je goed in met zonnebrand en trek een T-shirt aan die je schouders bedekt!

Meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en en bouwstenen

background-pattern