Coronavirus in China. Wat betekent dit voor mijn reisplannen naar Sri Lanka?

blog

Geschreven op
vrijdag 31 januari
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Delen op social media
Ben jij een reis naar Azië aan het plannen? Dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat er in China momenteel een uitbraak van het Coronavirus is. Wat de gevolgen van deze uitbraak op de lange termijn zijn, is nog moeilijk vast te stellen. Toch kunnen we het ons goed voorstellen dat je wat vragen hebt. Daarom praten we je graag even bij.
Decorative torn edge

Wat is er aan de hand?

Sinds december 2019 is er een uitbraak van het Coronavirus in China. De uitbraak is vermoedelijk ontstaan op een markt in de Chinese stad Wuhan in de provincie Hubei. Patiënten die met virus besmet zijn hebben vooral griepsymptomen. Ongeveer 20% van de patiënten kreeg tot nu toe last van de longen.

Hoe is de situatie nu?

Momenteel geldt er voor heel China (m.u.v. Hong Kong, Macau en Taiwan) een tijdelijk negatief reisadvies. Dit reisadvies is er niet (alleen) voor het Coronavirus. Het is er voornamelijk omdat de Chinese overheid het reizen binnen China enorm beperkt. Normaal reizen is daardoor op dit moment onmogelijk. Zodra de situatie verbetert, zal het negatieve reisadvies opgeheven worden.

Wat betekent dit voor een reis naar Sri Lanka?

Voor Sri Lanka geldt momenteel geen negatief reisadvies. De situatie in Sri Lanka is niet anders dan in landen als Frankrijk of de Verenigde Staten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie per land nauwkeurig in de gaten. Mocht de situatie in Sri Lanka zodanig veranderen dat zij reizen naar dit land afraden, dan is je reis (en je vlucht indien je die bij ons hebt geboekt) gedekt door het calamiteitenfonds.

Ik heb al geboekt naar Sri Lanka. Wat nu?

Wij houden continu contact met onze agent, het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zodra het vanuit medisch oogpunt noodzakelijk is dat we actie gaan ondernemen, nemen wij direct contact met je op. Mocht in de komende tijd blijken dat het voor jou onverstandig is om de reis in de huidige vorm door te zetten, zullen we op een later moment samen met jou kijken naar een goed alternatief. Wees verzekerd: wij hebben de veiligheid van jullie -onze reizigers-  hoog in het vaandel staan en wij zullen je niet op reis sturen als dit onverantwoord is.

Leestips

 • Wil je meer weten over gezondheid en veiligheid op reis? De World Health Organization heeft handige tips uitgebracht over hoe je jezelf op reis kunt beschermen. Die tips lees je hier!
 • Wil je meer weten over het Coronavirus? Lees er alles over op de website van het RIVM.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Sri Lanka hoogtepunten
rondreis

Sri Lanka: Onze Keuze

 • Negombo - Wilpattu NP - homestay in Anuradhapura - Jaffna - Leeuwenrots in Sigirya - Olifanten in Habarana - koningsstad Polonnaruwa - Theeheuvels bij Knuckles - Plattenland aan de rivier - Sinharaja Rainforest - Strand van Mirissa
 • 17 dagen / 16 nachten
 • vanaf € 2038,- p.p. bij 2 pers. (€122,- per dag)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Sri Lanka cultuur rondreis - theevelden
rondreis

Tempelruïnes, olifanten en kokosstrand

 • Negombo - Koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa - Kandy - Temple of the Tooth - theeheuvels bij Nuwara Eliya - Ella - Yala NP - Tangalle - strand bij Unawatuna - Colombo
 • 20 dagen / 19 nachten
 • vanaf € 1945,- p.p. bij 2 pers. (€96,- per dag)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Sri Lanka reizen - Sri Lanka Negombo
bouwsteen

Easy Going Negombo

 • Negombo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Trincomalee - Sri Lanka oostkust
bouwsteen

Onontdekt paradijs aan de oostkust

 • Trincomalee
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 171,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge