Riksja Family Indonesië

Naar boven

Bali waterval met tempel

Expeditie kruidnagelpad

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lovina en Munduk
 • Reisduur:
  4 dagen, 3 nachten
 • Reissom:
  € 235,- per volwassene
 • € 165,- per kind
In het noorden van Bali ligt volgens ons je relaxte tussendoortje tijdens je Bali reis. Lavastranden met traditionele vissersboten, dolfijnen die in grote getale langs de kust zwemmen en een levendig centrum met restaurants en winkeltjes maken Lovina een goede uitvalsbasis om het vruchtbare binnenland te verkennen. In een uur rijd je van Lovina naar Munduk en wandel je samen met een gids langs rijstvelden en plantages. De kids met een speurboekje naar fruitsoorten in de hand, terwijl je zelf van gids Gabon leert hoe alles groeit en bloeit. Hij vertelt je alles over kruidnagel, nootmuskaat en cacao.Je overnacht in een sfeervol hotel met zwembad vlakbij het strand van Lovina. Zo verblijf je dichtbij waar het gebeurt en heb je de mogelijkheid de traditionele vissersboten van dichtbij te bekijken. Maak een praatje met de vissers en eet vers gevangen vis in een lokaal restaurant. Een aangenaam rustmoment aan de kust.
Munduk wandeling op Bali
Decorative torn edge

Dag 1 – Lovina, aankomst

Als je vanuit het oosten naar Lovina reist, begin je met een rit om Mount Angung. Na ongeveer 2,5 uur kom je aan bij het familiehotel aan de kust. Je slaapt in een sfeervolle kamer in een tropische tuin. Het hotel heeft een prima restaurant dat traditionele gerechten zoals nasi serveert maar ook ‘kindvriendelijke’ opties zoals pizza’s en tosti’s.

Vanmiddag heb je vrij te besteden. Zak lekker onderuit in een stoel bij het zwembad terwijl je kids een duik nemen. In de nabije omgeving van het hotel zijn diverse andere restaurants te vinden. Wij aten tijdens een prachtige zonsondergang verse vis met als toetje citroen meringuetaart in restaurant Sea Breeze direct aan het strand in het centrum. Ook een aanrader voor een verkoelend drankje.

Decorative torn edge

Dag 2 – Munduk Bali, plantagewandeling

Na het ontbijt word je opgehaald en in een uur naar Munduk gebracht. Trek goede schoenen aan want je gaat zo’n 3 uur wandelen over kruip-sluip paden door fruitplantages en rijstvelden. Neem het fruitspeurboekje, dat je bij de reisbescheiden hebt gekregen, mee voor de kids. Zo kunnen ze zelf zoeken naar de verschillende soorten. Onderweg laat Gabon je zien hoe ananas groeit, ruik je vanille en nootmuskaatbollen en kijk je mee hoe rijst geplant wordt. Soms is het even een kleine klim omhoog, met daarna voldoende tijd om uit te rusten. Na de wandeling word je teruggebracht naar Lovina. Aan het einde van de middag is het goed vertoeven op het strand of aan het zwembad.

* Wij hebben deze wandeling gemaakt met kinderen van 1,5 en 4 jaar. De jongste bewonderde de omgeving vanuit een rugdrager en de oudste liep zelf, nieuwsgierig op zoek naar de kruiden en fruitsoorten uit het fruitspeurboekje.

Decorative torn edge

Dag 3 – Luieren in Lovina

Vandaag is het tijd om Lovina en omgeving te ontdekken. Wij vonden het de moeite waard om een kleine strandwandeling te maken. Onderweg kom je lokale vissers tegen, hun traditionele vissersboten rusten in de zon. Voor je het weet komt er een verkoopster op je af, met in haar handen een stapel sarongs: “Wanna buy? Good price for you”. Dit is een goede plek om je onderhandelingsskills te oefenen. Terwijl je kinderen spelen in de speeltuin, de boomhut of in het zwembad van het hotel, kun jij relaxen onder de gazebo.

In de avond kies je in het levendige centrum uit verschillende restaurants. Lovina is gericht op reizigers waardoor je naast nasi campur en vers gevangen vis ook voor een westerse maaltijd kan kiezen. Wij genoten in een pizzeria (met houtoven) in de hoofdstraat, naast een kleurrijke cocktailbar

Decorative torn edge

Dag 4 – Lovina, vertrek

Het is alweer tijd om deze relaxte plek te verlaten. Reis bijvoorbeeld door naar de noordwestkust van Pemuteran, waar je gaat snorkelen tussen nieuwsgierige clownvissen tijdens Finding Nemo. Bij het resort is het heerlijk bijkomen met de voeten in het zand van alle tot dusver opgedane indrukken.

Decorative torn edge

Duurzaam reizen op Bali

Het spotten van dolfijnen is de ultieme droom van veel kinderen. Maar past dit wel bij duurzaam reizen? Wij zijn van mening dat de pret niet ten kosten mag gaan van de duurzaamheid van de natuur en het welzijn van de dieren. We hebben daarom besloten de excursie waarbij je dolfijnen gaat spotten in Lovina niet aan te bieden. Naast jouw kleurrijke bootje gaan er dagelijks nog tientallen andere bootjes het water op. Vaak houden ze niet gepaste afstand en worden dolfijnen opgejaagd. Wij kiezen daarom voor de plantagewandeling in de omgeving van Munduk. Mocht je toch graag dolfijnen willen gaan spotten, dan ben je uiteraard vrij dit zelf ter plaatse te regelen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Expeditie kruidnagelpad

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

familiehotel in Munduk Bali
familiehotel in Munduk Bali
familiehotel in Munduk Bali
familiehotel in Munduk Bali
Variant
1

Special stay Munduk

 • Reissom:
  € 130,- per volwassene, € 95,- per kind (2 t/m 11 jaar)
 • Inbegrepen:
  2 nachten slapen in een houten paalhuisje met uitzicht over de vallei, inclusief 2x ontbijt, aankomsttransfer en een plantagewandeling

Geef je niet zoveel om een zwembad en vind je het leuk om nog een keer in het binnenland te slapen kies dan voor een eenvoudig verblijf in Munduk Bali. Je slaapt aan de rand van het kleine dorp met uitzicht over de vallei. In de verte kun je bij helder weer de zee zien liggen.

De familiekamers zijn houten huisjes op palen in een grote groene tuin. De kamers zijn eenvoudig met een terras vanwaar je uitkijkt over de rijstvelden. Omdat de huizen op verschillende hoogtes liggen is het soms een kleine klim naar je bungalow. Er is geen zwembad, maar met de verfrissende bergtemperatuur heb je die hier ook niet nodig. Omdat de excursie hier in de directe omgeving van je hotel is, reserveren we hier 2 overnachtingen.

Reissom inclusief aankomsttransfer en 2 overnachtingen met ontbijt. Andere gezinssamenstellingen zijn op aanvraag.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Snorkelen op Bali
bouwsteen

Finding Nemo

 • Pemuteran
 • 4 dagen/3 nachten
 • € 305,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern