Even voorstellen.. nieuwe bestemmingsexpert Sri Lanka

blog

Geschreven op
vrijdag 19 oktober
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Delen op social media

Afgelopen zomer heb ik drie weken door Sri Lanka gereisd en ben ik echt verliefd geworden op het land. Dit kwam door verschillende ervaringen hier met de vriendelijke bevolking, het lekkere eten en de prachtige omgeving. Nu mag ik al mijn reiservaringen delen als nieuwe bestemmingsexpert Sri Lanka.

Mijn liefde voor Azië is al tijdens mijn studie International Communication & Media begonnen. Toen heb ik een halfjaar in China gestudeerd en gewoond. Daarna heb ik nog veel landen in Azië bezocht waarbij Sri Lanka er tussenuit springt. Ondanks dat dit een relatief klein land is, spreekt de veelzijdigheid mij erg aan. Het ene moment kun je relaxen op het strand, een jeepsafari maken in de mooie natuur of juist van het prachtige uitzicht in de bergen genieten.

 

Mijn leukste ervaring in Sri Lanka:

Individuele rondreis Sri Lanka - SigiryaEen aantal maanden geleden begon de reis naar Sri Lanka. Mijn vriend en ik kwamen in een hotel in Sigirya aan, dit was nog vlak voor het hoogseizoen. De eigenaar was zo enthousiast om ons te zien (zijn enige gasten op dat moment) en gaf ons echt een warm welkom. De volgende dag stond de beroemde Leeuwenrots op de planning. Na een ochtend klimmen, hadden mijn vriend, Youri, en ik nog veel vrije tijd en ook energie over. De hoteleigenaar, Pio, stelde voor om aan het eind van de middag nog een andere rots, Pidurangala, te beklimmen. Vanaf ons hotel hadden we ook uitzicht op deze rots en die zag er avontuurlijk uit. Pio stelde voor om ons te brengen en halen waarop wij vroegen of hij de rots al beklommen had. Helaas heeft hij daar nog nooit tijd voor gehad. Zijn hotel bestaat nu twee jaar en in die twee jaar heeft hij dus elke dag naar de rots gekeken. Spontaan vroegen wij Pio mee. Ik heb nog nooit zo’n grote glimlach gezien, maar natuurlijk ging hij mee!

We vertrokken met zijn drieën in de Pick-up truck van Pio. Youri en ik op stevige wandelschoenen, Pio gewoon op zijn slippers. Op de vraag waarom hij slippers aanhad, antwoordde hij simpelweg “omdat dit het meest comfortabel zit”. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Na een stevige klim omhoog (Pio dus op zijn slippers), bereikten we dan eindelijk de top. Super gaaf! Vanaf de top heb je uitzicht op de Leeuwenrots zoals je vanaf de Leeuwenrots weer uitzicht hebt op de Pidurangala Rots. Ik merkte dat Pio even een momentje voor zichzelf nam om van dit mooie uitzicht te genieten en omdat hij besefte dat hij eindelijk de rots had beklommen.

Individuele rondreis Sri Lanka - Lisa

Deze rots heeft ook een groot oppervlakte om rond te lopen, zonder hekjes. Ik zat rustig op een redelijk veilig stukje rots van het uitzicht te genieten toen er twee jongens op mij afkwamen lopen. Ze wilden met mij op de foto, en dit vond ik geen probleem. Voor ik het wist zaten er vijf jongens om mij heen en zag ik allerlei camera’s waar ik in moest kijken. Ze zagen Youri achter me staan kijken en vroegen  “He boyfriend?” Ik knikte ja. Toen lieten ze mij foto’s zien die ze met hem hadden genomen! Youri en ik hebben zo hard gelachen om dit alles, wij voelden ons beroemdheden. Ik was ook zo slim om een selfie met mijn camera te maken voor het bewijs en de grappige herinnering. Na alle nodige selfies, foto’s, ook met Pio, en filmpjes klommen we naar beneden om bij te komen van alles. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Favoriete bestemming:

Wat moeilijk om te kiezen. Ella, Sigiriya en Arugam Bay sprongen er voor mij echt uit. Ella is een prachtig dorpje in de bergen waar je heerlijk kunt wandelen maar waar ik vooral de Nine Arch Bridge indrukwekkend vond om te zien. Arugam Bay heeft die fijne relaxte sfeer van een surfersstadje en waarbij je makkelijk surflessen kunt nemen en anders gewoon aan het strand kunt bijkomen. Sigiriya heeft een speciaal plekje in mijn hart door mijn ontmoeting met Pio. Maar ook vond ik de sfeer hier fijn en dat je dus de twee verschillende rotsen kon beklimmen. Er is hier nog veel natuur en je zit qua locatie dichtbij de andere koningssteden, ideaal dus.

Extra tip:

Probeer de kokosroti uit! Hierbij wordt de kokos al tussen het deeg meegebakken en krijg je daardoor een dikkere pannenkoek (roti). Heerlijk in combinatie met een curry en kokossambal.

Heb jij al zin in een rondreis door Sri Lanka? Kijk dan even op onze rondreispagina. Ik raad het je met heel mijn hart aan.