Surfen aan de oostkust

bouwsteen

  • Reisschema:
    Arugam Bay
  • Reisduur:
    4 dagen / 3 nachten
  • Reissom:
    vanaf € 317,- p.p. bij 2 personen
  • (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen)
  • Inclusief:
    o.a. surfles
  • Reisperiode:
    de golfen zijn het beste van april tot en met september
Het strand van Arugam Bay loopt langzaam af in zee, er heerst een relaxte sfeer en de golven zijn er perfect. Arugambay is dé plek voor surfliefhebbers, ook als je een beginner bent. Hier kun de kneepjes van het vak leren. Je slaapt in een eenvoudig strandhuisje in Pottuvil, op een kwartiertje van Arugam Bay.
Arugam Bay surfles
Decorative torn edge

Dag 1 – Laidback Pottuvil / Arugam Bay

Vanuit het heuvelland of het wildpark Yala reis je zo naar de kust van Arugambay.

In je resort in Pottuvil bestaat het leven uit chillen en surfen. Het strand is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Zand en strand… that’s it! Voor een lekkere cocktail ga je naar de buurman: SaBaBa Surfcafé, waar je gratis gebruik mag maken van de strandbedjes met rieten dak.

Met een Tuk Tuk ben je in een kwartier bij Arugam Bay, waar je de keus hebt uit een aantal gezellig restaurantjes. We eten de vis die de vissers die ochtend gevangen hebben, verser kan niet. En daarna duiken we op tijd ons bed in. Als je goed luistert hoor je de golven op de achtergrond.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 – Tijd voor actie! Surfen Sri Lanka

Je wordt al om 7.00 uur opgehaald met de Tuk Tuk om te surfen in Arugambay. Zo vroeg? Waar zijn we aan begonnen … totdat we de kick van het surfen ontdekten. Het was het meer dan waard! In anderhalf uur lukt het al heel aardig om te blijven staan en net die ene vette golf te pakken. Supervet! De zee is best heftig. De golfen zijn er wel 1.5-2 meter hoog en er staat een sterke stroming. De begeleiding van de surfschool is fantastisch en natuurlijk wordt er rekening gehouden met de verschillende niveau’s.

Op dag 3 kun je kiezen voor een relax dagje onder de palmbomen óf we boeken we een extra surfles voor je bij.

Decorative torn edge

Dag 4 – Wildlife of VOC

Na het ontbijt en nog een laatste duik in het zwembad is het tijd om dit surfparadijs achter je te laten.

Na deze bouwsteen reis je verder. Kies bijvoorbeeld voor de bouwsteen Canvas, wildernis en bushgeluiden in het Yala National Park. Het park heeft een enorme verscheidenheid aan wilde dieren en een exotische natuur. Ga met een jeep op safari en spot het grote wild.

Of maak een Pitstop in VOC-tijd en bezoek de stad Galle waar je nog veel oud-Hollandse, Engelse en Portugese historie vindt.

Decorative torn edge