Naar boven

Tana Toraja op Sulawesi

Avonturiers te voet

blog

Geschreven op
woensdag 19 februari
Geschreven door
Kerstin Jauk

 oofdfoto toraja indonesie
Vroeg opstaan, stevige schoenen aan en als beloning de mooiste uitzichten en omgevingen. Op elk eiland kan je je hart ophalen met een stoere beklimming of wandeling. Ben jij een avonturier en houd je van de natuur? Mix dan wat actie in je reis met onderstaande bouwstenen;

bali top vulkaan indonesieDe rivier en de vulkaan

Deze bouwsteen is voor de fanatieke reiziger die wel in is voor een uitdaging. Het kost de nodige sportieve inspanning, uithoudingsvermogen en een goed vroege-ochtend-humeur om de vulkaan te beklimmen. Je beloning is een zonnegroet op het hoogtepunt (letterlijk) van Bali: de top van Mount Agung.

 

bromo jeep java indonesieExpeditie Bromo-vulkaan (met jeep)

Maak kennis met de heuvels, bergen en vulkanen van Oost-Java. Tijdens deze avontuurlijke bouwsteen wandel je door authentieke groene binnenlanden, voordat je in je jeep naar de Bromo vulkaan stapt, wij vinden dit een van de spectaculairste vulkanen op Java. Je beklimt de top van de Bromo vulkaan. Met een jeep is het mogelijk dit berg- en woestijnlandschap te bedwingen. Ga van de bewandelde toeristische paden af en word beloond op een adembenemend uitzicht op de vulkanen vallei.


Voetsporen op de (Rinjani) vulkaan

Indonesië is bij uitstek het land om een vulkaan te beklimmen. Bij veel reizigers staat een beklimming dan ook hoog op het lijstje. De avonturiers en sportievelingen onder ons moeten daarvoor op Lombok zijn. Je beklimt hier met je gids de Rinjani vulkaan op een wel heel intense manier. Ga de uitdaging aan om deze vulkaan van alle kanten te bewonderen. Je beklimt tijdens deze bouwsteen niet alleen het eerste gedeelte van de vulkaan, maar gaat de top op en zelfs nog verder.

 

Thuis bij de Toraja’s (Sulawesi

Dé manier om kennis te maken met de Toraja cultuur is jezelf onderdompelen tussen de locals. Tijdens deze bouwsteen trek je samen met onze gids de groene Toraja vallei in en overnacht je in een traditioneel dorp bij een familie thuis. Twee dagen lang wandel je ongeveer 6 uur per dag over smalle paden dwars door de natuur. Je loopt door frisgroene rijstvelden en dicht bamboebos met af en toe een klimmetje. Onderweg drink je dampende mierzoete thee met locals bij hun huis.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

background-pattern