Riksja Family Indonesië

Naar boven

Bezienswaardigheden van Bali

5 Bezienswaardigheden voor je Bali-familiereis

blog

Bali is een heerlijk eiland met prachtige stranden, rijstvelden, watervallen en tempels. De lieve mensen en tal van leuke activiteiten maken Bali de ultieme bestemming voor een familiereis. Onze eigen reizende ouders kennen het eiland ondertussen op hun duimpje en vertellen wat de bezienswaardigheden zijn die je niet mag overslaan tijdens je Bali-familiereis.
Decorative torn edge

1. Bezoek deze watervallen met je kinderen

Bali waterval met gezin

Een van de bezienswaardigheden van Bali is het aantal de mooie watervallen. Omdat het er zoveel zijn, hebben we onze favorieten met kinderen voor je opgesomd. Zo is de favoriete waterval van Indonesië-expert Kerstin de Pengempu waterval. Vanaf Ubud is het maar een half uurtje rijden dus perfect te combineren met je verblijf daar. Deze waterval is heel geschikt om te bezoeken met kleinere kinderen. Het water is namelijk ondiep waardoor je peuter er gewoon in kan lopen.

Reis je met tieners die wel wat stappen over hebben voor een overweldigend uitzicht vanuit een natuurlijke infinity pool? Dan moet je naar de Gemblen waterval bij Sidemen. Deze waterval ligt midden in de weelderige jungle en is omringd door tropische planten. Na 508 traptreden omhoog kom je uit bij de natuurlijke infinity pool en kijk je uit over de rijstterrassen. Ook de Lemukih Waterslide is een aanrader voor als je met wat grotere kinderen reist. De naam zegt het al, het is eigenlijk een natuurlijke wildwaterbaan die een vader en zoon in hun tuin gemaakt hebben.

2. Ontdek de leukste tempels voor kinderen

Bali Tempel in Ubud met kinderen

Bali heeft tussen de 20.000 en 50.000 tempels. Dat zijn er nogal wat en welke van deze bezienswaardigheden is de moeite waard om te bezoeken met kinderen? Een tempel die op onze kinderen veel indruk heeft gemaakt is Tirta Empul, bekend vanwege het heilige water. Dit is ook direct een van de drukste watertempels dus zorg dat je vroeg of laat op de dag een bezoek brengt. Niet alleen het tempelcomplex is indrukwekkend, je krijgt hier namelijk ook een goed kijkje in de lokale rituelen die er worden uitgevoerd. Ook de “zwevende” tempel Pura Ulun Danu Bratan is een aanrader. Met de tempel op het meer en de bergen op de achtergrond waan je je bijna in een sprookje. Ook hier kan het druk worden dus plan je bezoek vroeg of laat op de dag. Je kunt hier zelfs een bootje huren en de tempel vanaf het water bewonderen.

3. Fijnste stranden van Bali

Strand van Bali met kind

Bali biedt de ideale combinatie van natuur, cultuur, avontuur en strand. En als je dan een dagje strand hebt, wil je niet hutje mutje liggen en weten dat je met een gerust hart met je kinderen kunt relaxen. Of dit echte bezienswaardigheden zijn… ze zijn in ieder geval heel mooi en tropisch! Een van onze favoriete stranden is daarom Sanur. We zeiden het al eerder: de golven zijn hier niet zo hoog, het waait minder en het strand loopt geleidelijk af in zee. Ook Canggu vinden we een fijne plek, vooral vanwege de leuke strandtentjes. Het water kan hier wel een stuk ruiger zijn, dus houd de stroming goed in de gaten. Wil je dolfijnen spotten met je kinderen? Ga dan naar de lavastranden van Lovina voor een tour want hier zwemmen ze in grote getalen langs de kust. Voor nemo’s spotten moet je naar Pemuteran. Wij zijn gek op deze plek omdat je hier vooral lokaal toerisme vindt. Vanaf hier vaar je met een houten boot naar het eilandje Menjangan. Duikbril op, snorkel in je mond en gaan!

4. De achterlanden van Ubud

Fietsen door Ubud in Bali

Om je kennis te laten maken met het echte Balinese leven regelen we een fietstour door de achterlanden van Ubud. Met de lokale gids Wayan stappen jullie op de fiets. We zorgen voor kinderzitjes of kinderfietsen zodat je dit met je hele gezin kunt beleven. Het tempo van deze tour wordt trouwens helemaal aangepast op het tempo dat bij jouw gezin past. Wayan neemt jullie mee naar de rijstvelden, tempels en zelfs een basisschooltje. Hij laat je niet alleen van alles zien, maar hij zorgt ook voor het contact met de lokale bevolking. De tour sluit je bij hem in de tuin af waar een heerlijke rijsttafel op je wacht.

5. Nusa Lembongan

Nuse Lembongan Bali

Als je het ons vraagt is Nusa Lembongan een heerlijk plek om met je gezin een paar dagen te vertoeven. Je vindt hier exotische baaien, witte stranden en houten vissershuisjes. Het grote voordeel is dat het eiland autovrij is en dus een stuk rustiger en gemoedelijker. Je zou bijna alleen maar op het strand neerploffen of relaxen bij het zwembad van je hotel aan het strand. Toch is er meer! Zo kun je een halve dag op pad met een lokale gids die je van allerlei bezienswaardigheden laat zien. Van de dorpstempel en het tropische Dream Beach tot de mangrove en zelfs een zeewierkwekerij.

Meer reisinspiratie opdoen? Lees onze reisblogs

background-pattern