Menu background

Naar boven

Haveli’s en kameelkarren

bouwsteen

 • Reisschema:
  Jaipur - Mandawa
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 259,- p.p. bij 2 personen
In het noordoosten van Rajasthan ligt de streek Shekawati. Dit zou een desolate woestijnstreek zijn als de Marwari handelsheren hier niet waren neergestreken. Een gids neemt je mee voor een wandeltocht door het stadje Nawalgarh om de bont versierde haveli's te bekijken. Je kunt ook een nabijgelegen dorpje bezoeken op de rug van een kameel. Je logeert in een sfeervolle kleihut in een duinengebied net buiten de stad, waar je kunt genieten van de rust, de tuin en het zwembad.
india platteland mandawa
Decorative torn edge

Dag 1 – Kleihutten op het platteland

Vandaag rijd je van Jaipur in een uur of 4 door het Indiase platteland naar Shekawati. Hoe dichter je bij Mandawa komt, hoe kleiner de wegen worden. Door een kleine poort kom je aan bij een groepje kleihutten die van alle gemakken zijn voorzien. De comfortabele hutten zijn gebouwd in de stijl en architectuur van de woestijnstreek. Alle kamers zijn zorgvuldig ingericht en hebben allemaal een eigen karakter.

Bijzonder is het zwembad, dat boven de zandzee uitsteekt. Geniet van de rust op het platteland van India en van dit idyllische plekje, even helemaal weg van de turbulente steden, drukte en miljoenen mensen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Mandawa India – Haveli’s met gids

In de ochtend trek je er met je gids op uit naar het centrum van Mandawa. Je wordt gastvrij binnengelaten in verschillende kunstzinnig gedecoreerde huizen. Je ziet hoe de eigenaars leven in een huis met eigenzinnige schilderingen en versiersels die op alle muren, plafonds, zuilen en galerijen zijn aangebracht. De lokale bevolking wordt zoveel mogelijk bij het toerisme betrokken, dus aarzel niet om wat kleins te kopen.

In de late namiddag, wanneer het niet meer zo warm is, ga je op een kameel door het nabij gelegen platteland rijden. Je stopt in een klein dorpje om even rond te kijken. ’s Avonds wordt het eten van het restaurant vaak buiten geserveerd, soms zelfs met een gezellig kampvuur erbij waar een dansspektakel wordt opgevoerd.

Decorative torn edge

Dag 3 – terug naar Jaipur, einde bouwsteen

Na het ontbijt kun je nog op eigen gelegenheid Mandawa bezoeken. Aan het einde van de ochtend rijd je per auto met chauffeur naar Jaipur, terug naar de prettige hectiek en weg van het platteland. Desgewenst kun je ook naar Delhi worden teruggebracht, wat ongeveer 6 a 7 uur rijden is. laat het ons even weten als je voorkeur hiernaar uitgaat.

Vanaf Jaipur kun je verder reizen met de Wereldwonderroute naar de Taj Mahal, of kies ervoor om eerst nog tijgers te spotten in het Ranthambore national park met de bouwsteen De tijger en het fort.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

De tijger en het fort

 • Jaipur - Ranthambore
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 358,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
india taj mahal agra
bouwsteen

Wereldwonderroute Jaipur – Agra

 • Jaipur - Agra
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 136,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge